Здравейте, искам да попитам за строежа на монолитна къща в кой момент става необходим ток и вода. Питам с оглед на забавянето от вик и енергото с договорите. Може ли до приключване на грубия строеж без ток и вода? Става въпрос за гол парцел.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ток и вода при строеж
Свий
X
-
По принцип може. Ток ми прекараха към края на грубия строеж. При необходимост от въпросът се решаваше или с агрегат или с кабел от комшията. Кой знае колко не им трябваше на "майсторите". Чат-пат нещо да се резне с флекс. Рязането стана повече като сe стигна до зидарията.
Виж, вода повече си трябва.Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-02-20, 19:00.Ние не сме неутрални!
- 1 like
Коментар
-
Абе що не си изберете една тема от вашите и там да си задавате безкрайните въпроси??? Напълнихте раздела с безсмислени теми и полезното отиде назад по страниците.
Айде оправяйте го вече тоя имот и пишете на едно място.
П.п. Ашколсун!
За две години и половина, 37 мнения, 14 нови теми само в тоя раздел, почти всичкото въпроси на които вече е отговаряно. Мисля, че не е редно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнениеАбе що не си изберете една тема от вашите и там да си задавате безкрайните въпроси??? Напълнихте раздела с безсмислени теми и полезното отиде назад по страниците.
Айде оправяйте го вече тоя имот и пишете на едно място.
П.п. Ашколсун!
За две години и половина, 37 мнения, 14 нови теми само в тоя раздел, почти всичкото въпроси на които вече е отговаряно. Мисля, че не е редно.
Още нищо не си видял .
Както се казва в рекламите : "Но това не е всичко..."
Защото с оглед на факта, че
... доде стигне до покрива ....Първоначално публикуван от Deny888 Преглед на мнение..... Става въпрос за гол парцел....
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Извинявам се мислех, че не може в различните теми да се пише по други въпроси освен по поставените. Ако мога бих изтрила темите, които съм поставила,щом е нередно. Ако не администратора да ги изтрие, аз не намирам опция да ги махна, за да са отгоре важните за вас теми.Последно редактирано от Deny888; 18-02-20, 14:28.
Коментар
-
Ами седни и прочети в раздела - има няколко, айде да не казвам много - блестящи теми как хората започват от нещо и стигат до някакъв резултат. Там има и въпроси, и коментари, и богат снимков материал, и дискусии и много неща които ще са ви полезни и на вас. Иначе на всеки въпрос отделна тема и къде ще му излезе края докато стигнем до покрива, както казва колегата отгоре /многоуважаемия инж. Бате Владо Тц/.
Ей го ся някой колега ще те пита що не сте присъединили ток и вода, па ти май си имаше и такава тема отпреди няколко месеца...
Коментар
-
Както вече казах няма проблем администратор да изтрие поставените от мен теми. Стана ми ясно, че темата за тока и водата не ви е интересна, както и много други. Макар, че не видях някъде да пише вход само за врели и кипели в строителството. Може да пуснете ако искате като отделна тема "беззинтересните повтарящи се теми във форума за ремонти и майстори" , като гледам в такава ще ви е интересно да списвате...постове..
Коментар
-
Съвсем смислено Ви посъветваха да си направите една тема за голия парцел и в него да си питате питанките, когато и както Ви дойдат на ум. Отделна нова тема за всяка хрумка идва малко в повече. Защото със сигурност ще имате още 1001 въпроса ...Първоначално публикуван от Deny888 Преглед на мнениеКакто вече казах няма проблем администратор да изтрие поставените от мен теми. Стана ми ясно, че темата за тока и водата не ви е интересна, както и много други. Макар, че не видях някъде да пише вход само за врели и кипели в строителството. Може да пуснете ако искате като отделна тема "беззинтересните повтарящи се теми във форума за ремонти и майстори" , като гледам в такава ще ви е интересно да списвате...постове..Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Какво значение има забавянето? Може без вода, може и без много неща,Първоначално публикуван от Deny888 Преглед на мнениеЗдравейте,...
Може ли до приключване на грубия строеж без вода? Става въпрос за гол парцел.
Перник не е умрял.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Енерго и ВиК ти съгласуват проекта и подписват предварителен договор, което никак не означава, че имат готовност да те свържат. В някои случаи между първото и второто минава и повече от година ...Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнениеДо колкото знам , разрешително за строеж се получава след сключени договори с енергото и ВиК.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Съгласуват го , след което има малка разлика :Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Енерго и ВиК ти съгласуват проекта и подписват предварителен договор, което никак не означава, че имат готовност да те свържат. В някои случаи между първото и второто минава и повече от година ...
1. С ВиК е предварителен договор . С Енергото : директно присъединителен договор , ако ще и на гола поляна да си .
2. Вероятно има случаи някъде из Мамковината нещата да се проточат във времето и цяла година . На практика (има си срокове) : не повече от 2-3 месеца . Аз лично с ВиК-то пък по спомен - около 2 седмици.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар