Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за акумулаторнта серия на Daewoo?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Гледах ги тия на Stihl. 36V, 6Ah е препоръчваната батерия. И цените са мани-бЕгай.

    Einhell имат подобно - GE-LC 36/35 Li-Solo е модела. С 2 батерии. Само триона е 300лв. Батериите, 5.2Ah са по 170 кинта бройката. Зарядно за 2 батерии ти е още 100 кинта, демек отиваме на 740.

    STIHL MSA 140 C-B, с 2 батерии AK 30 и зарядно AL 101 e 800 кинта, което не е хич лоша оферта... само дето не можеш да ползваш батериите за друго.

    На Makita Само машината е 700 кинта. Батерии+зарядно ще докарат още 300. И е безчеткова. Пак хич не лошо нещо, макар и по-скъпо.


    Съвета ми е - понеже явно още не си се вързал към марка - дебни промоции. Доста добри оферти излизат. И после преценявай да се мяташ или не. Но някакви "марки" дето имат 2 машини на кръст (Raider), или такива дето имат 15 батерийни системи, или такива дето не знаеш дали утре ще ги има, за мен не са оферта.

    Аз съм се метнал на Einhell и засега съм доволен. Не са евтини, ма не са и скъпи. На промоция излизат от време на време много приятни неща. Както и да хо смятах - за DeWalt, Makita или Milwaukee (които според скромного ми мнеие са Мерцедесът), гроздето ми накиселявеа.

    Einhell-а го взех инцидентно, впрочем. По-миналото лято беше отврат за работа. След 3 прибирания и разпъвания на кабели през 15 минути, просто реших че купувам нещо батерийно, пък ако ще да се троши. И се сдобих с перфоратор и ъглошлайф от най-близкия магазин, че и на промоция. Те пък не поискаха да се счупят. Затова ми е и важно да ги има в най-близкия магазин.


    ПП: Като сервизиране приеми че всички са пълна скръб. Заниманието със сервизи тук, с малки изключения, поне за мен винаги е било свързано с негативни емоции, та приемам че сервиз просто няма. Гледам да има от къде самосиндикално да си купя чаасти, евентуално.
    Да си призная хвърли ме в размисли - особено с тази резачка на Айнхела.
    За Щил има много добри отзиви за 160 C-B - 587лв. специално с батерия АР 300 S - 344 лв. AL 101 - 84лв, стандартно зарядно - общо - 1000лв. и си с Супер Про.
    Да видим какво става при Айнхела - 570лв при вариант с една батерия. Само, че нямам идея какво ще може, ако го напънем в гората.
    Със спестените 400лв. да видим какво може да получим.
    гайковерт - EINHELL TE-CW 18Li Power X-Change - Solo 170лв.
    - винтоверт - Акумулаторен ударен винтоверт(безчетков) TE-CI 18 Li Brushless-solo 179лв.
    Не е лошо, ще остане и за бутилка уиски, но ... Гайковерта ми изглежда слаб -215 Нм - ще може ли да развива болтовете на скобите на ресцьори и разни други заварени от ръжда елементи по окачването. Дори за болтовете на джантите ме съмнява.
    Така че от една страна и на мен малко ми е кисело гроздето. От друга ме е страх да дам едни пари за нещо, което не е ясно дали ще има вътъка да работи в хоби в клас, камо ли в професионален?
    Хубаво да се включи още някой с конкретни наблюдения върху машините на Айнхела...
    С принципните постановки съм напълно съгласен.



    П.П. За сервизите съм напълно съгласен също, но Макита чупят мързеломера. Хайде и това ще разкажа: За един месец не можаха да ми намерят маркуч за бензина за уред 1.3к цена. Накрая след 1 месец разкатаване ми казаха да се оправям сам най-нагло. Шибан...то беше, че външният диаметър на маркуча беше някакъв нестандартен диаметър 2мм над стандартните шлауфки. Така хайде в Щила изяж ме Вълчо - 50 кинта ми отрязаха главата да го пригодят към техния стандарт... та така със сервизите винаги сме от страната на булката, докато не се развие и там пазарът като на Запад.
    А сега се сетих да ми е чиста съвестта - един приятел от простотия бастиса чисто нов шлайф Макита около 170лв беше тогава на 220в. И ми дадоха нов. Но това беше жест от продавача - Практикер, но местните дилъри са пълни мизерници.


    Коментар


    • #17
      Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение

      За един месец не можаха да ми намерят маркуч за бензина за уред 1.3к цена. Накрая след 1 месец разкатаване ми казаха да се оправям сам най-нагло. Шибан...то беше, че външният диаметър на маркуча беше някакъв нестандартен диаметър 2мм над стандартните шлауфки.

      Стана ми интересно,може ли да споделиш още подробности за машината и маркуча.

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Моторен свредел и прост маркуч за бензин за два лева метъра...

      • petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Нямам думи,За една педя маркуче в какви филми се влиза.
        Сещам се за аналогична случка при търсене на нов маркуч за картерната вентилация на Голф 1.6Д .

      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Ами и аз не вярвах,ама външното фи някакъв шиб*н японски стандарт-не става да се уплътнява със силикон или втулки, защото при тези вибрации всичко ще стане на дроб-сърма за норматив...

    • #18
      Einhell-а и Makita-та са на 36 волта. Трябват ти минимум 2 18 волтови батерии, едновременно поставени на машината. Има и 18 волтови варианти, но предполагам са мижава работа. Stihl също е на 36 волта, но там и батерията е 36 волта.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Ясно ама тогава Айнхел вариантът се оскъпява с още едни 170лв. за втората батерия и ...реално бонусът ми остава един винтоверт. Много на кантар са стават нещата. Още повече няма и един да каже дали резачката реже като хората...

    • #19
      Относно гайковерта - справя се с всичко по джипките ми, но за камионски неща ще ти трябва нещо по-сериозно, а там цените стават доста сериозни като цена. 280 нютона Накита е 420лв на промоция без батерия, 440 нютона е 670 на промоция без батерия, 1000 нютона е 1200лв с батерия.

      Изобщо, от 250-300 нютона нагоре нещата придобиват други измерения.

      Трябва добре да прецениш какво искаш и колко си готов да дадеш за него.

      Пълно щастие няма.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Само за гайковерта да уточним за този модел ли става въпрос - EINHELL TE-CW 18Li Power X-Change - Solo ?

    • #20
      Това е, да. TE-CW 18Li BL - безчетков на 1/2. Нютоните са реални, или поне близки до реалните.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Днес ходих до два автосервиза, с което вероятно ще работим по Проекта и там твърдят, че в бюджетен клас ползват и Рейдър, и Айнхел, но според тях в последните години Рейдъра преобръща тренда и правят по сериозни машини. Отделно чух слух за Рейдъра, че се правели в Ловеч, бившото Спарки и даже сега имало някаква далавера да вземеш от работници, защото част от заплатите им ги давали в инструменти.
        Иначе за вид си прав - днес в дилъра на на двете марки, като вид Айнхела изглеждат една класа над Рейдъра - по-качествена пластмаса, по-ергономични дръжки. Търговецът и той натиска везната за Айнхела- в случая няма конфликт на интереси. И на него може да му се вярва,защото приема рекламациите и от двете марки. Въобще заплетен казус.
        Относно акумулаторните резачки не съм сигурен, но се надявам да те опровергая. Поне за Щила имам достоверна информация. За бюджетни марки сме в сферата на теорията и предположенията за съжаление...

      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Ми, имам бензинов Щил за 1500 кинта, Пробвал съм и средно висок клас електрически. Нищо общо.

        Както и да си въртиш гъза, физиката си е все същата. За да изкараш 2 киловата от 36 волтова батерия, трябва да дръпнеш от нея 60 ампера. Дори да ги даде, ще е за малко. При 5Аh батерия, на теория за около 5 минути, а на практика за около 2-3.

      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Теоретично си прав, но поне в клиповете в Тубата за около 2кв бензин - дават достойни съперници. Друг е въпроса колко минути ще издържат. Освен това при бензиновия мотор голяма част от изразходената енергия се превръща в топлинна. Може би електриката компенсира с КПД поне според моите скромни познания.

    • #21
      Девалт гайковерт ,950 нютона,само боди,беше нещо към 400 лв.или 380 лв.ако не бъркам
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Хвалят ги ДеВалта по сервизите, но имат и много ментета, отделно някакъв чип им изгаря. Между другото имат и моторен трион, но в само в клипове съм го виждал. Има ли някой практически опит с тази машина?

    • #22
      610 нютона милуоки е 370 лв.с ДДС при нашите хора
      1627 нютона е 442 лв.с ДДС на девалт
      950 нютона е 405 лв.с ДДС.пак девалт
      950 нютоновия комплект с батерии ,вложки зарядно и т.н е 789 лв.с ДДС в момента пикова мощност в нютони 1625 нютона.

      Само бодита разбира се..без последния комплект.

      п.п Не продавам машини,това са цени от нашия доставчик

      Последно редактирано от Roninn; 18-02-20, 07:10.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Цените са добри, но вашият доставчик има ли и моторни триони с тези батерии?

    • #23
      Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      610 нютона милуоки е 370 лв.с ДДС при нашите хора
      1627 нютона е 442 лв.с ДДС на девалт
      950 нютона е 405 лв.с ДДС.пак девалт
      950 нютоновия комплект с батерии ,вложки зарядно и т.н е 789 лв.с ДДС в момента пикова мощност в нютони 1625 нютона.

      Само бодита разбира се..без последния комплект.

      п.п Не продавам машини,това са цени от нашия доставчик
      Не знам кои са "вашите хора", ама такива цени за простосмъртни като мен аз не мога да намеря, нито в България, нито в чужбина.
      азбирам че от някъде пазаруваш със сериозни отстъпки, но докато тия цени са възможни само за теб, не виждам смисъла да се твърди че макита струва толкова, колкото си посочил.

      Едиствено намирам DeWalt DCF899P2 в акция на 735.00лв в момента, с 2 батерии и зарядно, което си е супер оферта и ако ми трябваха 1000 нютона, веднага се мятам.

      DeWalt имат доста сериозен верижен трион на 54 волта но..... батерията дали става за нещо друго, не знам.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        За това животно ли става въпрос? - https://www.youtube.com/watch?v=fYkFvqB0Jps

      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Това е, да.

      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Дали има дилър, който да го предлага в Бг., аз лично не успях да открия , включително дори и в сайта на официалния им представител.

    • #24
      Дай модела,мисля че го има

      575x1 го има налично
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

      Коментар


      • Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Да това е моделът - каква е цената при твоите хора?

    • #25
      Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Дай модела,мисля че го има

      575x1 го има налично
      Моделът е Dewalt 54V Brushless DCM575 16.

      Коментар


      • #26
        Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение

        Моделът е Dewalt 54V Brushless DCM575 16.
        Търсиш в google "dewalt верижен трион 54v" и излизат поне два доставчика. 1560 кинта е цената.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • petkov_bb
          petkov_bb коментира
          Редактиране на коментар
          Цената, за бракониерско ползване е приемлива,за професионална работа с дървен материал- в строителството,поддръжка на овощни градини- също,но за хоби- не е оправдана, освен ако парите "нямат значение".

        • Владо М
          Владо М коментира
          Редактиране на коментар
          DCM575X1-QW излиза като модел при такова търсене. Хубаво ще да видим и колегата дали ще има специална цена. Вероятно е някаква модификация или некоректно изписване и става въпрос за едни същи модели.

        • Владо М
          Владо М коментира
          Редактиране на коментар
          Далече си от повечето посочени дейности...За бг цената е много за съжаление.

      • #27
        Ako е за верижен трион на батерии, преди години гледах в Германия нещо на 80V което ме впечатли(най вече гаранцията от 7 години) https://www.globus-baumarkt.de/detai.../sCategory/986 . Гледам вече и при нас ги предлагат(Коледжиков) http://www.koledzhikov.bg/product/73...-zaryadno.html . Цената на батерията обаче ме вкарва в потрес http://www.koledzhikov.bg/product/73...g80b4-4ah.html .

        Коментар


        • #28
          Погледни цените на батериите на Milwaukee, и после изпадай в потрес.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • Владо М
            Владо М коментира
            Редактиране на коментар
            Днес при местния дилър за висок клас машини ми казаха за Милуоки, че е някакъв ад с резервните части, тъй като ги внасяли някакви Камертон само.

        • #29
          Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнение
          Ako е за верижен трион на батерии, преди години гледах в Германия нещо на 80V което ме впечатли(най вече гаранцията от 7 години) https://www.globus-baumarkt.de/detai.../sCategory/986 . Гледам вече и при нас ги предлагат(Коледжиков) http://www.koledzhikov.bg/product/73...-zaryadno.html . Цената на батерията обаче ме вкарва в потрес http://www.koledzhikov.bg/product/73...g80b4-4ah.html .
          Четеш ми мислите -отдавна му бях хвърлил око на този модел. Спира ме само, че е слабо популярен в България и евентуално може да няма части. Отделно не мога да ползвам батерията за гайковерт и виноверт. Сега има много добър вариант на ДеВалт. Ще го пусна след малко.

          Коментар


          • #30
            Ето го моя фаворит за сега - https://www.youtube.com/watch?v=Ku5rtCYcCEg.
            Цената на бодито 699лв. при местния дилър с три години гаранция.
            Отделно 157 лв. за 5 ампера батерия или 129 за 4.
            Отделно 90лв. зарядно.
            Със същото зарядно и батерия може да си взема гайковерт на същата марка за 250лв - около 200 нютона.
            Лошата новина е, че нямат винтоверти под 200лв., но дилърката ми се кълне, че с гайковерта мога да изпълнявам същите операции с някакъв преходник.
            Отделно за гайковертите има два вида - едните са с накрайници за вложки, камъни, а другите изискват преходник. Честно казано вторите не знам защо са ги направили така и кой от двата вида е по-добър?
            П.П. При сравнение цена качество - Девалта бие категорично Макита и Хитачи при моторните триони, а той ми е най-голямото перо, за това везните сега клонят към тях.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X