Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подреждане и намиране на точните фази.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подреждане и намиране на точните фази.

Я да се изложа.....

Имаме огромен промишлен обект...на входа от страна ГРТ влиза партида 500 киловата и тръгват захранвания из целия обект...имаме разпределително табло на близо 800-1000 метра ... трябва да знам поредноста на фазите ....примерно грт ,1000 амперов автомат фаза L1 и съответно същата фаза да я открия във таблото на 1 км .....откачването на фази не е опция .....за по къси разстояния е ясно ...даже по мирис ги откривам...но на километър...тц...не ми стига обонянието толкова.

Консумацията е от 100 до 350 киловата без почивка ,и спиране на каквото и да било не е възможно.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Пускаш си "наливно" твоя жица м/у двете табла и мериш. След измерването (5 мин ) си я прибираш.

Коментар

Опъваш един контролен кабел? Два анализатора?Евентуално един анализатор и от другата страна да включваш кондензатор фаза по фаза и по косинус фи ?Цвета на кабелите?

Коментар

С кабел на къси разстояния го практикувам от как се помня,ама да разплета 10 ролки ....цветове не става,минават през много места,включително и медни шинопроводи.Димо,това с кондензатор не го вдянах
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Трябва ти да знаеш коя точно жица е L1 или да уцелиш дясно/ляво въртене?
          Бе, пиши какво искаш да правиш.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• Roninn
            Roninn коментира
            Редактиране на коментар
            Вальо ,въртенето е ясно....ако искам да го "уцеля" от първия път ,имам и няколко уреда .....

Трябва да меря тока до 1000 Ампера със токови трансформатори ,и всеки траф... трябва да си стои на същата фаза по цялото трасе ....във софтуера мога да назначавам кой токов трансформатор на коя фаза стои ....не правилното назначаване...води до грешни измервания в пъти не точни

• gy6ter
            gy6ter коментира
            Редактиране на коментар
            Ако е мониторинг и може софтуера да експортира данни за ток и напрежение на кратки периоди с малко ексел трябва да го уцелиш.Е,все пак си зависи и от товарите.Какво трябва да се следи?Ако следиш само киловати баланса излиза,поне при мен е така.

Включвайки еднофазен кондензатор на единия километър, примерно 25 kVAr на L1 ще промениш kосинус фи на L1 и анализатора на входа трябва да отчете промяна на фактора на мощноста на едната фаза и тази фаза трябва да е L1,естественно ,ако е сравнително постоянен товар .Не съм го пробвал,просто размишлявам.

Коментар

Това дълго разстояние, не може ли да се раздели на няколко по- къси? И тогава с кабела от точка в точка.L1 си е L1 и в таблата и във всеки трифазен контакт.

Коментар

Меря ток на една фаза, в другия край колега включва и изключва монофазен консуматор в различните фази. Говорим си, стигаме до еднозначен извод кой-кой е. Маркираме.
              Така правим обикновено.

Оп, не см догледал за наличната консумация. "Малко" влошава постановката.
              Човек се учи докато е прост!

Коментар

Имам едни LAN удължители които ползват захранващите кабели в къщи за връзка. Не съм пробвал дали работят когато са на различни фази. Мога да пробвам ако не намериш друго лесно решение.
                ...или мини да ти ги дам.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Вальо ,мина ми още снощи подобна мисъл на тп линк съм ползвал такива в няколко бензиностанции на газ пром и работеха.

В момента съм на един обект и същата задача....
                  Но тук разстоянията са малки и съм бърз

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250212_125208.jpg
Прегледи:188
Размер:541.5 КБ
ID:6988364 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250212_125224.jpg
Прегледи:182
Размер:521.4 КБ
ID:6988365

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    Имам едни LAN удължители които ползват захранващите кабели в къщи за връзка. Не съм пробвал дали работят когато са на различни фази. Мога да пробвам ако не намериш друго лесно решение.
                    ...или мини да ти ги дам.
                    Не работят на различни фази , така че това е добро и лесно решение.

Коментар

Ако закачиш "трекер" ( сигнал генератор ) няма ли да стане нещо такова ползвам , щипвам само едното краче и до където стига сигнала, бележиш и после от там нататък пак ...........
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Ако закачиш "трекер" ( сигнал генератор ) няма ли да стане нещо такова ползвам , щипвам само едното краче и до където стига сигнала, бележиш и после от там нататък пак ...........
                        Убил съм кажи речи една кофа от тези точно ,горят ако ги закачиш към фаза...и земя...ако закачиш само единия кабел,работят (чуват се) само на няколко метра....гори им един чип за стотинки ако го вържеш на фаза и земя

Коментар

Остава да направим справочник за откриване на определена фаза,със двуканален осцилоскоп

Коментар

• drukman
                            drukman коментира
                            Редактиране на коментар
                            Неке да биде. 1-2 или 2-3 е еднакво.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20250212_210659.jpg
Прегледи:136
Размер:847.4 КБ
ID:6988462 Не може ли да ги проследиш по подредбата на кабелите . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20250212_210704.jpg
Прегледи:131
Размер:595.9 КБ
ID:6988463

Коментар

• Roninn
                            Roninn коментира
                            Редактиране на коментар
                            Краткия отговор е не,не може.
                            Дългия е ,въпросното табло е на почти 1 км.Кабелите до това табло минават през десетки други...има отклонения за няколко UPS трифазни от 30 до 50 киловата и няколко агрегата по 250 KW както и през няколко цеха ...и въпроса е много по сложен от колкото мога да го опиша с писане

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X