Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж на къща в град Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от pan_rt Преглед на мнение
    Някой да си е блъскал главата с дървена къща 100кв. Каква категория е строежа и минава ли се по пътя на монолитното строителство. Интересува ме и фундамента какъв е също.
    Да, блъскал си е главата. И не избрах дървена или сглобяема къща по много причини, което е друга тема.

Да, минава се същия път от към документи, проектиране, разрешителни като класическо монолитно строителство.

Фундамента е изчислен от Инженер Конструктор възоснова на идеен проект и съответните разрешителни и геодезическите дадености на имота ти. Приеми, че е едно към едно с монолитна къща и като документи и като изпълнение, разликата в малко арматура и малко бетон няма да ти направи впечатление, в смисъл не е значителна.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• pan_rt
      pan_rt коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря

Ей, тука някой обеща да качи груби цени на груб строеж и полагане на основи. Аз мога да споделя колко излиза да ти бутнат, извозят, направят нов покрив с обшивката . 100лв материали и 100лв труд на кв.м. правят 130кв. 4 скатен покрив за 5-6 дена, да не ти нальоска някой дъжд покъщнината. За ново строителство може по малко да вземат.

Коментар

….

Коментар

Някой ще даде ли координати на читави бригади за груб строеж във Варна?
        Че в момента ми излиза разрешителното за строеж и търся изпълнител.

Коментар

Първоначално публикуван от GenaDP Преглед на мнение
          Някой ще даде ли координати на читави бригади за груб строеж във Варна?
          Че в момента ми излиза разрешителното за строеж и търся изпълнител.
          Не си прав, грешно подхождаш и напълно закономерно и очаквано ще гризнеш дръвцето, това е реалноста!

Ти явно нямаш опита, квалификацията и правилния подход към това, намери човек, който това го може, това го прави и после той/те(фирма) ще ти спестят нерви, пари и ще постигнат това, което ти искаш - инак си обречен.

Над 90% от професионалистите в тоя бранш сега, особено по Варна дори и да не са с повечко тен, са хора, които изискват контрол и подход за да вървят и за да се случват нещата.

Без здрав, постоянен и адекватен контрол на 1000000000% си гарантирано набутан, прецакан и ощетен, от всички по веригата от магазина през бетона до майсторите и качеството и последно но не по значение и от институциите.

Ако ме разбереш, ще ти стане ясно какво е нужно, ако не ме разбереш, сори, аз каквото тряваше да кажа, го споделих, не е приятно и романтично, но истината е такава и е силно реална.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Опитните в бранша и региона, знаят поне 10 бригади мазачи, поне 5 турбозолни бригади, поне 10 кофражиста, поне 10 багериста, знаят кой кога се е напил, знаят кой не пие, знаят кой къде му растат ръцете, знаят кой лъже, знаят кой мами, знаят бригадири които имат на разположение десетки/стотици работници, знаят и могат неща, които на теб не са ти ежедневие, не са ти сила, а тия хора знят и могат и сила и блага дума и т.н. да ползват според както се налага и полага.

Не, че не можеш и без тях, ама парите по 3-4 пъти отгоре, качеството у ряката, проблеми гарантирани, на всяка крачка и нерви ще похарчиш колкото за една гражданска война...струва ли си, искаш ли го, можеш ли да си го позволиш, семейството ти не ги ли харесваш та да ги подлагаш на всичко това и т.н. ?

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X