Противно на повечето колеги, ще кажа следното: Внимавай с изхвърлянето, да не се наложи после да ти потрябва /а то ще се наложи/ една дъска или парче винкел и да научиш бързо какви са им цените в магазина, отделно времето да ги купиш.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къща на село
Свий
X
-
-
Както се казва, ще гледам от определен артикул поне по една бройка да оставям или по повече, ако виждам, че има смисъл. А ненужните неща определено няма да се изхвърлят веднага на същия ден, а ще се сложат на едно място, като следващия път може отново да се огледат.
-
Метал и дърво не се хвърля....метала освен за разни конструкции..ако съвсем е крив ...влиза като арматурно желязо в разни пътеки ,колони темели и т.н
Дървото ,за кофражи,ако са прави...ако не,в печката,камина...в краен случай събираш родата и една голяма скара.....барбекю.Компоти,лютеница,ракия,топла вода на коледа за прасето.
-
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Тъй де! Ама пък е чудесно разтоварване и е приятно като видиш нещата да стават.
О да. При мен започнаха да се виждат все пак някакви резултати след като си преместих домашния офис на къщата.
Сега повече време поработвам по задачките през работно време. Иначе само по 1-2 часа след работа не става.
То сега пък ми страда офисната работа .. но няма пълно щастие.
Коментар
-
Като чета нагоре , То май всички сме се вкарвали или вече вкарали в "такъв филм"!
Аз също и то от 14 годишен , покрай моите родители , / за жалост вече ги нямам / ,,но довършването на започнатото
от миналия век се стоварва върху мен естествено . Няма как да се "разделя" със всички спомени от детските
/ а това безгрижно и свободно детство, сегашните ни деца не го познават !/ и следващи
години прекарани на село.
НЯМА се плашиш изобщо..Стъпка по стъпка и нещата си се нареждат .И както споменаха по горе..,
много е приятно като видиш нещата да стават.
Ако имаш малко познания в стр.ремонти и голямо желание , / и да нямаш ще ги придобиеш ../
ти трябват 1-2 помощници или някой който разбира повече край теб. Нещащта се лучват.
Пък и тук ще получаваш доста насоки .
Смело и "Аванти" - напред..
Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!
Коментар
-
Приятели, роднини и т.п. често декларират готовност да помагат, ама това е "по принцип". Кога се опре до конкретика, този бил зает, онзи не знам какво ...
На вълка вратът му е дебел, щото ...
Лошото е, че вариантът "и сам воинът е воин" е доста бавен. Две ръце са си две ръце.
-
Да, така е, бавно става, но пък и нямам желание да се моля на хората или да ги карам насила да идват да работят. Тази работа става с желание. Като няма желаещи и като не мога да се справя сам, намира се майстор, който ще свърши работата срещу заплащане. Чисти сметки.
-
Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение... след като си преместих домашния офис на къщата.
...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Малко от архива от миналата година.
В деня на сделката решихме с приятели да си направим пикник в селото. Намерихме една полянка.
Това тук са картофите след старателно плевене. В случая не е от мен. Нервите ми няма да издържат да клеча цял ден и да ги чистя, хаха.
А това е наследеният чесън.
Тук ми се разказа играта цял ден с електрическия тример да кося тревата.
И малко цвят.
- 2 likes
Коментар
-
Имам една голяма чуденка и тя е - как най-лесно да се боря с плевелите?
Градината ще си поиграя ден-два да я почистя, после с трактора ще се обърне. Има ли някаква химия, с която да напръскам няколко пъти (ако стане и с веднъж - супер, но едва ли) и да не ми се налага през известен период от време да плевя? Питането ми не е само за градината, а за целия имот в случая.
Благодаря!
Коментар
-
Пробвай с тотален хербицид.
марки много, съдържат глифозат.
Това ще оправи едногодишните.
Трънки шипки и т.н. става с копане.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнениеИмам една голяма чуденка и тя е - как най-лесно да се боря с плевелите?
Градината ще си поиграя ден-два да я почистя, после с трактора ще се обърне. Има ли някаква химия, с която да напръскам няколко пъти (ако стане и с веднъж - супер, но едва ли) и да не ми се налага през известен период от време да плевя? Питането ми не е само за градината, а за целия имот в случая.
Благодаря!
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Около Варна е топло. За градината имаш месец някъде.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Село Ягнило. !
къде около Варна!?!
То е по- близо до Шумен.,,Ново пазарско.
В този регион , ако завали малко сняг ,, там стават преспи и по 2-3 дни не се минава.
Тва от опит преди 5-6 г / в едно не много далече село .Добре че ме прибраха с трактор.
-
Да, по-близо е до Шумен, но е област Варна. Нови Пазар е на около 20 км. Преди около 6-7 години зимата хвана баща ми и баба ми на село. Сигурно бащата един месец остана там. Казваше ми за някаква военна техника, която се е наложило да минава, за да съдейства. Беше ми пращал и снимки, но абсурд да ги намеря Определено е имало доста сняг.
-
Коментар
-
Трябва да има листа, топлото е относително понятие.
Максимален ефект от Глифозат се получава:
Когато широколистните плевели са във фаза бутонизация и цъфтеж, житните – във фаза изкласяване,а нежеланите храсти – преминали фазабуен растеж. Плевелите трябва да са с достатъчно листна маса, да са свежи и в процес на активен растеж.
Ако 3-4 часа след пръскане не вали, няма вятър и роса и температурата не е по-висока от 25° С.
-
Петьо е прав, и за да подсили ефекта се капват 10-15 капки "Веро" или друго за миене на посуда.
Най-добре е сутрин рано или вечер преди мръкване.
Концентрата на Глифосата е около 20-30лв/литър, разрежда се 1/25 с чиста питейна вода, може и малко по-силен.
Работи само ако има върху какво да попадне и от какво да се резорбира.
-
Най добър ефект има когато се пръска в най топлите части на деня,да речем 12-13-14 часа след обяд.Няма никакъв проблем да вали...стига поне 10 минути да минат след пръскането.Аз ползвам прелипител ....пръскал със и 30 минути след това порой.....след седмица,всичко беше слама.
-
-
Колега c0dy^ и аз от ноември 2021г. съм в подобен филм, но моят е от тези с ужасите. Не се отчайвай. Гледай снимките (като я купих и до къде съм стигнал) и ще видиш, че при теб нещата са .......розови. С дробилката действам до някъде, но без палене не можах да мина. Много къпини, много лиани. Направих голяма грешка, че кастрих и всичко го нахвърлях на камара и не я пипнах 2 месеца, после няма разплитане. 2 мин. дърпам клон от камарата, за да го прекарам за 1сек. през дробилката. Накрая горено масло, бензин и помпата от кладенеца с маркуча в готовност и нещата приключиха за 3 часа.
П.П. това на снимката е дворът ми, а не близката гора."Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев
Коментар
-
И аз съм във филма с къща на село.
При мен обаче къщата е на 3-3,5ч път от Варна и ходенето е по-рядко. Старая се да е два пъти месечно, но не винаги се получава.
Дворът, както и цялото село прилича на джунглите от горните снимки.
С дворът се справих с помощта на комшията - той изкара някой лев, аз спестих доста неприятна работа и време. Клоните ги е натрупал в съседния необитаем двор - няма лошо, ще си изгният преди някой въобще да ги забележи.
С този комшия се занимаваме с изчистването на селото - режем за огрев самораслите дървета - трудна, бавна и кофти работа, а и не горят добре, но съм доволен, че разчиствам. А и имам дърва и работа за 100 години, без да пипам гората.
Къщата е 150 годишна, автентична и все още се занимавам основно с нея - искам да я запазя каквато е и много внимателно ремонтирам и освежавам, уча се на старите методи и материали. За ужас на жена ми кенефът и банята ще си останат отвън
Всъщност къщата е в много добро състояние, издирването ми костваше 6 години търсене на място, но не съжалявам.
- 9 likes
Коментар
-
Между другото в началото, когато не бях наясно с нещата, един комшия ми предложи да пусне овцете и кравите, за да опасат тревата. Ако трябва да бъда честен, не очаквах толкова добре да се случат нещата, особено в градината. В градината пуснахме овцете, а решихме пред къщата да пуснем 2-3 крави. Определено опасаха доста, особено овцете. Но пък кравите доста приятно наториха пред къщата, хаха. После и там имаше приключения. Иначе за в градината мога да ги ползвам, но пред къщата ще трябва да пробвам с препаратите.
- 3 likes
Коментар
-
Нали и аз съм във филма, та получих информация, че магарето е най-добро за целта. Вадело тревички и между плочките.
-
И магарето става разбира се, макар че то всъщност не е глупаво животно и ако има избор си подбира внимателно храната - само това което му хареса, хаха. На бодила си хапва отгоре цвета, например. Овце и крави карат наред общо взето.
-
С кокошки не става ли по-робре? Те могат да изкълват и семената и тревата.
Всъщтност могат да почистят двора по-добре и от гореспоменатия добитък.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар