Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за уплътняване на дворен сифон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за уплътняване на дворен сифон

Преди 25 години построихме кооперация на мястото на старата ни (от 1926 г.) къща. Сега целият двор е паркинг, покрит с плочи 30х30 см. Под него са гаражи. Спазен е наклонът и при валежи водата се оттича през сифон. При силен дъжд от него капе в помещението за маневриране. Мисля, че не е добре уплътнен към плочата. При як студ край него замръзва, вероятно и това има отражение.
    Съседът се оплаква, че капе в гаража му. Разгледах мястото. От фугите между плочите таи вода. С какво е правилно да ги фугираме, нещо еластично, устойчиво на замръзване и с добро сцепление към плочите?
    Дайте съвети с какво и как да ги поправя.

Отгоре

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20251130_122405.jpg
Прегледи:61
Размер:1.14 МБ
ID:7017040
    отдолу

Име:IMG_20251130_122617.jpg
Прегледи:57
Размер:523.6 КБ
ID:7017041

Име:IMG_20251130_122625.jpg
Прегледи:55
Размер:457.6 КБ
ID:7017042
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Не е лошо да повикате някой с термокамера, да видите от къде точно се просмуква водата. Тогава план за действие. Иначе има фугини за гранитогрес за външна употреба. Една камара хидроизолации също. Може да има спукана плочка, да влиза през няколко плочки и да се събира и изтича при сифона. Не е задължително точно покрай него да влиза. Момента е много подходящ за заснемане, ще има вода.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• trapper
      trapper коментира
      Редактиране на коментар
      Добър съвет. Това обследване ще даде ли схема на течовете?

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      Ами то си е заснемане с термокамера в реално време, различните цветове на температура показват кое къде върви. Лично не съм го правил, а се каня на един плосък покрив вкъщи, някъде ми влиза под мембраната, външно всичко е ок. Вихах човек, но тогава беше сух период, та 2-3 години се каня да го викна като вали, ама при мен е слаб теч. Приетел живее на последен етаж на панелка, лампата в дневната взе да свети без да я пуска. Като заснели с термокамера открил езеро над апартамента му, под хидроизолацията.

Произволен пример https://www.viktechovebg.com/
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Мисля, че нямаш никакви шансове да намериш от къде влиза водата. Може да е до сифона, а може 2 метра в ляво.
      Дори и да намериш точно от къде върви водата, няма смислено решение, ако от горе ще минават коли.
      Имах проблем с тераса която тече. Търсих начини без да къртя плочките и не намерих. Накрая я покрих с течна гума. За сега е добре, но по тази тераса не се ходи. Течната гума не изглежда да е подходяща за паркинг.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Точно с термокамера би трябвало да се види. Иначе има разни покрития за паркинги, ама са една торба пари.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Преди 25 години ....
          Къде се намира? ( или дай тел на лично)
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Имах проблем с тераса която тече. Търсих начини без да къртя плочките и не намерих.
            Щото не си се обадил Хем съм и близо до тебе...

Коментар

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Ял си риба.
              Даже тема пуснах пролетта. Почти 2000лв ми струва тая гума, като сам съм си я мазал. за 30м/2 и не е ясно колко ще изкара.

Ето я темата: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BE%D1%82%D0%B0

Подравнено е по препоръката на Ловеца и после гума.
              Последно редактирано от drukman; Днес, 17:44.

Ами пропуснал съм я тържествено. Иначе само за тази година имам над 500 кв м прозрачна хидроизолация върху плочки и то само за Пловдив.
            А за трапера - само тази седмица съм замонолитил ( в смисъл моята бригада, не аз) над 15 подобни случая. Ако си в Софето в петък мога да хвърля един поглед и да дам експертно мнение.

Коментар

• trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              В София съм, може да се срещнем преди обед. Събираме оферти.
              О888 98 5ОО5

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 3 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X