Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Строеж на постройка до границата със съседен имот

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Има ли я къщата на скицата и как е обозначена на нея?
    има ли удостоверение за търпимост?
    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • #17
      Първоначално публикуван от Mariya Andonova Преглед на мнение
      Наследих градски имот от общо 104 кв.м, къщата е само 39 кв.м стара кирпичена румънска къщурка, без основи с пропадащ покрив. имала такъв житейски казус и ми е трудно да взема решение. .
      Само гадая(защото нямам скица) .
      На практика Вие искате да разберете какъв потенциал има този имот с цел някаква негова реализация.Продажба(разумна цена) или обезщетение или строеж.
      Според мен е трудно да се каже без скицата (защото там е написано съвсем точно какъв е потенциала) и затова говоря малко наизуст.
      Стара румънска къща пред срутване - нищо не можеш да я направиш.Не си струва да я реставрираш защото е скъпо и освен това 40 квадрата за какво по напред?
      Най голямата ценност според мен е земята - т.е дворното място от 104м2
      Това е нещото което струва - сега зависи в кой град е къде в града е и какво точно е предвидено според ПУП (пак опираме до скица)
      Парцела е под 300м2 което най вероятно е свързано застрояване - тоест вие сте обединени с някой съсед и ще строите заедно.Причината е че неговия парцел и Вашия парцел вече става по приемливо за строеж - защото в ЗУТ е пълно с условия - колко да се строи на какво отстояние при какви условия и прочие.
      Към допълнение - в нотариалния акт си пише - 104 квадрата идеални части от ??? (предполагам че са идеални)
      Може и да са реални (ама малко вероятно)
      Без всички тези неща - никой не може да Ви каже нищо конкретно. Само си чешим езиците...
      Ако ли пък се съмнявате в думите ми можете да проверите нещата по следния начин: със скицата при някой архитект от същия град.
      Той е човека който може да каже. Обикновенно иска пари - и вижда единствено сегашния потенциал (което не винаги е добре)


      Коментар


      • #18
        Консултация може и без пари, главния архитект има приемен ден и час, отива с документите и пита. /в малкия град поне е възможно, аз съм го ползвал в Радомир/
        ________________________________________________
        Subaru OUTBACK 2,5
        Hyundai TUCSON 2.0

        Коментар


        • mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Блазя ти !
          Аз не съм такъв късметлия и ядох шамари.
          Влезнах при главния в приемен ден и конкретен казус и той ми се разкрещя че не бил информационно бюро и всеки който му хрумне някаква глупост да го пита нещо..Затова ми даде следната безплатна консултация:
          Иди на архитект да ти каже по подробно!

          След тази изключително ценна консултация разбрах че главния архитект трябва да се търси с конкретен имотен казус който не може да се разреши от администрацията и изисква по по така знание.
          А в случая жената просто иска да оползотвори максимално имота. И точно най заетия човек да питаш елементарни работи?? ))

      • #19
        Да започнем от документацията...кадастрална карта има ли влязла в сила за населеното място?
        Другото е после.
        Къщата вероятно не си заслужава, парцелът също. Такива има по села и малки градчета с десетки да се продават, струват колкото среден клас кола на старо и няма кой да ги купи с години.
        Та...гледаме дали има кадастър, вадим си скица, гледаме плътност и КИНТ. Тези показатели определят какво можем да построим в имота, което на свой ред ще определи перспективата му. Височината от 10 метра не казва нещо съществено. Разбира се...гледаме и нещата от реалния свят...с колко е намаляло населението на населеното место, степента на циганизация, в каква фаза на саморазпад е инфраструктурата...
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

        Коментар


        • #20
          Благодаря за отговорите, искам максимално да оползотворя имота и не мисля да го продавам, не ми е даден за да го продавам. Разбрах, че трябва да се срещна с архитект тук от град Добрич. От там нататък ще решавам. Ако нещо обаче не ми е много ясно, ще си запазва правото да се консултирам с вас тук, стига да не е много нахално от моя страна

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X