Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква хидроизолация?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Не, по скоро за увеличаване на здравината. Наложи се да правя отвор в тухлена стена и да монтирам там. Проблема е че тухлите са с отворите към касата и трябваше да пуснем Г образни планки и да хванем касата от вътрешната страна на тухлите. Касата стига долу-горе на 1/3 от широчината на тухлата. Искам да залея останалите 1/2. както и вътре в самата каса. Чудих се ако направя цимет/пясък 50/50 дали ще е удачно като здравина. Няма да ползвам кофраж, който после да махам а ще облека оригиналната каса с ламарина назад и ще я огъна така, че да хване тухлите в откъм помещението. Бетона ще се налее между ламарината и тухлите.

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:врата4.jpg Прегледи:0 Размер:292.4 КБ ID:6818911
    42

    Коментар


    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Ясно, цимент и пясък е доста старомодно решение и не мисля е най-доброто, а и няма да ти хареса колко време ще отиде, защото толкова дебело на една две ръце няма да стане.

      Аз бих ползвал гипскартон с фибри и лепило с фибри, на няколко етапа и слоя като сложа трупчета в тухлите и бих ползвал дълги винтове да фиксирам гипскартона за трупчетата освен обилно лепило, резултата ще е идеално равна повърхност и можеш сам да си го направиш + структурна здравина с малки рискове от напукване, ако ще е със строители нека те предложат нещо. Ако е меко времето, може и за един уикенд да си готов без боята, на влажно не бих боядисвал особено зимата.

    • stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Имах подобно предизвикателство - сгънах П образно ламарина, така че да се получи "каса". "Касата " обхваща целия строителен отвор и е вкопана 2-3-4 см в пода. На касата захванах рамката на вратата. Касата хванах в щурца с 2 дюбела и фугите към тухлите запълних с пяна.

  • #17
    Тц, не ме разбра... няма да отидат ръце, ще се прави наведнъж - ще се отлива директно. Пак ще имам идеално равна повърхност т.к. отвън ще се вижда само ламарината. Въпроса е дали да ползвам нормален цимент или има нещо конкретно за тази задачка закачка.
    42

    Коментар


    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Разбрах те много добре даже, просто аз не бих го направил така, защото:

      Всичко което се лее изисква добър кофраж.
      За да влезе добре в кофража трябва да е течно + вибратор.
      Ако е течно, после много обем се губи при съхненето.

      Ти събираш мнения и аз просто споделих своето + аргументите си, знаеш, че не съм професионалист в тази област, говоря само от собствен опит и лични предпочитания.

  • #18
    Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
    Тц, не ме разбра... няма да отидат ръце, ще се прави наведнъж - ще се отлива директно. Пак ще имам идеално равна повърхност т.к. отвън ще се вижда само ламарината. Въпроса е дали да ползвам нормален цимент или има нещо конкретно за тази задачка закачка.
    Вместо ламарина или Г.картон , можеш да монтираш ленти /плоскости от Фиброцимент или магнезиеви ,които ще останат като "обръщане " и готови за шмакл. и боя.
    примерно 10мм може и 12 мм . НЕ се влияят от мокрия материал за заливане.
    Само поемат влагата без се деформерат или размекват ,мухлясват.!
    Едър пясък и цимент 42,5 плюс пластификатор за бетон на макс. дозиронка . Така ще имаш течлива консистенциа с намалено кол. вода.
    За да не са "утаява " разтвора, /и ако трябва да е като бетон прм. В25 /
    пясъка трябва да смесен и с по- фин и малко филц /0-6мм
    Зависи колко вода ще има и добавка може стане и В-35/40 по якост.

    Доно съм бил полезен.
    Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
    Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!

    Коментар


    • #19
      Малко развитие - заварих мустаци на скобите които държат касата и навих дълги самонарезки на самата каса така че бетона да останат в бетона и да държат. Мацнах бетон контакт на всичко, грундирах ламарините от вътрешната страна и ги монтирах. Днес разбърках бетона и ги напълних. Нищо не падна, нищо не се срути, нещата изглеждат добре за сега.





















      42

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X