Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Барбекю, пещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Барбекю, пещ

Още едно линкче за мераклиите да похарчат малко пари за огнеупорни - шамотни тухли! http://www.stovemaster.com/html_en/S...ick_Ovens.html

Коментар

Развитие
      Прикачени файлове

Коментар

Би ли дал повече информация за тази бетонна смес? От три седмици обмислям как да си направя фурна и вече не мога да спя . Твойта информация може много да ми помогне.

Коментар

не знам дали правилата позволяват да давам телефони и имена на фирми. Ще ти пратя на лична фирмата. Но ако напишеш в Гугъл огнеупорен бетон, ще ти излязат 2 -3 фирми.
          Иначе сместа е готова, добавяш дамо вода и работиш. Аз купих за 1400 градуса, има и за по висок. На кубатура излиза по-скъпо от тухлите.

Коментар

Много ти благодаря ! Намерих фирмите в Гугъл. Би ли казал какво представлява сместа/ има ли вътре чакъл или е песъкообразна/ и като се отлива плоча,слага ли се арматура.

Коментар

Ако има интерес от барбекюто на снимката мога да предоставя подробни размери на различните модули, от които е направено с малки изменение. Аз лично смятам да го отлея от бетон.
              Прикачени файлове
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Ето и произведението почти готово....до момента пробвахме пица, питка и станаха супер.

Прикачени файлове

Коментар

Браво на майстора!
                  Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Честито.
                    Хайде разказвай.
                    Виждам, че на втората снимка огънят се "качва" спокойно в пещта, следователно печенето ще става гарантирано, но:
                    1. Затопли ли се достатъчно пода? Т.е. питката опече ли се отдолу?
                    2. Абе много прахоляк по пода? Това твърди частици от горенето ли са или не си го почистил преди печенето? Цапат ли храната ?
                    3. Опуши ли се цялата работа или просто има приятен аромат ?

И последно гледам, че има още една ламирина под пещта. Това май не беше по план ?
                    ______2
                    Е = MZ

Коментар

Бре тоя Димо бе, като ренген си !

Както казах, творението е почти готово. Комина продължавам да го зидам нагоре и долната врата не е направена. При зидането падат частици на плота. При не съвсем разпален огън, отпред малко пуши и ми казаха, че трябва да увелича блендата / нещо като прагче / между тавана и отвора. Това е деликатен въпрос, защото намалява отворла на огнището и може да пречи при използването на огнището за скара /барбекю/. Правя експерименти да преценя колко трябва да е тази бленда. Понеже мисля да правя врата на цялото огнище, може да се наложи да е от две части.
                      Понеже фотоапарата ми е на ремонт, разчитах на приятел да прави снимки на рожданния ден на дъщеря ми. Част от забавленията беше и аранжиране на пици. Явно е станало вкусно щом нямаме никакви снимки
                      Пиците станах според мен идеални. Време на изпичане 12-15 минути.
                      Приятно почервенело тесто отдолу. Нямаше опушен вкус, въпреки че огъна не беше изгасен. Питката също стана добре.

Коментар

Колеги, от към месец и половина и аз се занимавам със сътворяването на пещ.Правя я през почивните дни и става бавно, но макар и още незвършена, снощи не издържах и я палнах.Да видя как ще гори, абе добре гори...Има и снимки разбира се.
                        Прикачени файлове

Коментар

дай повече снимки да видим. Не пекна ли нещо ?

Коментар

Още малко остава / поне така си мисля/ да я завърша.Два три пъти я опалвах по малко, а снощи и дадох малко по- голям форс.За около час.
                            И понеже нямах много време импровизирах с една пица.Като за първи път-стана.Трябва да се оборудвам и с инструменти.Като си помисля, че всичко започна от една тава......Ето и няколко снимки.
                            Прикачени файлове

Коментар

малко ьпгрейд

Прикачени файлове

Коментар

Не мога да се сдържа : Бравооооооооооооооооооооооо
                                :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X