Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно ли е ремонт на баня и кухня да е 25 000 лв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Докато всеки гледа на другия в канчето, разбирай оня наркодилър не плаща, и аз няма, ми все така ще сме. И дето щели парите му нам си кой да ги откраднел, ма той още не ги платил, вече сметка им държи. По целия свят е краде, това не е причина да не си платиш дължимото. Имахме спор преди време с един лекар относно обслужването в сектора. И той все повтаря, ми за 16 лв. на месец, толкова. Десет пъти му казваме с един приятел, че не плащаме по 16 на месец, той си знае. Накрая загря, че моя приятел му казва, че плаща 70 лв. здравни на месец, аз тогава май на 40-50 бях, и заключи -Е, в този случай сте прави. Та за да изискваш, трябва първо твоето да си свършил. Малко лирично отклонение, но захапахте темата.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
      Докато всеки гледа на другия в канчето, разбирай оня наркодилър не плаща, и аз няма, ми все така ще сме. И дето щели парите му нам си кой да ги откраднел, ма той още не ги платил, вече сметка им държи. По целия свят е краде, това не е причина да не си платиш дължимото. Имахме спор преди време с един лекар относно обслужването в сектора. И той все повтаря, ми за 16 лв. на месец, толкова. Десет пъти му казваме с един приятел, че не плащаме по 16 на месец, той си знае. Накрая загря, че моя приятел му казва, че плаща 70 лв. здравни на месец, аз тогава май на 40-50 бях, и заключи -Е, в този случай сте прави. Та за да изискваш, трябва първо твоето да си свършил. Малко лирично отклонение, но захапахте темата.
      Ти от къде реши , че този дето иска 25000 , не си плаща или няма да си плати дължимото на държавата? И на какво основание сравняваш"канчето" на честен човек , който си изкарва парите с честен труд , физически тежък труд , с "канчето" на нарко дилър-престъпник-убиец?
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• piron45
        piron45 коментира
        Редактиране на коментар
        За сефте чувам че и Бойко работи на частно бани, що го бутате човека у всички теми ? Ама явно си ви е тръпка и не може да не го споменават някои хора.

• motor_men
        motor_men коментира
        Редактиране на коментар
        А-ха , разбрах , ако правиш баня , задължително с данъчен до теб , ако пълниш чекмедже от рекет , всичко е законно.

• artefekt
        artefekt коментира
        Редактиране на коментар
        То шефа на НАП пЕре, вие за плочкаджиите се къхарите...

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение

Ти от къде реши , че този дето иска 25000 , не си плаща или няма да си плати дължимото на държавата? И на какво основание сравняваш"канчето" на честен човек , който си изкарва парите с честен труд , физически тежък труд , с "канчето" на нарко дилър-престъпник-убиец?
      Ами ти от къде реши, че тия с фераритата не са си ги купили с честно изкарани пари? Сравнението с престъпници беше направено в реда на размисли по-горе. Иначе казано все търсим някой, дето не плаща, та да имаме оправдание за нас самите. Иначе по лични впечатление, строителството е масово в сивия сектор. Говорим за ниво ремонти, обзавеждане, ВиК и т.н. Големите инвеститори и строители не ги коментираме. Конкуренция са им кръчмите и дискотеките. Въпреки, че посещението ми на черноморието ни преди 2-3 седмици приятно ме изненада, но не в част обслужване и ценообразуване, а точно касови бележки и пос-терминали навсякъде.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• motor_men
        motor_men коментира
        Редактиране на коментар
        За нарко дилъра питам колко данък плаща. А както има Ферари и Жигула , така има ремонт за 2500 и за 25000.

• Justif
        Justif коментира
        Редактиране на коментар
        Нарко дилъра рано или късно "заминава от 2 до 8 години, а може и от 5 до 10 години.Една част - по-голямата от "майсторите" и те са за толкова годинки, но НК не предвижда такива годинки и изобщо нищо не предвижда за тях .

Всичко е възможно на тоя свят. А в България още повече, тук сме държавата на неограниченостите. Нямам какво друго да ти отговоря на така хвърлен въпрос

Коментар

Много щекотлива (ама и актуална) тема!
        Само за труд говоря в момента:
        Една баня излиза (ако е стандартна без изгъзици до 5-6м2) около 3 - 3500 в провинцията и около 4 -5 000 в Софията...
        Като се запазват основните правила:
        Идва майстора пооглежда и ако му се види по трудна или собственика стиснат или сроковете трудни - направо се отказва - защото има други по лесни и доходни обекти!
        Как може да убедиш майстора да ти направи банята като "прескочиш" ред:
        На първо място банята трябва да е удобна за работа - ако може нещо ти да свършиш вместо майстора - направи го.
        Най гадното е да се къртят стари плочни и да се изнася боклука.
        Идеалната баня в очите на майстора:
        Всичко изкъртено и изхвърлено - собственика намерил някви общаци и/или собствен труд
        Материалите качени и чакат!
        Собственика е правил няколко бани преди и е наясно какво иска - и исканията му са съвсем разумни и приемливи!
        Плаща си
        И при тия условия често се "пререждат"

Що се отнася до майсторите :
        Още оредяха - трябва да е умен съобразителен щото все излиза нещо
        Трябва да е сръчен и бърз
        Трябва да е физически здрав - ей това последното - отпадат сума ти хора - кого кръст го боли кого колената...
        И колко остават???

Коментар

• mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          У ред съм! Ти може да изкъртиш и да изхвърлиш! Всеки може - който е здрав физически!Без да броим че се намаля сумата за ремонта...
          Ама това което не можеш е точно майсторската работа - да лепиш плочки, да фугираш, да направиш ВиК-то....
          Зарад това майсторите също избягват да вършат таз черна работа и си водят общак - ако го намерят или имат!
          Ама то вече трудно се намира...

• novatech
          novatech коментира
          Редактиране на коментар
          И ВиК мога , и плочки мога , и част Ел повече от майсторите, само шпакловката не ми се получава - затова изгоних четирима "майстори" за да я направи петия - дето можеше и не си виреше носа и познаваше парите.

• tabu_bg
          tabu_bg коментира
          Редактиране на коментар
          .... е то на чисто и изкъртено ... то кое остана майсторското баш ?! Освен ако банята няма геометрия и трябва да се измазва с вар цимент и да се пускат майки .. то другото като е право и равно те плочките сами си лягат ... Ама всеки си знае де.

'Асси ценообразуването!
        Преди седмица завърших 21 квадрата панелен хол от-до. Замазка с мрежа и фибран, шпакловка с мрежа за изолация на пода, всички стени(без една) и тавана ГК на конструкция с вата. Ел инсталация, смяна на дограма с прилежащо "обръщане", грунд, боя, монтаж лунички. Плочки 15/60 на диагонал, поставяне на первази, почистване. Готово за мебели. Труд 3,300. С материалите 4, 800.
        Явно, или аз нещо не съм в час, или трябва да актуализирам сериозно.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• disko04
          disko04 коментира
          Редактиране на коментар
          Хубаво е човек да се грижи за собствената си съвест!

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          в час си, в час си, сега кажи и че си свободен за едно "леко" ремонтче близо до теб )))

• p-pleven
          p-pleven коментира
          Редактиране на коментар
          Влез в час, до кога ще работиш без пари!
          Последно редактирано от p-pleven; 16-08-21, 09:45.

В момента правя основен ремонт на жилището си. Всичко от до без банята (направих я преди 2 години).
        За банята ми взеха 1000 лв. труд, като къртенето беше от мен. Банята е малка - около 3 квадрата. В тези 1000 лв. влизаше ВиК, ел. и нареждане на санитария, абе всичко.
        Сега картон на конструкция с вата - 14 лв.
        Ел. инсталация - 8 лв. на точка.
        Шпакловка 2 ръце - 5 лв.
        Боя, тапети - 4 лв.
        Плочки - 15 лв.
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Кой колкото се договори, но и по принцип труда за лепене на плочките го определят според цената на плочките...Макар че не би трябвало да е така --> защото по-скъпи плочки, италиански = по-качествени, по-евтини = по некачествени.Тоест по некачествените се "напасват" по трудно - и като размер има разминавания и като дебелина на плочките има разлика.Освен това уж по-малките плочки макар и повече работа по лепенето има повече възможност за "напасване", защото фугите са повече.По-големите плочки, ако са ниско качество и напасването е по-трудно, защото и фугите които да оберат разликите са по-малко на брой, отколкото при дребната плочка.Иначе пък тук "лепенето" е по-малко, защото плочките са по-едри...

Общо взето който има претенции за цената да си сключва договор с подробно описание на работа и цени .Тогава не е ясно дали ще намери майстор де..."Претенциозните примадони" никой не ги харесва, освен ако заплащането не е х 5, ама и тогава е според човека ---> ако майстора прецени че го "раздава мутра" го шкартира, щото има и такива майстори които преди 20-на години хем работиха без пари хем лобут ядоха когато дойде време за плащане ...

Коментар

• p-pleven
            p-pleven коментира
            Редактиране на коментар
            Преди 7-8 годИн викахме едни "майсторЕ" да поправят единия скат на двускатов покрив: подмяна на каквото трябва, пререждане и т.н.
            Кетъринга беше бонус -йейне и пийене след работа, нали са наши ора. Проблем за надника - никакъв.
            "Свършиха работа", че чак се наложи след 2 месеца същото нещо да го свърши друг майстор. Пак същите екстри, нема лабаво.
            По принцип аз така правя - може да нямам за хляб да си купя вечерта, но на момента се разплащам.

Преди 2 гОдин за комин виках, пак местни.... Пак така: кетъринг, надник - нама яд... Оставиха си ръцете, че инструменти си забравиха на билото на покрива - ще падне да утрепе некой. Ходя ги издирвам да им ги връщам - толкова са доволни от кирията!

След всичките тия ремонти, сека есен се катеря по покрива пак да проверявам, пак да дозамазвам, пак нещо да бара, щото вече не смея да викам поредните негодници...

Сега това го разказвам на тоя клет млдеж, дето му искат 25к и го съветвам от все сърце да почва да се учи и да прави сам - за тия пари ще си изплати опитите и занаят ще научи.

Така и не стана ясно за каква баня и за каква кухня иде реч.
          Един е случая питането да е за панелка в долно дръглище, друго е за сарай на брега на бЕло, черно или средно море. Примерно, де.
          Понякога само хонорара на дизайнера е повече от цитираната сума.

Коментар

Ъм, горе - доле тъй де.Ама ако има "дизайнер" ...

И другото е вярно --> нема свестни майстори вече, но за това са си виновни и клиентите донякъде.

Аз не се пазаря --> питам и ако не ми отърва подминавам.

Не се пазаря, защото този който върши работата на практика ти казва "за колко пари е мотивиран да свърши това което искаш" ...И ако тръгнеш с разни номера сам го превръщаш в БашМайстор...

Но на практика преди да дам пари проверявам каква работа са вършили преди това, на кого и как са я свършили и ходя/обаждам се само на проверени...

Коментар

Имам да правя още един апартамент в Сф.
              Ще го направя по моя си изпитан начин! Неам нерви да чакам ред, или да се циганя с тоя или оня!
              Максимално улеснявам майстора (написал съм по горе как) и отделно от това вкарвам майстор от провинцията!
              Долу горе моята сметка е следната :
              Работя с наистина качествени умни универсални майстори - двама майстора + един общак! Влизат в 3-стаен апартамент по БДС след тях излиза готов за мебели!
              Всички материали са качени приготвени - има пълен фронт за работа!!Атака, атака и пак атака!
              Единствения минус - трябва да се спи на походни легла - и няколко дни няма баня!Има ама на друго място - Тоалетна и мивка има!
              Идват хората и работят от 7 и нещо сутринта до..... 8 вечерта - докато имат хъс и е възможно(има съхнене, някъде трябва време)
              Долу горе един такъв апартамент го опаткват за около седмица - бая работи са....
              Цените са напълно нормални - даже ниски!
              Но... заради бързата работа - надника им излиза някъде около 400-500-600 лв на ден!Според късмета на деня(някои дейности може да не спорят или да има непредвидени неща)
              А пък на мен ми излиза труда доста по евтино от "стандартните" майстори.
              Тези 3-3500 лв за банята - може да са много ама може и да са малко - ама ако банята се направи за три дни и половина (напълно е възможно) това е надник от 1000 лв на ден!
              Ако майстора взема тези 3 500 лв за банята и се мотае 2 или 3 седмици примерно - ми малък надник ще му дойде!
              Времето също е пари - не знам защо хората пренебрегват този факт!

Коментар

Не може да се направи качествен ремонт на апартамент за седмица и никой не може да ме убеди в противното. Ако ще и 15 човека бригада да изсипеш. Аз че работя сам, така е, но си има технологични времена. И баня не може да се направи за 3-4 дена. Искам да присъствам на такъв ремонт, ама качествен. Въпросът, въобще не опира до парите.

Коментар

• krassitch
                  krassitch коментира
                  Редактиране на коментар
                  Сигурно си прав,ама като гледам на клипчета виртуози азиатци как лепят плочки,имам чувството,че двама души ще направят банята за 1 ден.Но по-важното е перфектостта на изпълнението.На такива майстори с радост бих им дал 4 бона и за 1 ден работа...

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами и така и не е така! Зависи от банята от обекта и от собственика!
                  Пак казвам - трябва подготовка и организация.
                  Не може всичко да хвърлиш в ръцете на майстора - той не е бог.
                  Може да ви е чудно ама самата баня се прави много бързо (поне от моите майстори).
                  Най се дразнят когато банята е готова и трябва да се оборудва - примерно душ кабина - ако е по сложна и излезе нещо - отиде цял ден...
                  Та мисълта ми оборудването е по бавно от фаянса и другите неща...
                  Иначе какво?
                  При готови стени - правиш ВиК-то и Ела и почваш първия ред на стените...Караш докъдето можеш и накрая късно вечерта изливаш замазката.
                  На сутринта тя е дръпнала - довършваш стените догоре- то обикновенно до обяд успяват - и отиват да шпакловат стаите..или опъваш тавана на банята(лесен е - от пвц)
                  Вече са минали повече от 24 часа и мяташ пода - изчисляваш го да е вечерта - защото на другата сутрин трябва да влезеш за първия ред!
                  Става - как да не става!
                  Ама не е обичаен начин на работа! И е уморително и често на собственика му се виждат много парите... Затова...карат нормално повечето...
                  И спазвам всички технологични срокове!
                  То ... какви са точно?? В случая на замазката - още се спори по този въпрос.Като се твърди че 24-36 часа лятото са достатъчни да дръпне замазката и после да лепиш! Досега не съм има случай да ми се разхлопа плоча.
                  Какви други срокове?? Днеска лепиш плочки утре фугираш ! Какъв е проблема?
                  За шпакловката на стените - съхне бързо - сега е лято.И се кара тънко - само тук таме напластяваш! Долу горе на другия ден шкуриш и веднага грунд!
                  Ако ли пък стената е много крива и се бърза много - тапети?!
                  Аз знам поне 4-5 технологии дето не са мокри и стават веднага...
                  Абе всякви варианти има...

• artefekt
                  artefekt коментира
                  Редактиране на коментар
                  То Мишо, между качествено и става, разликата е Балкан...

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Не може да се направи качествен ремонт на апартамент за седмица и никой не може да ме убеди в противното. Ако ще и 15 човека бригада да изсипеш. Аз че работя сам, така е, но си има технологични времена. И баня не може да се направи за 3-4 дена. Искам да присъствам на такъв ремонт, ама качествен. Въпросът, въобще не опира до парите.
                Един човек може за 100 дни да си построи жилище , обаче 100 души нямат шанса за един ден да свършат същото !!!!!

С помощ на голямата дъщеря и кандидат зетя за около 25 дни , като само когато имам нужда от тях идваха , направих ремонт на около 80 кв апартамент . Лесно беше , че е на 1 етаж и транспортните усилия бяха минимални . Всичките мазилки по тавани бяха свалени и шпакловани с мрежа и МП75 , стените загладени за тапети и с нови налепени и с боядисване . Плочки в банята , кухнята и коридора .Касите на вратите шкурени и боядисани . Само три дни загубихме да сваляме стари тапети , килими , окачени тавани и да къртим плочки от подовете в коридора , банята и кухнята . ВиК и електро инсталации бяха дело на колеги . Карахме по ред помещенията и почти нямахме изчакване за съхнене . Клиента беше доволен и само за труд плати достатъчно за мен и за децата да изкарат 45 дни на Бали . Завършиха гимназия и това беше наградата им .
                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Едно е 25 дни, друго е седем дни календарни, работни, както искаш ги смятай. За месец се прави, за седмица, не. За 45 дни на Бали в пари, аз ще карам на амфети и прашец и ще работя 24/7. Дай Боже такива клиенти всекиму!
                  ПП: Ама го има и фактора дерман. Едно е един обект годишно, друго е един след друг на опашка и всеки врещи.
                  Накрая се изтрещява и месец на Бали не помага.

Коментар

• alexalex69
                    alexalex69 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Специално питах дъщерята колко им е струвала разходката и дори аз самият се изненадах........ по около 1600 евро на калпак ....... със самолетни билети , спане , храна , визи и всичко друго .... Цялата сума не е само от мен . Имали са и спестени от джобни .... Така че Бали не чак толкова недостижима цел !

Всъщност... сега като се замисля TigerHunter може и да е прав!!
                  Правиха банята на мой близък в комплекс Цариградски !
                  На майстора му трябваше цял ден само за ВиК-то... даже не успя и на 100% да го направи...
                  Започна сутринта - ама после се оказа че колената за мръсния канал не му пасвали... собственика му каза да отиде да купи квито трябвало ... майстора отиде...и...половината му ден мина само в доставка! После имаше 2 часа умуване - абе за един мръсен канал отиде цял ден!
                  После трябваше да пусне едно разклонение за някъде си - и собственика купил точно колена с едно резервно(да не се мине) - да ама после имаше една промяна и после едното коляно не успяха да го залепят - айде пак до магазина... Надника върви...
                  После му взе 300 лв за ВиК-то.
                  Ден и половина го прави!
                  При мен няма такива работи.
                  Още в началото има един чувал с всякакви и много бройки колена тръби абе за 3-5 бани сигурно...Няма вариант майстора да търчи за нещо...Или да умуваме с часове.Времето е пари!
                  Изобщо майсторите идват с един бус и ... абе няма нещо което да няма..
                  Половин магазин има в буса! И като материали и като инструменти.
                  Цялото ВиК се прави за час - два най много. И то със скоби фиксирано и прочие.Понякога работата спори и час е много.Слагаш тапите и пускаш налягането...
                  Е хубу - каква точно е разликата между първото и второто ВиК ???
                  Как мислите?? А времево и финансово как са??

Ама какво ли разбирам аз....

Коментар

• cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Мишо има една българска приказка и надали е случайна - " Бързата кучка слепи ги ражда " !

П.П.Има и подобна точно за темата " Бързата работа срам за майстора " , винаги има изключения ама....

• mishomishev
                    mishomishev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Хубу де! То разбрах за бързата работа.Ама не разбрах кое съм нарушил.А съм правил доста обекти.
                    Абе ... няма да споря. Нито сега ще ме разберат тук нито тогава ме разбраха(че и ми се обидиха)
                    Пресъздавам разговора ми с този близък..може би ще се ориентират някои..
                    Аз говоря с близкия ми:
                    Защо се оплакваш че струва скъпо след като ти самия го правиш такова?Защо товариш майстора с времемки ангажименти - това е елементарно и можеше да го предвидиш?
                    Близкия ми: Е как? Той ми обяви цена 300 лв за свършена работа. Мен кво ме интересува - ако иска да го прави и 5 дена. Аз отде да знам какви колена и дъги искал? Той си е майстор той си знае частите.
                    Аз не отстъпвам :
                    Добре де човек - приеми че майстора е една скъпоплатена проститутка! И ти си я наел за един час. И вместо да ебеш един час - ти си говориш с нея 50 минути и после 10 минути чукаш. И се оплакваш че за 10 минути плащаш цял час.В случая майстора ти е обвързан с времето.Той е скъпоплатен човек и редно да извършва скъпоплатената работа - да прави ВиК-то а не да пазари части или да обсъжда с часове с теб банята..
                    В края на краищата майстора ти определя тия 300 лв като базата му е колко време ще загуби...
                    Ами... не ме разбраха
                    В крайна сметка аз плащам доста по малко от традиционното става бързо майсторите също са доволни за такива пари които не може да вземат от други обекти.
                    Така че хората сме различни - всеки кара колкото му е интелекта

• cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Схванах ти мисълта и не мога да отрека , че си прав за това .

Надявам се , че качеството на работа е такова каквото трябва да бъде , а не примерно като в предаването на Мария Силвестър и майстора Караджов....

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X