Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влагоабсорбатор за гаража

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Влагоабсорбатор за гаража

Имам надземен тухлен гараж и целогодишно няма влага, влажността му е между 30-40%, а през зимата е отопляем от ТЕЦ, проблема е когато вкарвам джипа мокър от дъждовете в гаража и се вдига влажността до 70%, през зимата го нямам този проблем благодарение на парното, нямам възможност за вентилация, тъй като трябва да се пробива отвор към фасадата на блока, нещо което няма да се хареса и одобри от живущите в блока.

Имам баня и тоалетна, но няма вентилация.

Препоръчайте ми читав влагоабсорбатор със компресор, който ще се ползва само когато вкарвам джипа мокър от дъждовете, гаража е 25 квадрата, марка и модел?

Да поясня пак, в гаража нямам никаква влага, само когато вкарвам джипа мокър и ми се ще да ползвам подходящ влагоабсорбатор който ще ми свърши реална работа да отнеме влагата за 24 часа?

Бюджета е максимум до 600 лв?

Това е гаража:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_947440.jpg Прегледи:0 Размер:62.1 КБ ID:6999202

Моят е краен, и пробих един отвор в края на страничната стена, високо, а друг - високо отстрани на вратата.После сложих решетки декоративни отвън, а вътре, перка без моторче.Никой не съм питал от блока, а и никой не е пискал.Те като бутат стени, теб питат ли те?Това са две дупки в тухлите, не в колони.Отворите са по 12 или 15 см, не помня вече, колкото кюнец.Влагоабсорбатор имах, не останах доволен, и продадох.Харчеше 500 Вата/час, и бръмчеше като самолет

Коментар

Скоро пробивах два отвора за рекуперация нещо към ф130 ....отвори.

Помещението се намира на етаж 2 във известен Пловдивски мол.
      Отворите са хоризонтални през бетонна стена около 500 мм ....по хоризонтала.

Машината за ядковото я вкарахме в чувал ...през парадния вход пред охраната.За около 20 минути се пробиха отворите ,на фасадата се сложиха две решетки със цвета на фасадата ,изработени предварително по поръчка ,и по никакъв начин не се различават отвън.Всичко това ,при условие че е забранено да се прави каквото и да било по фасадата ...

Това го казвам ,че има ли желание,има и начин.Малко смелост и находчивост ....
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря за съветите, това за ядковото пробиване съм го виждал за климатиците които правят отворите, машините им изглеждат скъпи, ще си помисля за това, аз затова пиша че в гаража нямам влага, а само когато вкарвам колата мокра, т.е. влагоабсорбатора ще работи много рядко, та затова си мислех за него като вариант...

Коментар

Аз имам един Rohnson в апартамента и го ползвам зимата след къпане или като стане влажно навън.
          Преди това имах два други, този е много добър спрямо тях.
          Капацитетът му по спомен беше 20 и няколко литра за 24 часа.
          Цената му беше около 500-600 лв преди 3 години.
          Ако искаш ще видя точния модел, работи безупречно и върши работа.
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Каквото и да вземеш ще върши работа и ще хаби ток,има модели който събират водата в кофичка,а има и модели с маркуч които я вадят до канала,проста тъпа печка за никакви пари пак става,няма как да е по-зле.
            ако има как да пробиеш една дупчица и си ти еле ако вън е слънце / за подземен гараж не става / на тая дупка пердашиш едно вентилаторче със соларно зареждане и през деня върти колко да извади влагата,никакви пари е,монтира се лесно и не се стряска от жега или студ,десетина см дупка трябв обаче,тихо е и не го мислиш
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Разбирам ти идеята,не знам какво има там,ако има това долу си заслужава 100те долара

https://aeocky.com/products/aeocky-x...y-dehumidifier
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Каквото и да вземеш ще върши работа и ще хаби ток...
                Некои са по-шумни от други но да - нема фундаменентални разлики между марките, принципа е един: бръмчи и гори ток.
                Повечето имат и контейнер и дренажен отвор.
                Разликите са в подробности но не знам какво от тях да има значение за... гараж!
                Може би това, че някои модели при спиране на тока остават изключени.
                Некои може да са "смарт" и да се цъкат през тамагочи - сигурно има и такива,

Ма дали е шумен в случая си мисля да не е фактор.
                Не е нужно и да има освежаващи и пречиставащи функции, които и без това са само оправдание за цената.
                НЗ, аз просто бих минал през некой техно* и бих купил нещо даже без тема.
                Това е домакински уред като тостер или ютия - баси ако се сондира мнение и за тях!
                Враг усраине

Коментар

Едно малко по-различно предложение: вентилатор и таймер. Ако автомобилът е мокър, след паркиране пускаш вентилатора за час или два.
                  Като втора опция - вентилатор с вграден датчик за влажност.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Доколкото схващам идеята е отново да не се дупчи.
                    Иначе аз БАШ това бих направил.
                    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

Некои са по-шумни от други но да - нема фундаменентални разлики между марките, принципа е един: бръмчи и гори ток.
                      Повечето имат и контейнер и дренажен отвор.
                      Разликите са в подробности но не знам какво от тях да има значение за... гараж!
                      Може би това, че някои модели при спиране на тока остават изключени.
                      Некои може да са "смарт" и да се цъкат през тамагочи - сигурно има и такива,

Ма дали е шумен в случая си мисля да не е фактор.
                      Не е нужно и да има освежаващи и пречиставащи функции, които и без това са само оправдание за цената.
                      НЗ, аз просто бих минал през некой техно* и бих купил....
                      Това и направих, взех обезвлажнител с най-големия контейнер за вода 6.5 литра, марка TWE DYD-W20A, без никакви смарт глупости, 260 вата мощност, сега го включих и утре сутринта ще видя резултата:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_4792.jpeg Прегледи:0 Размер:244.7 КБ ID:6999261

Коментар

Имам подобен на тази марка, дрт на библия но още работи и го ползвам.
                        Обаче сравнително бързо стана шумен до степен да не става за употреба в стая.
                        Кофти пластмаса се оказа, влиза в резонанс и няма оправия.
                        Отдавна се отказах да се боря с това.
                        Понякога слагам отгоре 10 литрова туба с вода - в повечето случаи утихва
                        Враг усраине

Коментар

• Еделвайс
                          Еделвайс коментира
                          Редактиране на коментар
                          Работи доста тихо, но така и иначе и да стане шумен след години, ще ми е все тая, нали е в гараж

Имай на предвид, че количеството вода което ще събира зависи от това колко е влажността и каква е температурата.
                        Заводските данни които им дават или максималния капацитет е при 80% влажност и 30 и няколко градуса по спомен.
                        Колкото тези числа са по-надолу, толкова и събраното количество ще намалява.
                        Който търси , намира !
                        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Обема на резервоара не е от значение, извеждаш маркучето в една 20л кофа. Така съм в селската маза, влагоабсорбатора беше под сто лева, на промоция в кафланда, но си харчи ток де, но при мен работи почти нонстоп зимата

Коментар

По-удобно е с резервоар даже да има канализация.
                            И колкото по-голям - толкова по-голям
                            Поне на мен, де.

Предпочитам да не ми се мотат маркучи, кабела стига.

Но това за инцидентна употреба,
                            Ако работи постоянно или поне продължително (примерно след шпакловка/латекс) - задължително маркуча и някъде навън!
                            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X