Съсъхването на бетона никой не го е отменял, дори и да не "уляга" сградата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Напукани плочки в банята
Свий
X
-
-
Сега получих информация за материалите, които са ползвани:
1. Хидроизолация Sika 107 Elastic
2. Лепило Sika Ceram 225
3. Фуга Ceresit CE 40
На първо четене ми хрумва следната идея - да премахнем фугата от всички плочки и да оставим така да сляга. Идеята е да не се предава напрежението между плочките и да видим, дали ще има ефект. Щом сега са се напукали 4-5 плочки, вероятно ще продължат да се напукват и други здрави плочки. Когато (ако) намерим подходяща фуга, тогава да фугираме отново всичко.
Очаквам и други идеи.
Благодаря!
- 1 like
Коментар
-
Попаднах на една друга тема в интернет. Надявам се да не се приеме като реклама - https://bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=82&t=2298
Работата ми мирише вече сериозно на кофти плочки.
Някой има ли информация за плочки (фирма, марка, каквото и да е), които да са качествени, колкото и глупаво да звучи този въпрос?
Едва ли на този етап ще тръгна да сменям всички плочки, но да се подсигуря.
Също така в темата пише и за тест на плочките. Някой запознат ли е предварително, как се прави това?
Благодаря!
Коментар
-
Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение...
Работата ми мирише вече сериозно на кофти плочки.
Някой има ли информация за плочки (фирма, марка, каквото и да е), които да са качествени, колкото и глупаво да звучи този въпрос?
Едва ли на този етап ще тръгна да сменям всички плочки, но да се подсигуря.когато адвокатствах на един италиано, потомствен търговец на плочки от гр.Фаенца (откъдето и думата "фаянс", нали) е, че НИТО една плочка в България не е качествена. Всичко е III-то, IV-то качество (тогава още имаше такива стандарти). А това, което се продава за италианско, в най-добрия случай е турско, ама може да бъде и индонезийско или китайско. Беше продал "на заб(р)авено плащане" на всяко едно от държавните все още тогава български предприятия по една поточна линия, която щамповаше "Made in Italy" на гърба на плочките
и искаше да му се изплащат линиите в такава продукция - пласираше я по Германия, представяйки я за италианска. Тогава спомена, че най-добре е да се търсят български плочки, на които си пише, че са български. Имаше и нещо за глините, да се търсят плочки с бял гръб, ама да се драсне с ключ по гърба, да не е боя някаква. Нашите глини в БГ по принцип още тогава бяха на изчерпване, та не ми е ясно с какво се работи днес.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Работил съм известно време в завод за плочки. Както Гагич е адвокатсвал на доста хора, така и аз съм работил на доста места.
Доста си държаха на качеството и следяха сериозно нещата. Доколкото съм чувал клиентите искат качество и минават повторни проверки, при издънки имат връщане на продукция и загуби.
Производството е доста съвременно, от основните машини май нямаше по-стара от 20 години, в това число и пещите които са сериозно съоръжение при което температурата се следи доста стриктно.
В подготовката на смесите нещата бяха по-стари, но пък модернизирани, то там са само едни огромни баки и мощни двигатели, няма какво да се модернизира освен автоматика и следене. Машините са почти изцяло италиански и целия процес е почти напълно автоматизиран, включително и голяма част от следенето на качеството. Отделно непрекъснато се вземат проби на всяка стъпка от производството с цел бързо хващане на проблем, което се случваше рядко.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение... Машините са почти изцяло италиански ...България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Мога да се съглася а мога и да не съглася. Не знам какво качество плочки идва в България.
Но аз си поръчах плочките от Италия. Стенните бяла глина. Качеството идеално.
Но пример мога да дам за FAP. Поръчах си при тях фаянсови плочки. Като дойдоха извадих един кашон и всичките бяха криви.Върнах ги и си поръчах от Италия но на друга фирма.Плочките бяха произведени в Португалия.
В общи линии в Италия има бая фабрики лично посетих много техни места за продажба.
И качеството е много различно. А също така и цените.only 4 x 4,sim AWD
Коментар
-
На мен ми е по-интересно стената от какво е?
Плочките не да интересни чак толкова.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнениеРаботил съм известно време в завод за плочки. ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Баш с наши (КАИ Груп) съм брал ядове. На тези нямаше две партиди от един и същи модел да са с еднакви нюанси. Декоративните плочки се оказаха с по 2 мм по-високи от другите ...
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Плочките на КАЙ са с много прилично качество. Доста съм залепил от тях. Просто съветвам винаги клиентите да купуват от една партида, за да няма разминавания в калибъра и нюанса. Относно декорните, да случват се да имат минимална разлика в калибъра. Затова, оставям по-голяма фуга преди да стигна до декорите, за да не бера ядове после. В повечето случаи ги замервам предварително, но не е задължително.
Кофтито е, че уж реномирани фирми, внасят уж първо качество плочки трети-четвърти-пети подбор и ги продават на цената за екстра качество там + тлъста надценка от примерно 200%. Няма такива цени на плочки в Италия, каквито ще видите тук по "бутиците".
Също, винаги съветвам клиентите, да не залитат по големи размери, Винаги са проблемни и като качество и после като колебания от температура и влажност. Няма права плочка голям размер. Хеле па дълги и тесни.
Също, съм доволен от качеството на турските Атикел.
Тааа...плочки не си ли ги купя и докарам аз лично от Италия или Испания, предпочитам българските и турските като качество.Последно редактирано от TigerHunter; 11-03-20, 20:46.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Коментар
-
Човече това е натрапена плочка, какви слагания, какви 5 лева, ако е от сградата трябва да е поела 9 Рихтера. Първо си смени майстора и второ си поеми логистиката сам с възможно най-къса верига на доставка. И най-качествените плочки в краката на гонещ графика куриер и в ръцете на уморен хамалин придобиват вида на твоите плочки.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар