Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влагоуловител - какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Влагоуловител - какъв?

Жена ми реши да се прави на растениевъд и зарина една стая с бурени, които мисли за "цветя" . В резултат по външните ъгли се появи мухъл (смърди на гъби). Моля, препоръчайте ми влагоуловител. Блокът е тухлен, с колони и плочи, строен 1961 г. Стаята е около 36 куб.м.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Само не ТАКЪВ, тоест в никакъв случай не бих повтори с тази марка.
    Записвам се да следя темата, че на пролет трябва да подменям горното.

Последно редактирано от Esper; 23-12-20, 21:49. Причина: Снимка
    Враг усраине

Коментар

• v_0
      v_0 коментира
      Редактиране на коментар
      Точно щях да го препоръчам😄😄
      Аз съм доволен ( да не го уручасам само ) Седем години е превъртял хиляди литри. Две деца отгледа и им изсуши прането, докато наметя къде да сложа сушилнята. Веднъж ом го носих за профилактика, но то е само почистване и после сам си го чистя.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      От около 7 години имам и го ползвам активно.
      1 път дефектира електрониката за дефрост и измерване - замениха я гаранционно.

Сега протече отнякъде но не съм го отварял да видя какво му е.

От началото обаче страдаше от кофти пластмаси и сглобка.
      Шумен общо, склонен към резонанс на пласмасите и не се стои около него.
      Изобщо за помещение без хора ОК но в стая с присъствие АБСУРД!!!

Следващият, който ще търся на първо място ще гледам да е с минимум шум.
      После пак с максимум мощност / литри за денонощие
      И последно но не по важност - да тръгва след спиране на захранването ако е работил преди това.

На село последното е фактор.

Това обаче само в магазин.
      Интернет шопинг на дава верни отговори.
      Последно редактирано от Esper; 23-12-20, 22:47.

Може би от 6-7 години ползвам Теси. Доволен съм, върши си работата.
    RAV 4
    F650GS

Коментар

Аз съм от 10г с това нещо - you long yl 2005 http://www.aircon-systems.com/catalogs/TWE/YL-2005.pdf Понеже жената зимата си суши дрехите под климатика и тая машина цяла зима работи нон стоп. Вади дестилирана вода яко. Жената я ползва за ютията да не и хваща котлен камък, но не може да и насмогне та и изхвърляме.

Коментар

Какъвто и да е, но да е голям, поне 10л, и отваряне на прозорци всеки ден.

Коментар

Жената също е "озеленител", но няма проблем с влагата. Проветрява се често и комина в стаята не е затворен. Най-голямата грешка е да затвориш помещението плътно.
          На вилата обаче няма кой да проветрява и от десет години се боря с влагата. Та според мен важните неща са следните:
          - нищо от сорта елементи-на-Пелтие и таблетки-Церезит не е достатъчно ефективно. Трябва си "истински";
          - съда с водата трябва да се вади лесно и удобно, за постоянно обитаване жилище няма нужда да е голям;
          - добре е да може да се монтира маркуч за оттичане. Тогава просто го забравяш;
          - ако стаята се ползва често, трябва да е тих. Щото "истинските" си бръмчат.
          Марка не мога да препоръчам. Аз купих някаква куче-марка, към 250 лв беше, мострен. Отначало на 50% събираше повече от литър на ден. 4 месеца вече работи. Преди миришеше на влага, сега си е свежо.
          Климатика също може да суши въздуха.
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Аз съм с Делонги от 12 години. Използва се за сушене на дрехи. Изключително съм доволен от машинката. Събира 3 л. вода.
            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Жена ми реши да се прави на растениевъд и зарина една стая с бурени, които мисли за "цветя" . В резултат по външните ъгли се появи мухъл (смърди на гъби). Моля, препоръчайте ми влагоуловител. Блокът е тухлен, с колони и плочи, строен 1961 г. Стаята е около 36 куб.м.
              Аа!
              Защо мислиш че проблема е от цветята?! И ние имаме доста цветя в стаята но нямаме мухъл??
              Не вярвам цветята да правят такъв проблем!

Коментар

• rosen_offroad
                rosen_offroad коментира
                Редактиране на коментар
                Цветята правят влага но зависи колко се поливат.

Едни зазимени цветя на студено и поливани на 2-3 седмици не правят.

Ако са на топло и се поливат редовно всеки ден стой та гледай

Е зависи и от количеството де.

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Защото преди бурените нямаше мухъл. В тоя апартамент съм израсъл.

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение

Аа!
              Защо мислиш че проблема е от цветята?! И ние имаме доста цветя в стаята но нямаме мухъл??
              Не вярвам цветята да правят такъв проблем!
              Явно правят, щом преди това не го е имало проблема.
              Ся, друг въпрос е, ако междувременно, преди да внесе цветята е сменил дограмата например.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                Какъвто и да е, но да е голям, поне 10л, и отваряне на прозорци всеки ден.
                Подкрепям това изказване на Колегата и да добавя ,че когато се наруши нормалната циркулация на въздуха в стаята (много мебели ,растения) се създават допълнително благоприятни условия за мухлясване в ъглите и местата с термични мостове(зоните с повишена топлопроводимост пр. бетонните колони). Отделно при поливането да не се прекалява и разлива по пода.
                Пс. За къщата (има стаи които не се ползват и с много мебели) преди години взехме на промоция ето такъв сандък .https://www.technopolis.bg/bg/Ovlazh...-W20A/p/830820 За няколко дена работа и имаше резултат.

Коментар

5г ползувам ТЕСИ събира 4.5л 32db

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                    - съда с водата трябва да се вади лесно и удобно, за постоянно обитаване жилище няма нужда да е голям;
                    Литрите които ги споменах бяха за капацитет, колко вода може да изтегли на ден, а не колко събира канчето.
                    Бонус за цветарите - събраната вода може да се ползва за поливане на саксиите

Коментар

• petkov_bb
                      petkov_bb коментира
                      Редактиране на коментар
                      Може, но не толкова полезна колкото чешмяната (липсват миниралите,солите ,че даже и йонизацията ).
                      Виж за ютията и радиатора е много подходяща.

До тук 2 мнения и то позитивни за Теси.
                    Гледам, че имат 2 модела но нивото на шум на нито един от не не е 30dB.
                    Ще трябва да се види на място в истински магазин.
                    Тези цифри не ги асоциирам с усещане за шум, освен ако не е за класон, където колкото повече-толкова повече
                    Враг усраине

Коментар

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      О, да!
                      И като го сравнявам с този, който ползвам 8 години.

• FREEFLYER
                      FREEFLYER коментира
                      Редактиране на коментар
                      Моето теси си имаше нормален шум, докато не го разглобих за поредното основно почистване.
                      Преди това можех и аз да спя с него в една стая, сега само на децата не им пречи

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Степента на търпимост към шум е различна.
                      При мен дори климатик е проблем в спалнята.
                      А влагоабсорбатора го махнах от стаята още първата вечер.
                      Вкарвам го в обитаеми площи рядко и предимно като ме няма.
                      Определено постоянен звуков фон ми е проблем.
                      А имам познат, който си държи такъв уред в стая и казва, че не го отбелязва.

Днес имам намерение да разгледам такива уреди в Технополис.
                    Направи ми впечатление марката Ронсън докато разглеждах онлайн - единствената марка с 5 години гаранция.
                    Имат десетки модели и разновидности, част от които изглеждат като да ми свършат работа.
                    Ще погледна и за Теси но те имат 2 модела на кръст, малкият ми е малък, големият е апокрифен.
                    TWE също но както вече казах, въпреки сравнително дългата експлоатация не е била съвсем безпроблемна!

Възнамерявах да отложа покупката за по-топло време понеже тези уреди са крайно неефективни под 15 градуса.
                    Добре е да се знае тази подробност независимо какви смешки пишат в описанието за температурният диапазон.

Враг усраине

Коментар

• IvanIvanovi
                      IvanIvanovi коментира
                      Редактиране на коментар
                      да, неефективни са като всеки климатик, но все пак вършат работа. Аз съм сложил един в мазето на вилата, температурата пада до 4,5гр. нощем, а денем не се качва над 6-7 и въпреки това си пълни резервоара за 2 дена..... за съжаление не знам каква марка е, че съм го взел назаем

Обиколих щанда днес, разгледах. Искаше ми се да видя на живо и Rohnson R-9180, най-малко заради дизайн но такъв нямаше.
                    Теси също няма никакъв модел.
                    Накрая се спрях на 2: TWE DYD-W20A и Rohnson R-9025.
                    Сравнително съпоставими като мощност и капацитет с моят - към 20л/24ч, голям резервоар.
                    И двата според технически характеристики трябва да бъдат по-тихи от този, който имам.
                    С 2 скорости са, последният е под 40 dB шум.
                    Приятен, заоблен и модерен дизайн, Rohnson има клапа за насочване на изходящата струя въздух.
                    Изглежда практично ако се ползва активно около сушилня за парцали.
                    Стартират наистина от режима в който са били последно при спиране на тока.
                    Но тук с хубавите неща.

Разликата в скорост на вентилатора и при двете марки в различните режими НЯМА.
                    1, 2 скорост, sleep - все тая. Ако има все пак разлика то тя е незначителна или аз съм глух като пън.
                    От там и разликата в шума - също почти няма. Бръмчи си повече, отколкото климатик. Доста повече.

Това, което ме отказа да купя каквото и да било е, че няма почти никаква разлика в шумът с моя.
                    И да има такава е толкова малка, че не оправдава покупка на нов и вадене на едни нови 400-500лв.
                    Не знам на какво се надявах, може ми по-различна конструкция на вентилатор, плавно регулиране на обороти...
                    Абе коледа е ама не - чудо не се случи. Не и за такива пари, по-скъпи нямаше.

Прибрах се и отворих старият за да видя от къде протече.
                    Предположих, че съм спукал нещо от шутовете, които е отнесъл в борбата с резонанса в който изпада понякога.
                    Имаше пукнатини, да. Обаче теча се оказа от нещо, което е малко глупаво да си призная, но... Абе беше се запушил дренажният отвор с боклуци!

Изчистих, продухах питите с компресора, залепих пластмасите които бяха подали от блъскането и отново е в ескплоатация.

За протокола, модела е TWE YL-2020 и се оказа, че е в непрекъсната експлоатация от 2012 година, което е повече отколкото си мислех!
                    Освен това хванах от къде идва резонанса и го оправих за сега.

И очевидно има още работа да върши!
                    Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X