Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся майстор на камини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся майстор на камини

За 64 квадрата апартамент не си заслужава масрафа.
    Карай си на ток.
    Процеса на отопление с камина/котел на твърдо гориво е инертен и трудно управляем, има икономически смисъл от отопляването на голяма площ постоянно, т.е. да гори по цял ден 7 дни в седмицата в еднофамилна къща с добра топлоизолация.
    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от начинаещ Преглед на мнение
      За 64 квадрата апартамент не си заслужава масрафа.
      Карай си на ток.
      Процеса на отопление с камина/котел на твърдо гориво е инертен и трудно управляем, има икономически смисъл от отопляването на голяма площ постоянно, т.е. да гори по цял ден 7 дни в седмицата в еднофамилна къща с добра топлоизолация.
      Да и аз стигнах до този извод.Ще си сложа камина само в хола за кеф,всъщност той е проблемната стая.

Коментар

Бих ти препоръчал печка - камина чугунена на Герканд Пещера, но не знам чисто естетически дали ще ти харесат. Топли страшно много и можеш да си я монтираш сам.
        Всъщност преди да говорим за каквито и да било камини си провери комина - от изключителна важност е дали дърпа добре и дали от твоя апартамент до върха на комина има поне 6 м. Иначе тези камини се присъединяват с обикновенни кюнци ф 130 и са много икономичини.
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от начинаещ Преглед на мнение
          Бих ти препоръчал печка - камина чугунена на Герканд Пещера, но не знам чисто естетически дали ще ти харесат. Топли страшно много и можеш да си я монтираш сам.
          Всъщност преди да говорим за каквито и да било камини си провери комина - от изключителна важност е дали дърпа добре и дали от твоя апартамент до върха на комина има поне 6 м. Иначе тези камини се присъединяват с обикновенни кюнци ф 130 и са много икономичини.
          Добре изглеждат и отзивите за тях са добри,ама никаде в сайта им не видях цени.

Коментар

звъни и питай ама по спомен от преди 3-4 години чугунените модели са над 1000.лв ама питай все пак криза пазарлъка е по сгоден

Коментар

Здравейте и аз се интересувам от майстор за изграждане на огнище под готов навес и пещ извън навеса на двора. Намирам се в Костинброд.

Коментар

Да съживя малко темата,реших да си взема такава с въздуховоди от нея май най-излиза на сметка,спрял съм се на "Герканд".Та да попитам дупка в стената трябва да пробия ф-200мм.за въздуховодите,има ли някакви фрези за такъв отвор или трябва с чука длетото и с вълшебните думи.

Коментар

Аз след като търсех маистори и неможах да намеря пристъпих сам към направа.Разгледах в интернет и направих това:
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
                    Да съживя малко темата,реших да си взема такава с въздуховоди от нея май най-излиза на сметка,спрял съм се на "Герканд".Та да попитам дупка в стената трябва да пробия ф-200мм.за въздуховодите,има ли някакви фрези за такъв отвор или трябва с чука длетото и с вълшебните думи.
                    Мисля си, че това е метода. Търпение и спокойствие при работата и дупките ще станат.
                    Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

За Троян и региона мога да препоръчам. Изработката (труда) май че беше около 500-600лв. Отделно материалите. А човека работи табиетлийската - изпипва ги нещата. Ако мога да бъда полезен.......
                      Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Здравейте на всички, искам да ви предложа един вариант за комбинирано отопление. От две години съм с локално парно но си остава проблема рано сутрин, когато камината само тлее и температурата в радиаторите падне. Направил съм ел. нагревател на принципа на електролизата. За тези които живеят в блокове и нямат комини, ще предложа вариант за отопление който е 5 пъти по ефективен от познатите. Това е начин който много от вас знаят, но защо не го използват. Загряване на вода с две шпилки на променлив ток.
                        Ето ви и постановката:
                        1. Взимате едим радиатор
                        2. На мястото на една от долните тапи правите нова от тефлон.
                        3. Навивате две шпилки (от неръждавейка) в тапата, колкото позволява радиатора.
                        4. Върху тях трябва да има щит от тръба който е заварен за масовата шпилка така че да няма фазов пробив в стените на радиатора за да не се разруши. (всички детайли са от неръждайма стомана)
                        5. На мястото на противоположната горна тапа слагате разширителен съд. (големината зависи от температурата на водата)
                        6. Слагате термо ключ от печка до 130градуса и с него регулирате работната температура.
                        7. Замасявате самият радиатор (задължително)
                        8. Салгате и предпазен бушон. (задължително)
                        9, Ако се включва с щепсел проверете масата да е на корпус. (задължително)
                        10. Не използвайте мощности над 700вата не ви препоръчвам. (задължително)
                        11. Не слагайте никакви катализатори.(задължително)

Аз съм монтирал такава установка която работи перфектно и е само 600 вата.
                        Щом работната температура на камината ми падне под 40гр се включва ел. системата.
                        Топлината е постоянна и е достатъчно и 30гр за подържане на нормална температура.
                        Парната инсталация ми е отворена система, и двете системи работят перфектно. При тази система се загрява само радиатора без да се грее водата в тръбите. Даже започвам да се замислям дали да не мина само на тази система.
                        Успех

Успех
                        Енергията е свободна, само трябва да си я вземем.

Коментар

Първоначално публикуван от emm69 Преглед на мнение
                          ... ел. нагревател ... на принципа на електролизата....на променлив ток.
                          .....

Тоя тип какво, да не е изобретил ... бързовара...
                          Последно редактирано от deyan_h; 15-12-09, 04:33.
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Колега и аз бях на същото положение кото тебе преди няколко години-виках майстори,събирах оферти-абе наслушах се на цифри и на всевъзможни глупости/не искам да обидя никого/.Накрая си купих камера на Герканд,малко итонг,малко профили за гипсокартон,два листа огнеупорен гипсокартон,малко изкуствен камък за декорация-викнах неволята и за два дена се получи това.
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение

Тоя тип какво, да не е изобретил ... бързовара...
                              Да ,едно време си правихме в техникума такива от две чаени лъжички,но още тогава знаехме че при променливия ток има:фаза,нула и земно.Масите и столовете са другаде.По интересно ще е да си разпробие водната риза и да натапани 4 по 2 киловата нагреватели за бойлер,но трябва да му се развали електромера или да е в двора,ама те ги изнесоха по стълбовете
                              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Забравих две важни неща:
                                1-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-клапа между камината и комина-за да не топлиш въздуха навън/всеки майстор железар може да я направи/
                                2-кюнците-ф200 за да има тяга и като отвориш вратата да не връща дим,иначе ще замирише на мингянска колиба в стаята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X