Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулаторна прахосмукачка ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
    Време за реалност. Купих си акумулаторна "Бош" 14,4 волта. Ами по първи впечатления - какво да ви кажа- едва ли вече ще се върна на кабеларка. Машинката е убиец. Лека. Дърпа доволно. Вдига килима. Разбира се по-слаба от 2 КВ ми кабеларка, но разликата в чистенето е като секс без и със. Няма подходяща представка за таван. Става за основно чистене. Дърпа камъчета от коридора. За джип ще е убиец, но си иска представки. В тази насока ще трябва творчество. Ли-йон революцията си е факт, напук на теорията. А батерията умира за двайсетина минути и за основно не става наведнъж. 5 часа си иска пауза. Влезеш ли в ритъм обаче всичко ще е песен. И на вас ще ви се ще да чистите. А още един плюс звукът е доста по-нормален от на 2КВ хоботник-кабеларка.
    Вдигането на килима и дърпането на количество боклук са 2 различни неща. То и водоструйки ома 120 бара профи за 1500лв и 120 бара за от Lidl за 150лв. И хич няма разлика, вЕрвай ми.

    Това "нещо" дето си купил има 1/5 от дебита на нормална домашна прахосмукачка. Но щом те кефи - радвайте си се.

    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #32
      Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

      Вдигането на килима и дърпането на количество боклук са 2 различни неща. То и водоструйки ома 120 бара профи за 1500лв и 120 бара за от Lidl за 150лв. И хич няма разлика, вЕрвай ми.

      Това "нещо" дето си купил има 1/5 от дебита на нормална домашна прахосмукачка. Но щом те кефи - радвайте си се.
      Жена ми и се радва, а аз просто си я пробвах с кеф. Дърпа боклука и това визуално се вижда перфектно, а дребните камъчета в коридора по звука се усеща колко бързо отиват в крайно направление. "Нещото" за дома и колата е перфектно, а и забравих почти не заема място за разлика от щатния хоботник, който ще бъде изпратен заслужено изгнание на село.

      Коментар


      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Както казах - щом те кефи, радвайте си се.

        И понеже предполагам кой модел си си купил (BBHF214G - най-евтиния Bosch, и най-нисък клас, на прИмоция в момента, то друг на 14.4V по големите вериги не намирам), айде нЕма нужда да ни убеждаваш колко е велика. Явно кабелната ти е била мега зле.

        Толкова е "добра" че ги е срам да и напишат характеристиките. Даже и капацитета на батерията и го няма. Но пък бръмчиш 20 минути и послед зареждаш 4-5 часа. Яко!

        Аз по-горе ти писах колко струва такава, дето все пак става за нещо. Преди 2 седмици пробвах - няма и наполовината вътъка на домашната ми, а цената и с батерия е по 3. Има и по-ефективни начини да се бръмчи.

        ПП: 18V Bosch с 3Ah батерия струва 800 кинта. Даже ме е страх да си помисля за какво нещастие си си дал парите. И понеже с тая батерия работи до 60 минути, мощността и е... чутовните 54 вата, при нула загуби. а в живия чивот - не се очаква повече от 45.

        Мдам, сравнима е с 2 киловата домашна, повЕрвахме ти! Даже и със сегашната ми 800 вата е съвсем сравнима. Да живей Li-Ion революцията!
        Последно редактирано от sparkybg; 08-04-20, 23:40.

    • #33
      Ето това е моделът - Вертикална прахосмукачка 2 in 1 Bosch BBH2P14L, 14.4 V Li-Ion, 2 енергийни стъпки, Автономия 35 мин, Четка Power Brush, Червена

      С две зареждания се прави основно почистване на 4 стаен апратамент с 7 кв. тераса и 5 кв. коридор. Ей, жената стана и почна пак да чисти с кеф. Понеже прахосмукачка е супер лека и удобна почистването става поне 3 пъти по-бързо от стандартния бумбалник. Няма да опъваш хоботи и кабели, да ти заклинват по врати, ъгли и дивани. Да търсиш контакти от стая в стая и пр. домакински мазохизъм. За под има четка с турбо ефект, на който се смях в магазина, но се оказа, че наистина го има и може да си вдигнеш килима с нея. За някакви трудно достъпни места просто я разделяш на две и с малката част продължаваш да си чистиш като пич. Така че ме съмнява някой който е ползвал такъв уред, да се върне на хоботник с кабел. Цена - качество за мен това е най-оптималният вариант. Повече 250лв. си е прахосничество да се дава за акумулаторна прахосмукачка при това състояния на пазара. Сегашната няма предизвикателство, с които да не се справя спрямо конвенционалната. Старата единствено може да се ползва при строителен ремонт, защото там вече си трябва повече мощност. За ежедневна употреба си е отживелица.

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря, но никого не манипулирам. Просто споделям мнение. Тази прахосмукачка ми е третият акумулаторен уред и си признавам, че я купих с големи резерви. Сега единствената неизвестна е животът на батерията.
        Последно редактирано от Владо М; 09-04-20, 09:36.

      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        С 2 зареждания за... 5 часа.

        Имам такъв уред (не цялата, само малката и част). Ставаше да събирам перушината на пилците, когато имах. Виж на бръмчане го докарва повече от кабелната.

      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        А да добавя почти не бучи за разлика от кабеларния хоботник. Още един голям плюс за акумулаторната технология.

    • #34
      Аз пък преди година и половина взех за вкъщи Dyson. Кабелната замина на вилата, тази я монтирах на стълбите между двата етажа и така обслужва два апартамента. Взех я с всякакви възможни приставки и се справя чудесно. Смукателната сила не е като на кабелна, но две от четките са с ротационни глави. Взех отделно гофриран маркуч и с друга приставка събирам прахта. За колата спор няма- много е удобна и чисти бързо. Когато трябва по-голяма смукателна сила или когато планирам кратко почистване, я пускам на max. Тогава , обаче , батерията изкарва 7-8 минути вместо 25-30.
      p.s. Ааа, и още нещо- почистването отнема между 5 и 10 секунди Дърпаш един спусък и всичко пада в кофата. Притваряш капака, биеш му един шамар и щраква в позиция ready
      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
      Toyota Land Cruiser KDJ 125

      Коментар


      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Именно де - най-евтиния Li-Ion Dyson е 850 кинта на промоция и само резервна батерия струва повече от на Владо цялата придобивка. За това говорим.

        И понеже батерията е нещо като 18V 4Ah, значи на пълна мощност е нещо като 500 вата. Кабелната ми вкъщи е 650 (сега погледнах). Това вече е сравнимо, но.... за 7-8 минути. Ако със същата батерия изкарва примерно 30 минути, сам сметни при каква мощност е това.

        Аз не измислям нито нова математика, нито нова физика - сметките са си все тия от поне 100 години насам.

        Сравним с Dyson Bosch пак е 800+ кинта. Просто козата си сака пръч.

      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Не знам защо гледате номиналната мощност. Ергономията и приставките са по-важни за една прахосмукачка. Преди малко даже обра на малкия парченца размазан пластелин на пода. Чудна машинка за домашна употреба особено, ако имаш малко дете. Да чистиш с хоботник е все едно да ходиш на офроуд с трактор.

      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        На една нова кола с двигател от кафемелачка от магазина, каквито и аргономии и приставки да и сложиш, все си остава малолитражка, върви като малолитражка и вози като малолитражка.

        Вярно, на някои им харесва, особено на такива дето до вчера са карали тотален скрап, ама това все пак не я прави на нищо повече от това, което е. За козата и пръча вече писах.

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X