Жена ми реши да се прави на растениевъд и зарина една стая с бурени, които мисли за "цветя" 
. В резултат по външните ъгли се появи мухъл (смърди на гъби). Моля, препоръчайте ми влагоуловител. Блокът е тухлен, с колони и плочи, строен 1961 г. Стаята е около 36 куб.м.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Влагоуловител - какъв?

Свий

X
- 

- 

Точно щях да го препоръчам😄😄
Аз съм доволен ( да не го уручасам само ) Седем години е превъртял хиляди литри. Две деца отгледа и им изсуши прането, докато наметя къде да сложа сушилнята. Веднъж ом го носих за профилактика, но то е само почистване и после сам си го чистя.
 - 

От около 7 години имам и го ползвам активно.
1 път дефектира електрониката за дефрост и измерване - замениха я гаранционно.
Сега протече отнякъде но не съм го отварял да видя какво му е.
От началото обаче страдаше от кофти пластмаси и сглобка.
Шумен общо, склонен към резонанс на пласмасите и не се стои около него.
Изобщо за помещение без хора ОК но в стая с присъствие АБСУРД!!!
Следващият, който ще търся на първо място ще гледам да е с минимум шум.
После пак с максимум мощност / литри за денонощие
И последно но не по важност - да тръгва след спиране на захранването ако е работил преди това.
На село последното е фактор.
Това обаче само в магазин.
Интернет шопинг на дава верни отговори.Последно редактирано от Esper; 23-12-20, 23:47.

- 

- 

Аз съм от 10г с това нещо - you long yl 2005 http://www.aircon-systems.com/catalogs/TWE/YL-2005.pdf Понеже жената зимата си суши дрехите под климатика и тая машина цяла зима работи нон стоп. Вади дестилирана вода яко. Жената я ползва за ютията да не и хваща котлен камък, но не може да и насмогне та и изхвърляме.
Коментар
 - 

Жената също е "озеленител", но няма проблем с влагата. Проветрява се често и комина в стаята не е затворен. Най-голямата грешка е да затвориш помещението плътно.
На вилата обаче няма кой да проветрява и от десет години се боря с влагата. Та според мен важните неща са следните:
- нищо от сорта елементи-на-Пелтие и таблетки-Церезит не е достатъчно ефективно. Трябва си "истински";
- съда с водата трябва да се вади лесно и удобно, за постоянно обитаване жилище няма нужда да е голям;
- добре е да може да се монтира маркуч за оттичане. Тогава просто го забравяш;
- ако стаята се ползва често, трябва да е тих. Щото "истинските" си бръмчат.
Марка не мога да препоръчам. Аз купих някаква куче-марка, към 250 лв беше, мострен. Отначало на 50% събираше повече от литър на ден. 4 месеца вече работи. Преди миришеше на влага, сега си е свежо.
Климатика също може да суши въздуха.Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
 - 

Аа!Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеЖена ми реши да се прави на растениевъд и зарина една стая с бурени, които мисли за "цветя"
. В резултат по външните ъгли се появи мухъл (смърди на гъби). Моля, препоръчайте ми влагоуловител. Блокът е тухлен, с колони и плочи, строен 1961 г. Стаята е около 36 куб.м.
Защо мислиш че проблема е от цветята?! И ние имаме доста цветя в стаята но нямаме мухъл??
Не вярвам цветята да правят такъв проблем!
Коментар
 - 

Явно правят, щом преди това не го е имало проблема.Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
Аа!
Защо мислиш че проблема е от цветята?! И ние имаме доста цветя в стаята но нямаме мухъл??
Не вярвам цветята да правят такъв проблем!
Ся, друг въпрос е, ако междувременно, преди да внесе цветята е сменил дограмата например.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
 - 

Подкрепям това изказване на Колегата и да добавя ,че когато се наруши нормалната циркулация на въздуха в стаята (много мебели ,растения) се създават допълнително благоприятни условия за мухлясване в ъглите и местата с термични мостове(зоните с повишена топлопроводимост пр. бетонните колони). Отделно при поливането да не се прекалява и разлива по пода.Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнениеКакъвто и да е, но да е голям, поне 10л, и отваряне на прозорци всеки ден.
Пс. За къщата (има стаи които не се ползват и с много мебели) преди години взехме на промоция ето такъв сандък .https://www.technopolis.bg/bg/Ovlazh...-W20A/p/830820 За няколко дена работа и имаше резултат.
Коментар
 - 

Литрите които ги споменах бяха за капацитет, колко вода може да изтегли на ден, а не колко събира канчето.Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение- съда с водата трябва да се вади лесно и удобно, за постоянно обитаване жилище няма нужда да е голям;
Бонус за цветарите - събраната вода може да се ползва за поливане на саксиите
Коментар
 - 

До тук 2 мнения и то позитивни за Теси.
Гледам, че имат 2 модела но нивото на шум на нито един от не не е 30dB.
Ще трябва да се види на място в истински магазин.
Тези цифри не ги асоциирам с усещане за шум, освен ако не е за класон, където колкото повече-толкова повече

Враг усраине
Коментар
- 

Степента на търпимост към шум е различна.
При мен дори климатик е проблем в спалнята.
А влагоабсорбатора го махнах от стаята още първата вечер.
Вкарвам го в обитаеми площи рядко и предимно като ме няма.
Определено постоянен звуков фон ми е проблем.
А имам познат, който си държи такъв уред в стая и казва, че не го отбелязва.

- 

Днес имам намерение да разгледам такива уреди в Технополис.
Направи ми впечатление марката Ронсън докато разглеждах онлайн - единствената марка с 5 години гаранция.
Имат десетки модели и разновидности, част от които изглеждат като да ми свършат работа.
Ще погледна и за Теси но те имат 2 модела на кръст, малкият ми е малък, големият е апокрифен.
TWE също но както вече казах, въпреки сравнително дългата експлоатация не е била съвсем безпроблемна!
Възнамерявах да отложа покупката за по-топло време понеже тези уреди са крайно неефективни под 15 градуса.
Добре е да се знае тази подробност независимо какви смешки пишат в описанието за температурният диапазон.
Враг усраине
Коментар
 - 

Обиколих щанда днес, разгледах. Искаше ми се да видя на живо и Rohnson R-9180, най-малко заради дизайн но такъв нямаше.
Теси също няма никакъв модел.
Накрая се спрях на 2: TWE DYD-W20A и Rohnson R-9025.
Сравнително съпоставими като мощност и капацитет с моят - към 20л/24ч, голям резервоар.
И двата според технически характеристики трябва да бъдат по-тихи от този, който имам.
С 2 скорости са, последният е под 40 dB шум.
Приятен, заоблен и модерен дизайн, Rohnson има клапа за насочване на изходящата струя въздух.
Изглежда практично ако се ползва активно около сушилня за парцали.
Стартират наистина от режима в който са били последно при спиране на тока.
Но тук с хубавите неща.
Разликата в скорост на вентилатора и при двете марки в различните режими НЯМА.
1, 2 скорост, sleep - все тая. Ако има все пак разлика то тя е незначителна или аз съм глух като пън.
От там и разликата в шума - също почти няма. Бръмчи си повече, отколкото климатик. Доста повече.
Това, което ме отказа да купя каквото и да било е, че няма почти никаква разлика в шумът с моя.
И да има такава е толкова малка, че не оправдава покупка на нов и вадене на едни нови 400-500лв.
Не знам на какво се надявах, може ми по-различна конструкция на вентилатор, плавно регулиране на обороти...
Абе коледа е ама не - чудо не се случи. Не и за такива пари, по-скъпи нямаше.
Прибрах се и отворих старият за да видя от къде протече.
Предположих, че съм спукал нещо от шутовете, които е отнесъл в борбата с резонанса в който изпада понякога.
Имаше пукнатини, да. Обаче теча се оказа от нещо, което е малко глупаво да си призная, но... Абе беше се запушил дренажният отвор с боклуци!
Изчистих, продухах питите с компресора, залепих пластмасите които бяха подали от блъскането и отново е в ескплоатация.
За протокола, модела е TWE YL-2020 и се оказа, че е в непрекъсната експлоатация от 2012 година, което е повече отколкото си мислех!
Освен това хванах от къде идва резонанса и го оправих за сега.

И очевидно има още работа да върши!Враг усраине
- 1 like

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар