Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подреждане и намиране на точните фази.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Стана ми интересен казуса...
    Да питам нещо:
    Имаме постоянна консумация в интервала от 100 до 350киловата нали така?

Не е ли възможно да заподозреш коя е фазата (предполагам подозираш коя е) издебваш момент когато потреблението е максимално ниско примерно около 100киловата и закачаш и разкачаш монофазен товар от 10 киловата - примерно една печка?? И ти си в главното табло с амперклещи ... и дебнеш за промяната??
    Защото 10 кВ при 100 обща е приблизително 10 % и би трябвало амперклещите да го хванат - като промяна...

Би трябвало минимум 10% задължително ампер клещите да го хванат... Особено когато си говорите по телефона с колегата и има няколко опита...
    Или направо закачаме 3 амперклещи - само монофазния товар ще се отчита различно - другите ще вдигат/свалят и на 3-те синхронно...
    Последно редактирано от mishomishev; 13-02-25, 10:53.

Коментар

Един "тъп " метод, който съм ползвал за други цели.

- Правиш си 2 зумера със собствен генератор на 12В за 220в с еднопътен изправител . Левчета са.
      -единият връзваш на фаза L1 в ГРТ;
      -другият - на произволна фаза в таблото Х
      - с четири еднакви радиостанции по 1 при зумерите и 2 в теб.
      - двете в теб - слушаш бибитките ;
      - помощник сменя фазите на зумера в таблото Х;
      - слушаш момента, когато бибитките в двете ти радиостанции ще звучат без фазово отместване/закъснение.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250213_155521.jpg
Прегледи:136
Размер:680.5 КБ
ID:6988574 От момента в който пуснах темата,два пъти на два различни обекта ми се наложи да откривам коя фаза къде е....днес даже и кабели удължавах...утп цяла ролка разплетох....и бях сам...и псувах като каруцар,и навъртях сума ходене и измръзнах...единствено утешение че свърших работата и всичко работи....

Не може да няма готово решение...флук мук...готов съм да платя разумна цена за готово решение...губя много време и хамалогия ,и тепърва ще се мъча

​​​​​​​
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

• stefsab
          stefsab коментира
          Редактиране на коментар
          Виж Fluke 2052 дали е твойто?

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        От момента в който пуснах темата,два пъти на два различни обекта ми се наложи да откривам коя фаза къде е....днес даже и кабели удължавах...утп цяла ролка разплетох....и бях сам...и псувах като каруцар,и навъртях сума ходене и измръзнах...единствено утешение че свърших работата и всичко работи....

Не може да няма готово решение...флук мук...готов съм да платя разумна цена за готово решение...губя много време и хамалогия ,и тепърва ще се мъча
        На Мишев метода с 10кВ консуматора ми се струва работещ и лесен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X