Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за главно ел табло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ех хора ... аз питам конкретно нещо ...вие пак ме пращате да чета спецификации...Прочетох ги ... ама не съм сигурен че съм ги разбрал или по точно не съм сигурен за ефекта...
    Заради особеностите на обекта - на няколко пъти пада предпазителя в трафопоста - а не този в таблото. И пускането на тока е свързано с много мъки обаждания чакания и прочие...НЕ ИСКАМ ДА ГО ПРЕЖИВЯВАМ ОТНОВО...
    Поради тази причина - желая да направя така че да пада шалтера в МОЕТО табло - без това да ми коства загуба на мощност... Ако ли пък ще ми коства - приемам я...
    И логиката ми е проста - след като в трафопоста е 80 А - моя трябва да е по малък... ама да не е баш 63 щото мощноста става около 30kW
    Ако ли пък сложа стандартен 80А - то двата шалтера ще се бият кой да падне първи! Тоест на късмет ще е...
    И оттук достигнах до извода че Шнайдера има едни прекъсвачи регулируеми в някакви малки граници...
    И казано с прости Мишевски думи (това исках да проверя дали съм прав)
    Единия модел променя кривата - абе променя колко бързо да щтракне - идеята ми е да го настроя бързо и да изпревари този в трафопоста...
    Втория модел променя амперите - тоест наглася от 70 до 100 А - и примерно аз ще го сложа на минимум 70А с надеждата да изпревари този в трафопоста(доказано 80А)

Ей това е с прости думи... По спецификации всичко е идеално - но на практика дали е така? И просто се надявах някой от форума да е ползвал такива регулируеми и да каже от личен опит...
    Според мен - спецификации и желания са едно но жизнения и практически опит са всичко... Затова като ми каже Анатолий (примерно) нещо - аз си знам че тоз е работил работил работил и го слушам проучвам и обсъждам...
    Помогнете ми за този шибан прекъсвач - регулируем ли да е или просто слагам изпитания онзи за 113 лв на Анатолий...

Коментар

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Кажи тогава на "падащия" предпазител в трафопоста колко и кои сте закачени ?

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      А ти с каква техника консумираш тези 80А, ако не е тайна? дай поне някакви общи ТТД. Електромтори ли са предимно? Нагреватели сушилни?

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      към KingofROAD
      Ами например 3 коли да се зареждат по 10 kW и нормална консумация на хале/склад ей ти ги 40 киловата....

В трафопоста какъв е? Т.е. с каква крива е ? Какъв тип предпазител трябва да "изпревариш" ?
    В трафопоста по кой критерий изключва - продължително претоварване или мощен пик и изключва индукционно?

От мойте наблюдения всяко "енерго" слага ефтинджос, каквото има на склад. А техните параметри имат достатъчно голям толеранс.

Претоварването по ток най -често става с биметална пластина. Имаш някакво време докато се нагрее и откачи зъбчето за изключване на бушона. Грубо казано, врътките на прекъсвача местят лостовата система кога да "изтърве" зъбчето.
    Практически можеш да претовариш повече за късо време (около минута - две) или малко да претовариш за 5-10 мин.

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Не знам какъв точно е Стефане... По думите на последния техник от енергото който го включваше (стар голям български превключвател) 80 амперов..
      Май ще вървя към друга схема...

Мишо,тея българските А1 и т.н са точно много бавни, до степен да се палят ....Ако ми кажеш че тоя пада...проблема е друг.
    Ако можеш го снимай и пусни тук.

80 А с крива Б не можеш го бутна с пикове от разни компютри и импулсни ....
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Интересно с колко компютъра би могъл да консумира 80А, че и да бутне А1-то?

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      На машини си работят съвсем коректно . Имам поне десетина от българските А 1 и А 2 в експлоатация и нямам случай до сега някой да не е сработил коректно .

Мишо,И за да ти стане по леко....днес ми възложиха, да се преработят 8 бр такива табла...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20241003_115159.jpg Прегледи:0 Размер:222.4 КБ ID:6975408
    Последно редактирано от Roninn; 03-10-24, 14:59.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Ааааа точно такъв тип преработвам ... ама и дето трябва да се премести ...
      Иначе по леко ми стана днес ... съседите които са общински служители на заплата ме изненадаха приятно - казаха да си гледам мойта работа и те ще отстранят водната авария аз само ще им платя моя дял...
      И като видях възрастен служител на заплата обул ботуши и реже с бензинова резачка водопровод с вода(не държи тротоарния кран) и как работят - успокоих се...
      Утре пристигат 4 камиона с термопанели от Пловдив - трябва да ги посрещнем и ще бъде напечено...
      Имам идея вече за таблото --- точно на колоната ще ги закача - ама ще направя 2 малки табла едно върху друго-- примерно 2 табла 60х40 ... долното табло само прекъсвача и втория силов кабел - а горното табло - 3 реда предпазители...
      Ще имам резерв и ще оставя място за умнотии (ако доживея) - абе имам идея как да го направя .... но не съм го правил...Най вероятно и второто табло ще преработя (нищо че работи-старо е като това на снимката).
      Днес сутринта от банката се обадиха и казаха официално че съм закъснял и вече юана е повишен - с около 4% ...
      Честито ... Вече нямам съмнения за парите...Всичко събарям всичко купувам сега и оправям защото очаквам повишение на цените...
      Мойте хора казаха Аааа осветителен бар - чудесно ама струва много а ние не усвояваме пари... Затова моля да дадеш конкретна приблизителна цена за модул или на метър или на парче.... Да го мисля...
      Айде че почнаха да надигат цените...

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Ронин, използвай им кутиите, евентуално ги пребоядисай каквото се вижда. Направи си щит, и го смени на мястото на стария....

• Roninn
      Roninn коментира
      Редактиране на коментар
      Точно това ще стане...щит няма да има,всичко минава на дин шина ,гребена е облечен ...няма открити части....след мен ходят трудовата медицина и пишат и мерят...на същия обект има табла 2 м високи и 3 метра широки ,на тях сложихме щит....днес се видях и с районния пожарникар ....ние работим в тандем със всички страни ,община,пожарна ...и т н Самосиндикални решения само вътре в таблото.... Понеделник чакам отговорните органи да дадат становище за тея табла на детската площадка.....за мен са бомба със закъснител....или ги махаме ....или ги качваме на 3 метра нагоре ....табло на детска площадка аз и фирмата ни няма да ремонтира.

И 4 бр такива табла,монтирани на ДЕТСКА ПЛОЩАДКА Таблата не са заземени ,не са обезопасени,отдолу светят отвор ,да мине детска ръкаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:image_945449.jpg
Прегледи:250
Размер:542.3 КБ
ID:6975410

Коментар

И не мога да си обясня,кой точно проект,позволи да се сложи ел.табло...в детската катерушка...изключих захранването до идната седмица в която ще започнем да работим по въпросите

Сещам се за оная песен на каналето...дзън,дзън,дзън...и две дечица светят като крушки....Това е по ония програми европейските,дето трябва да се усвоят едни пари....фирмите изпълнителки вече не съществуват....

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2024-10-03-15-56-52-199_com.miui.gallery.jpg Прегледи:0 Размер:319.3 КБ ID:6975412
      Последно редактирано от Roninn; 03-10-24, 15:05.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Най вероятно детската площадка е изградена след таблата . Такива по едно време никнеха като гъби след дъжд по някаква евро програма . В общи линии на никой не му пукаше за децата а трябваше в едни определени срокове да се усвоят едни пари . И там е долу горе същото като със стадионите с по 2 - 3 000 места в села с 50 пенсионера и без футболен отбор . С едни пари напред детска площадка можеш да изградиш съвсем законно и на капака на 5 блок в АЕЦ Козлодуй .
        Последно редактирано от sek.1; 04-10-24, 07:17.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240514_111209.jpg
Прегледи:217
Размер:382.1 КБ
ID:6975467 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240912_115428.jpg
Прегледи:214
Размер:1.02 МБ
ID:6975468 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240514_111211.jpg
Прегледи:212
Размер:374.4 КБ
ID:6975469 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240219_151811.jpg
Прегледи:208
Размер:446.2 КБ
ID:6975470 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240219_151808.jpg
Прегледи:212
Размер:490.2 КБ
ID:6975471

И нека купона да почне в Понеделник....

Коментар

Сещам се за един дърт сериал - Новият Политик.
        Серията в която Копле имаше план как да складира ядрени отпадъци в помещение под някаква чаве гардън.
        Обаче планът му се провали понеже помещението се оказа вече заето.
        Същото това вече свършил тъста му още преди години
        Враг усраине

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Мислиш ли че политици като Бойко Борисов и Делян Пеевски имат някакви скруполи ? Пред тях героя от въпросния сериал е като невинно пионерче .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20241001_121750.jpg
Прегледи:216
Размер:411.4 КБ
ID:6975477 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240813_113955.jpg
Прегледи:209
Размер:248.7 КБ
ID:6975478
        Това е бай Желязко..от .23 г ми е колега ,е тъй почва сутрин ...рошейки гъстата си коса....(Кабели)

(Коги бил млад,преди да оплишивее,имаше коса до кръста) И много страда ...та роши кабели ...ако бай Желязко види тая снимка....да приеме че е писана в Петък...та да ми се сърди само събота и неделя...до понеделник да му мине....

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          И 4 бр такива табла,монтирани на ДЕТСКА ПЛОЩАДКА Таблата не са заземени ,не са обезопасени,отдолу светят отвор ,да мине детска ръка...
          На снимката се вижда отвор около ф20. Явно отдавна не си виждал детска ръка. Не знам какъв беше смисъла от подобно дрматизиране...
          Или старата песен: "к'ви са смотани сички, а аз къф съм готян". Колко балканско...

И това какво общо има с въпроса на Мишев?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз пък съм счепатлен от тази система:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot from 2024-10-04 09-03-05.png Прегледи:0 Размер:369.4 КБ ID:6975482
            'Баси удобното, ние още влакове взривяваме!
            Това ограденото в жълто как се води?
            Кабела се притиска от него към шината или изцяло контактува само в него?
            Ако може линк, че ми стана интересно!
            Враг усраине

Коментар

• Roninn
              Roninn коментира
              Редактиране на коментар
              Ще ти ги снимам.Австрийски са за кабел 4-16 ...има и други размери

• KingofROAD
              KingofROAD коментира
              Редактиране на коментар
              Хмм, няма ли да е по-добре по класическия начин? - с болт, гайка и дупка в шината?

Момци имам питане. Трябва да си сглобя външно ел. табло в който да има 3 фазен предпазител, два монофазни, трифазен контакт и 3 монофазни контакта. Ще оставя място и за автоматика на сондаж.Трифазен контакт-ей така да има,тройката монофазни е да се включи повече от един разклонител за работа.
            В таблото на енергото предпазителя ще е МАП 3р *25А- партидата е 15 квт трифазна.
            Таблото на енергото и моето ще са на половин метър едно от друго и драмата на Мишев я нямам с чакане да ми го отворят.
            Такива табла съм си правил монофазни и за сондаж ама с трифазния не съм наясно.
            Гледам продават такива табла комбинирани контакти предпазител ама са по 300 кинта, без кутията в която да го тикна. Ако ги купувам поотделно:
            -Предпазителя какъв да е-пак 3 по 25 А?
            -Трифазния контакт колко ампера е добре да е? Гледам че е с един ампераж 16А да речем ,а не 3 по 16А.
            -Добре ли ще е ако от едната фаза захраня автоматиката на сондажа ,а друга фаза да използвам за тройката монофазен?
            Последно редактирано от //Радо//; 02-12-24, 16:59.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Имаш 13 киловата

На таблото за главен сложи 3Р 20 А

16 А трифазен контакт е достатъчно ...другия вариант е 32 А ...но това са промишлени машини които нямаш и няма да можеш да захраниш от това табло

Монофазните контакти е добре да ги редиш последователно на фазите

1 фаза първи монофазен
              2 фаза втори монофазен
              3 фаза трети монофазен

Предвиди и дтз евентуално в зависимост какво храниш

Има по големи и по малки...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Scame-672.5616.jpg Прегледи:0 Размер:72.9 КБ ID:6981268 ползвам такива табла, ако е под навес е Ок...моята цена е 60-70 лв за това табло...можеш да редиш каквото си искаш ...има по големи и по малки

Има ги в два производителя италиански и испански...испанските са по Ок ...

Има ги в различна конфигурация и големина...в това от снимката може да се реди абсолютно всичко...тоест монофазни ,трифазни 16 А и трифазни 32А....

Аз ги редя отгоре три контакта шуко
              Долния ред 3Р 32А един и два 3Р16А

Всичко на дтз
              Последно редактирано от Roninn; 02-12-24, 22:06.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2024-12-02-23-07-55-478_com.miui.gallery.jpg Прегледи:0 Размер:197.6 КБ ID:6981270
                Ето ти втори вариант във ТЕПО ТАБЛО...НО това е към 1500 лв..имам го налично ,но едва ли ти трябва такова...

От горе на долу от ляво 2 монофазни,един 32 А 3Р и един 16А3Р същото и отдясно...вдичко на дтз

От вън така изглежда таблото
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:iznasqne-ET_4.jpg Прегледи:0 Размер:802.6 КБ ID:6981271
                Последно редактирано от Roninn; 02-12-24, 22:17.

Коментар

Благодарско ! Празен парцел е и тепото ще го вали дъжд и сняг. Оперативно табло за да могат да се включват разклонители и тепърва да се строи живота нов. Като ги знам с какви машини работят строителите понякога и в какви условия ,дтз дали няма да ги направи луди?
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• gy6ter
                    gy6ter коментира
                    Редактиране на коментар
                    По-добре луди,от колкото да получи някой токов удар.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X