Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изронена бетонова настилка пред гаража

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Сухата смес на баумитския бетон в 25кг торби е със доста ситна фракция и ще може да запълни това и да се заглади. Според мен е добре да минете с водоструйка ударно и да се изчисти до здраво, добре е да минете с грунд (бетон контакт ако искате ) и тогава баумитския бетон.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• neumoren
      neumoren коментира
      Редактиране на коментар
      няколко торби сме взимали аз и мой приятел миналата година. Само 2 има ситна фракция, останалите бяха едри, трудно загладяеми. Минава ли кола отгоре, се пука. Пък ако сложиш мрежа, ще стърчат железа

Двама професионални строители са казали в тази тема вече, ама не им вярвате, та да добавя и аз, има нови смеси за ремонт на натоварени бетонови покрития, за здравина и надежност няма какво да се притеснявате, аз обаче ще се притесня правилно ли ще се поставят и дали ще преглътнете цената на материалите - над 200 лева за 25кг торба.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Точно поради тази причина, явно за да стане като хората, чакам препоръки за майстор или фирма който да поеме този ангажимент от труда до материалите, длъжен съм да спомена че за 20 квадрата, като бюджет до 800 лева макс, все пак това е обществена настилка не е частна?

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Според мен споменатия бюджет от 800лв не е достатъчен за да покрие стойноста на качествени и доказани материали, за площ от 20м2.

• Juiced
      Juiced коментира
      Редактиране на коментар
      20 квадрата са , но не изглежда дълбоко, виж колко е най-дълбоката част и се опитай на тази база да си пресметнеш максималното количество материал. Аз правих скоро в едно много неравно място самонивелираща на 2 етапа,за да изсъхва по-бързо и отиде с 30 % по-малко отколкото бях сметнал на база най-ниска точка. Ако идеята с баумитския бетон не ти харесва ,може да дообработиш с епоксидно покритие за гаражи, има DIY китове и може всичко да си направиш сам.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    - над 200 лева за 25кг торба.
    хахаха бат Жоро - тия торби сигурно английската кралица ги е пълнила

P.S
    Като се прибереш в България - звънни, ще почерпя - има положителни новини (засега) с "бягащата". И засега ти се оказваш прав ...колкото и да не ми се вярваше

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Мишев, не говорим за цимент с водно стъкло, а за химия за индустриална употреба и в Англия торбата е между 60-100 паунда, някакви полимери и т.н. но щом после дават години гаранция за склад на Амазон, сети се дали е здраво

Високият клас репариращи продукти са там някъде без да ги барал монарх.. За ориентация за бюджет / с по-бюджетен материал/- при механична якост R4, разход около 1,9кг/м2/1мм. Цена за килограм около 2,5лв/кг.Мери се , установява се средна дебелина и т.н. Най-вероятно ще констатирате че само за материал няма да стигнат 800лв.

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      За обществена настилка повече от 800 лева не искам да дам, даже и това са много, мога да платя колкото трябва но само за частен имот а за обществена улица, някак си нали....

Настилката пред гаражите на блока е обществена, по принцип кой трябва да поддържа настилката по закон, общината или живущите пред блока, гаража се намира в съседния ни блок и не познавам още никой от живущите там за да направя предложение за обща настилка, та по принцип чия отговорност е обществената настилка на уличката?
    Последно редактирано от Еделвайс; 31-01-25, 20:21.

Коментар

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      По нотариален акт пише какво притежаваш. Подобно е положението и с другите собственици.
      - гараж и право на строеж на общинска земя;
      - гараж и % идеални части от парцела;

Какво ще стане ако забъркам чист стандартен цимент с малко пясък и замажа грапавините, все ще изкара една година, надали ще стане по-лошо от сега, най-обикновен цимент "Златна Панега" например, и вече какво съотношение вода-цимент да бъде, това ще го правя аз, все ще е по-добре от сега нали па макар и да изкара само една година и после ще повтарям упражнението?
    Последно редактирано от Еделвайс; 01-02-25, 10:42.

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Купи си кило фибри, оптималната дължина е 6-9мм инак трудно се смесват без да станат на топка. Купи си пластификатор за бетон, тип забавящ зреенето и намаляваш количеството добавена вода, това са да кажем 50-60 лева до тук. Забъркай си замазка с минимално количество вода, достатъчно фибри и вместо фракция сложи т.н. каменно брашно (едрина на зърната 2-5-6мм) направи си замазката на поне 4 етапа/4 части и покрий с нещо да не съхне бързо и да зрее по-бавно, ще влезеш в няколко стотака пари, ще има гърч и ще изкара може би 2-3 години, а може и повече, зависи колко добре положиш замазката и колко добре подготвиш мястото.

Колко време ще стоиш пред гаража и ще се взираш в настилката? Разходи жената и детето и не се занимавай с глупости.
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Май точно така ще стане, вече ако ми дойде желанието през пролетта, може и да хвърля една-две кофи цимент и колкото толкова.
      Последно редактирано от Еделвайс; 01-02-25, 13:36.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X