Обява

Свий
Няма добавени обяви.

устройство против котлен камък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: устройство против котлен камък

Я аз да попитам тогава, как пострадват микробите в това устройство?

Коментар

[QUOTE=zita ruse;954764] Ще кажа нещо, което ще помоля на никого да не казвате!
      Май и отговора на този въпрос ще е тайна

Коментар

Първоначално публикуван от JORO-pz Преглед на мнение
        Май и отговора на този въпрос ще е тайна
        Колега, може ли по-спокойно с предрасъдъците? Нека дадем време да се случат нещата.
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от JORO-pz
          ;955147Май и отговора на този въпрос ще е тайна
          Аз не се заяждам с човека,наистина имам нужда от подобно устройство,само че за промишлени нужди.Ако успее да ме убеди в принципа на действие на уреда,бих го закупил.До тук разбрах само,че се справя с карбонатната твърдост.За сведение-общата твърдост=карбонатната+постоянната.Карбонатната твърдост в промишлени условия се отстранява най-просто чрез кипене.Което е енергоемко,а в моя случай,водата ми трябва за охлаждане...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Не се заяждам,но имам предразсъдъци и мисля че в това няма нищо лошо.Лично на мене ми звучи меко казано несериозно да е патентовано преди 14 години а да не са успяли да направят официален микроскопски анализ досега.И каква таина може да е това като това е форум с хиляди потребители.И не се впрягайте толкова,истината винаги се ражда в спора.

Коментар

Ние закупихме лиценз за производство през Декември 2008 (споменатите изследвания бяха едно от основанията за вземане на решение за инвестиционния проект). Преди това е правено много, но не от нас. Лицензът е върху патент на завихрителя, от който се правят устройства за обработка на охлаждащи течности за металообработващи машини, за които пък лицензът е продаден в Германия преди 14 години. При постъпленията от този бизнес, на лицензодателя му беше доскоро през оная работа за обработката на вода.

Временната твърдост е бикарбонатна, която при внасяне на топлина се превръща в карбонатна (постоянна) и се отделя СО2. Временна е защото много лесно става превръщането, а бикарбонатите са с по голяма разтворимост във водата - демек ако ги има са мнооого, че и дребни. И като ги затоплиш малко, и те като се юрнат да лепнат, плаче майката. При наличие на бикарбонатна твърдост, арагонитите стават по големи, което е основната причина да не лепне котления камък след обработка. Това за бикарбонатите съм го чел в учебник по топлотехника от 70-те години.
              Що се отнася до охладителни инсталации, охлаждането на дюзите през които се изтеглят проводниците в завода на Кабелкомерс в Севлиево (бившата ЕМКА) е с нашо устройство.

Нискочестотните колебания разкъсват мембраните на бактериите и разделят колониите. 95% смъртност, а след ден и ранените умират. Данни от изследване от Април 2009 в РИОКОЗ Русе на вода от река Дунав /взета под каналите на кея/, преминала и непреминала през опитен образец. Нямате на идея в каква вода се къпят пишлеметата лятото под хотел Рига.

Коментар

Обяснението като за рекламна брошура някак не ме задоволява. На рекламни брошури можем да се смеем и извън този раздел.

За разкъсване на мембрани трябват едни други енергии, които потоците в тръбите нормално не носят. Лафът за ранените бактерии просто кърти миФки. Временната и постоянната твърдост пък се определят по друг начин, поне в литературата, която аз съм чел.

Според администрацията на Форума пък е напълно задължително да си смените потребителското име, независимо от предложената "схема". Изберете си ново, което да няма търговски характер и го напишете тук.

Коментар

Жалко!
                  Късмет и успех на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от zita ruse Преглед на мнение
                    Жалко!
                    Късмет и успех на всички.
                    Жалко!
                    И аз си останах без тестов образец. Така се надавах на благосклонността на управата на форума, ама не се получава...
                    Ще се плацикам във ваната с бактериите и ще стържа сталактити и сталагмити от кранове и мивки.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От: До: устройство против котлен камък

Колеги някои друг монтирал ли е продукта?

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                        Ще монтирам ето това устройство:

http://www.eshop.zita-ruse.com/?6,%D...A2%D0%A0%D0%90

, като поемам ангажимента да публикувам впечатления от работата му във форума.

P.S. Микроскопския анализ в БАН, както и този на сухия остатък, са протоколирани надлежно вероятно.
                        Монтирах устройството. След около 8 месеца експлоатация, мога да кажа, че водата определено стана по-приятна за пиене. Отлаганията на варовик понамаляха, но не изчезнаха. Ако някой очаква чудеса от това по-горе, те няма да се случат.
                        Последно редактирано от asenv; 07-07-10, 11:17.
                        LZ1AIV

Коментар

Монтирах устройството. След около 8 месеца експлоятация мога да кажа, че водата определено стана по-приятна за пиене. Отлаганията на варовик понамаляха, но не изчезнаха. Ако някой очаква чудеса от това по-горе, те няма да се случат.
                          ... а ако направим double-blind test, какво ще излезе?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ... а ако направим double-blind test, какво ще излезе?
                            Прости ми друже неграмотността, но би ли ми казал какво се прави с този двойно сляп тест?
                            LZ1AIV

Коментар

Прости ми друже неграмотността, но би ли ми казал какво се прави с този двойно сляп тест?
                              Тества се със, и без устройството, като конкретния тестващ не знае кога е със, и кога без него. Така се избягва случая "добавих 5 капки магическа течност в резервоара, и колата направо хвръкна".
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: устройство против котлен камък

да ти се даде вода от преди и от след устройството, без да знаеш коя коя е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X