Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща на село

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Противно на повечето колеги, ще кажа следното: Внимавай с изхвърлянето, да не се наложи после да ти потрябва /а то ще се наложи/ една дъска или парче винкел и да научиш бързо какви са им цените в магазина, отделно времето да ги купиш.

Коментар

• c0dy^
      c0dy^ коментира
      Редактиране на коментар
      Както се казва, ще гледам от определен артикул поне по една бройка да оставям или по повече, ако виждам, че има смисъл. А ненужните неща определено няма да се изхвърлят веднага на същия ден, а ще се сложат на едно място, като следващия път може отново да се огледат.

• Roninn
      Roninn коментира
      Редактиране на коментар
      Метал и дърво не се хвърля....метала освен за разни конструкции..ако съвсем е крив ...влиза като арматурно желязо в разни пътеки ,колони темели и т.н

Дървото ,за кофражи,ако са прави...ако не,в печката,камина...в краен случай събираш родата и една голяма скара.....барбекю.Компоти,лютеница,ракия,топла вода на коледа за прасето.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Тъй де! Ама пък е чудесно разтоварване и е приятно като видиш нещата да стават.

О да. При мен започнаха да се виждат все пак някакви резултати след като си преместих домашния офис на къщата.
    Сега повече време поработвам по задачките през работно време. Иначе само по 1-2 часа след работа не става.

То сега пък ми страда офисната работа .. но няма пълно щастие.

Коментар

Като чета нагоре , То май всички сме се вкарвали или вече вкарали в "такъв филм"!
      Аз също и то от 14 годишен , покрай моите родители , / за жалост вече ги нямам / ,,но довършването на започнатото
      от миналия век се стоварва върху мен естествено . Няма как да се "разделя" със всички спомени от детските
      / а това безгрижно и свободно детство, сегашните ни деца не го познават !/ и следващи
      години прекарани на село.
      НЯМА се плашиш изобщо..Стъпка по стъпка и нещата си се нареждат .И както споменаха по горе..,
      много е приятно като видиш нещата да стават.
      Ако имаш малко познания в стр.ремонти и голямо желание , / и да нямаш ще ги придобиеш ../
      ти трябват 1-2 помощници или някой който разбира повече край теб. Нещащта се лучват.
      Пък и тук ще получаваш доста насоки .
      Смело и "Аванти" - напред..

Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
      Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря! За момента няма гора от ръце на желаещи хора да помагат от моите приятели и познати, хаха. Но пък и сам воинът е воин.

• Чавдар (V93)
        Чавдар (V93) коментира
        Редактиране на коментар
        Приятели, роднини и т.п. често декларират готовност да помагат, ама това е "по принцип". Кога се опре до конкретика, този бил зает, онзи не знам какво ...

На вълка вратът му е дебел, щото ...

Лошото е, че вариантът "и сам воинът е воин" е доста бавен. Две ръце са си две ръце.

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Да, така е, бавно става, но пък и нямам желание да се моля на хората или да ги карам насила да идват да работят. Тази работа става с желание. Като няма желаещи и като не мога да се справя сам, намира се майстор, който ще свърши работата срещу заплащане. Чисти сметки.

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
      ... след като си преместих домашния офис на къщата.
      ...
      Ако е възможно е супер. Лошото е, че не навсякъде има условия. Примерно, само един вариант на Интернет връзка, без план Б, не е добре ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

• Roninn
        Roninn коментира
        Редактиране на коментар
        Аз преместих офиса в другата си къща,а офисната работа също няма край...

Малко от архива от миналата година.

В деня на сделката решихме с приятели да си направим пикник в селото. Намерихме една полянка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:560
Размер:467.7 КБ
ID:6819874

Име:2.jpg
Прегледи:564
Размер:731.7 КБ
ID:6819877

Това тук са картофите след старателно плевене. В случая не е от мен. Нервите ми няма да издържат да клеча цял ден и да ги чистя, хаха.

Име:3.jpg
Прегледи:561
Размер:711.4 КБ
ID:6819878

А това е наследеният чесън.

Име:4.jpg
Прегледи:564
Размер:1,009.5 КБ
ID:6819876

Тук ми се разказа играта цял ден с електрическия тример да кося тревата.

Име:5.jpg
Прегледи:567
Размер:981.9 КБ
ID:6819875

И малко цвят.

Име:6.jpg
Прегледи:556
Размер:262.3 КБ
ID:6819873

Име:7.jpg
Прегледи:554
Размер:169.5 КБ
ID:6819872

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Голдън-ретривърите ваши ли са?

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Не са мои, а на приятели. И двата са женски, но майката (в далечината) почина миналата година.

Как се казва селото?
      Grand Cherokee WJ
      Dodge Caliber
      E 430 4-matic-T(S210)
      GLK

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Ягнило.

Имам една голяма чуденка и тя е - как най-лесно да се боря с плевелите?

Градината ще си поиграя ден-два да я почистя, после с трактора ще се обърне. Има ли някаква химия, с която да напръскам няколко пъти (ако стане и с веднъж - супер, но едва ли) и да не ми се налага през известен период от време да плевя? Питането ми не е само за градината, а за целия имот в случая.

Благодаря!

Коментар

• Пламен С
        Пламен С коментира
        Редактиране на коментар
        Препарат за растителна защита/Хербицид/-Раундъп. Убива всякакви плевели, но внимавай да не попадне върху дървета, растения или чесъна любим. И след използването му, известно време няма да можеш да ползваш земята за сеене.

• BRANCO
        BRANCO коментира
        Редактиране на коментар
        Раундъп има и евтин аналог, мисля Наса се казва. Понеже от трите ми страни съседните дворове са необитаеми, пръскам една ивица от 2-3 м. широка. Долу-горе с 3-4 пръскания на сезон се получава.

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Наса Д и Глифоган са евтините. Вършат същата работа.

Пробвай с тотален хербицид.
      марки много, съдържат глифозат.

Това ще оправи едногодишните.
      Трънки шипки и т.н. става с копане.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря. Ще трябва да прочета и да се информирам малко повече, след което да действам.

• Roninn
        Roninn коментира
        Редактиране на коментар
        Наса,раундъп и т.н са на базата на глифозат....имам тема тук и в нея можеш да видиш разликата.Купих един интересен парцел в регулация...празен,със трева до кръста,след три пръскания,стана писта.Но....чети за глифозата...ако ще е само за бурените ок,но ако ще сееш нещо за ядене...недей.

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        На този етап не мисля да сея нещо, но бих искал да запазя тази опция, т.е. да не е много тежка химията, ако мога така да се изразя.

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
      Имам една голяма чуденка и тя е - как най-лесно да се боря с плевелите?

Градината ще си поиграя ден-два да я почистя, после с трактора ще се обърне. Има ли някаква химия, с която да напръскам няколко пъти (ако стане и с веднъж - супер, но едва ли) и да не ми се налага през известен период от време да плевя? Питането ми не е само за градината, а за целия имот в случая.

Благодаря!
      Купи си бензинов тример, ножица за клони от Лидъл, лозарски ножици, това задължително. Аз си купих и мачете и резачка. Всичко досега е влязло в употреба, най-много работа отвъртя ножицата за клони. И точно сега е момента да започнеш борбата, след 2 месеца ще е късно.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Ножица за клони имам, за бензинов тример съм мислил, но когато поразчистя малко гаража. Вътре дори не мога да стъпя, а на места натуриите са по-високо от мен. Иначе би било хубаво да се организирам и да почистя градината, защото тази работа мен чака. А после и да напръскам.

Около Варна е топло. За градината имаш месец някъде.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• turtey
        turtey коментира
        Редактиране на коментар
        Дробилка за клони. Триците ги събираш. Или ги насипваш около дърветата след като си прекопал или си правиш компостер и там.
        Компостер има в магазина. Иначе си сковаваш едно кубче без дъно от наличните дъски и какъвто размер ти е удобен.

• gogoll
        gogoll коментира
        Редактиране на коментар
        Село Ягнило. !
        къде около Варна!?!
        То е по- близо до Шумен.,,Ново пазарско.
        В този регион , ако завали малко сняг ,, там стават преспи и по 2-3 дни не се минава.
        Тва от опит преди 5-6 г / в едно не много далече село .Добре че ме прибраха с трактор.

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Да, по-близо е до Шумен, но е област Варна. Нови Пазар е на около 20 км. Преди около 6-7 години зимата хвана баща ми и баба ми на село. Сигурно бащата един месец остана там. Казваше ми за някаква военна техника, която се е наложило да минава, за да съдейства. Беше ми пращал и снимки, но абсурд да ги намеря Определено е имало доста сняг.

Глифозат се пръска в топло и сухо време.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

• turtey
        turtey коментира
        Редактиране на коментар
        Трябва да има листа, топлото е относително понятие.

Максимален ефект от Глифозат се получава:

Когато широколистните плевели са във фаза бутонизация и цъфтеж, житните – във фаза изкласяване,а нежеланите храсти – преминали фазабуен растеж. Плевелите трябва да са с достатъчно листна маса, да са свежи и в процес на активен растеж.

Ако 3-4 часа след пръскане не вали, няма вятър и роса и температурата не е по-висока от 25° С.

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Петьо е прав, и за да подсили ефекта се капват 10-15 капки "Веро" или друго за миене на посуда.

Най-добре е сутрин рано или вечер преди мръкване.

Концентрата на Глифосата е около 20-30лв/литър, разрежда се 1/25 с чиста питейна вода, може и малко по-силен.

Работи само ако има върху какво да попадне и от какво да се резорбира.

• Roninn
        Roninn коментира
        Редактиране на коментар
        Най добър ефект има когато се пръска в най топлите части на деня,да речем 12-13-14 часа след обяд.Няма никакъв проблем да вали...стига поне 10 минути да минат след пръскането.Аз ползвам прелипител ....пръскал със и 30 минути след това порой.....след седмица,всичко беше слама.

Колега c0dy^ и аз от ноември 2021г. съм в подобен филм, но моят е от тези с ужасите. Не се отчайвай. Гледай снимките (като я купих и до къде съм стигнал) и ще видиш, че при теб нещата са .......розови. С дробилката действам до някъде, но без палене не можах да мина. Много къпини, много лиани. Направих голяма грешка, че кастрих и всичко го нахвърлях на камара и не я пипнах 2 месеца, после няма разплитане. 2 мин. дърпам клон от камарата, за да го прекарам за 1сек. през дробилката. Накрая горено масло, бензин и помпата от кладенеца с маркуча в готовност и нещата приключиха за 3 часа.
      П.П. това на снимката е дворът ми, а не близката гора.
      Прикачени файлове
      "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        И аз си мисля, че ще се наложи палене, но все още го отлагам. Иначе си спомням, че преди време паленето беше в средата на градината. За момента ще пробвам да почистя градината и ще взема нещо против плевелите.

понеже темата стана обща, ще ти покажа и аз откъде тръгнах, да не мислиш че при тебе е страшно

в тази джунгла се беше превърнал двора за 16г.

Име:6.JPG
Прегледи:547
Размер:989.2 КБ
ID:6820009

Име:5.jpg
Прегледи:532
Размер:653.9 КБ
ID:6820010

Име:1.jpg
Прегледи:530
Размер:1.20 МБ
ID:6820011

а тук за 30сек се вижда година и половина работа по къщата

Коментар

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Тя темата не е станала обща, но се радвам, че и другите колеги споделят техния опит, като също така и задават въпроси. Все пак темата съм я пуснал, за да обменяме опит, а това ще е полезно за много хора.

Иначе доста прогрес се вижда и по твоята къща. Поздравления!

И аз съм във филма с къща на село.
      При мен обаче къщата е на 3-3,5ч път от Варна и ходенето е по-рядко. Старая се да е два пъти месечно, но не винаги се получава.
      Дворът, както и цялото село прилича на джунглите от горните снимки.
      С дворът се справих с помощта на комшията - той изкара някой лев, аз спестих доста неприятна работа и време. Клоните ги е натрупал в съседния необитаем двор - няма лошо, ще си изгният преди някой въобще да ги забележи.
      С този комшия се занимаваме с изчистването на селото - режем за огрев самораслите дървета - трудна, бавна и кофти работа, а и не горят добре, но съм доволен, че разчиствам. А и имам дърва и работа за 100 години, без да пипам гората.
      Къщата е 150 годишна, автентична и все още се занимавам основно с нея - искам да я запазя каквато е и много внимателно ремонтирам и освежавам, уча се на старите методи и материали. За ужас на жена ми кенефът и банята ще си останат отвън
      Всъщност къщата е в много добро състояние, издирването ми костваше 6 години търсене на място, но не съжалявам.

Име:20210731_204716.jpg
Прегледи:489
Размер:570.0 КБ
ID:6820020

Коментар

• ctef
        ctef коментира
        Редактиране на коментар
        Много добро попадение. Да и се радваш дълги години!

• c0dy^
        c0dy^ коментира
        Редактиране на коментар
        Супер изглежда, особено за тези години. Поздравления!

• Dilyan Zagorchev
        Dilyan Zagorchev коментира
        Редактиране на коментар
        Много красива къща.
        Къде се намира ако не е тайна?

Между другото в началото, когато не бях наясно с нещата, един комшия ми предложи да пусне овцете и кравите, за да опасат тревата. Ако трябва да бъда честен, не очаквах толкова добре да се случат нещата, особено в градината. В градината пуснахме овцете, а решихме пред къщата да пуснем 2-3 крави. Определено опасаха доста, особено овцете. Но пък кравите доста приятно наториха пред къщата, хаха. После и там имаше приключения. Иначе за в градината мога да ги ползвам, но пред къщата ще трябва да пробвам с препаратите.

Коментар

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Нали и аз съм във филма, та получих информация, че магарето е най-добро за целта. Вадело тревички и между плочките.

• jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        И магарето става разбира се, макар че то всъщност не е глупаво животно и ако има избор си подбира внимателно храната - само това което му хареса, хаха. На бодила си хапва отгоре цвета, например. Овце и крави карат наред общо взето.

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        С кокошки не става ли по-робре? Те могат да изкълват и семената и тревата.
        Всъщтност могат да почистят двора по-добре и от гореспоменатия добитък.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X