Някой купувал ли е, ползвал ли е и откъде може да се вземат най-изгодно. Интересуват ме най-икономичните.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Икономични стенни ел. радиатори. Откъде?
Свий
X
-
До: Икономични стенни ел. радиатори. Откъде?
Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение...икономични...радиатори...
(1) икономичността на една водна/парна отоплителна система малко зависи от радиаторите
(2) щом искаш парно, все едно си баровец или крайно нуждаещ се (примерно с малко дете) и не те интересува икономията. Освен ако не си се засилил на геотермална схема, в който случай пак не те интересува икономията.
-
Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнениеКолегата има предвид електрически май
Коментар
-
Аз съм с ADAX в целия апартамент. Добри са. И греят въздуха, а не стените. Плащам по-малко от колкото за парно. Безопасни са за малки човечета, понеже се нагряват до кум 60-ина градуса, та изгаряне е невъзможно. Безшумни са.
С 2 думи, настройваш температурата и забравяш. След 15-ина минути температурата в сатята е тая, която си избрал.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Здравейте!
Аз също имам стенни ел.конвекторни радиатори АДАХ и съм много доволен.Имам северна стая-спалня, която преди и сега има проблеми с изолацията и мухъла, но от както има АДАХ има много голям ефект-това е най-топлата и суха стая, бързо топли, икономичен е,защото автомат.се включва и изключва, и понеже е под пвц-дограмата-изпарява ми кондзенза, от който преди нямаше отърване. Решението е добро.
Коментар
-
Услушвай се в мр.Бриколажили Практикер. около началото на отоплителния сезон пускат разни работи на промоция
Аз съм с китайски "синхро", може ида не вземаш стенни, а на колелца - далаверата е че отдават топлина по-близо да теб ....а икономични....
.... няма! за толкова градуса - толкова киловати
прости физични закони. Другото е на колко ще ги настроиш, каква термоизолация имаш и т.н. Не помня като се видяхме говорихме ли и за отоплението на къщите, ама ако искаш ела на по кафе да си клюкаме.
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Едно време бях управител на българския клон на датската фирма, дето продава радиаторите в Бриколаж..
Френски ламарини, внасяхме ги през Дания, за да издържаме датските и българските колеги.
Работят добре! Мноооого важно е да се монтират точно както е нарисувано на кашона, т.е. 15 см от земята!
2500 Вт има калпава защита, подпалва се и треперехме да не ни подпукат тия от Бояна, дето им запалихме пердетата!
Иначе са читави, всичките френски се правят в една работилничка в едно преградие на Париж, сменят се само табелките!
Трябва да се чисти редовно от прах отдолу...
За сведения на незнаещите, има разлика между топлинната мощност на термопомпите /климатиците/ и тези на радиаторите!
Но за разлика отмаслените изключват спрямотемпературата на входящия въздух, а не на маслото!
АДАКС опушват стената! А френските духат напред! /ей, все още работя за тия тарикати!/Последно редактирано от Volk; 26-10-08, 12:52.
Коментар
-
ADAX имат и модели, които не опушват стената. Просто са малко по-скъпи.
Иначе и обикновените ADAX духат напред, но под по-малък ъгъл. Обаче пък са подходящи за зад пердета, за разлика от духащите напред.
А иначе най-високия им клас са даже и с цифров дисплай за температурата, има и разни джаджи да си програмираш кога и колко, ама са неоправдано скъпи по мойте критерии, особено като се има в предвид че вътре има електроника за има-няма 30-50лв.
Всичките вкъщи са от базовия модел, и до сега съм сменил само един потенциометър на единия, понеже го въртим наистина много, заради малкия. Нямат механични части (тия с електрониката - един модел над базовия) и съответно нищо не се износва, щрака и т.н.
А в определението "икономични", освен чисто отдаваната мощност, все пак има и други параметри. Например колкото на по-ниска температура работи нагревателния елемент, толкова повече топлина се отделя за топлене на въздуха, а не инфрачервено излъчване, дето топли стените и всички предмети наоколо, но не и въздуха.
Каквото и да купувате, гледайте каква площ има нагревателя му. Колкото е по-голяма, толкова на по-ниска температура работи и толкова е по-ефективно.
А съвсем случайно попаднах и на български отоплители, подобни на ADAX, чиято площ на нагревателите (представляват права тръба като на бързовар, в която е реотана, с нанизани ламели на нея) ми се стори дори по-голяма от тая на ADAX, а пък и самата конструкция на нагревателя ми се стори по-читава.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Не знам някъде да продават on-line.
Ето какво казва чичо Google:
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=...a=lr%3Dlang_bg
Тия от първия линк ги внасят от години. Преди бяха с 5 години гаранция, а в момента не знам колко е. Звънни и питай.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Съветвам ви да не влагате пари в електрически отоплителни уреди с директно преобразуване (реотани). Ако имате възможност сложете си инверторни климатик/ци по-възможност японски или ако сте в къща проучете възможностите за ползване на термопомпена инсталация. Разхода на електроенергия за същото количество топлина варира от 1/2 до 1/3 сравнение с реотанните, независимо какви. Поради високата цена на електричеството такава инвестиция се изплаща много бързо, а ще можете да се охлаждате при необходимост лятото.
Коментар
-
Първоначално публикуван от powwer Преглед на мнениеПоради високата цена на електричеството такава инвестиция се изплаща много бързоДолните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеКолко бързо? Щото съм си правил сметката, и нещо не излиза. Особено в случая с термопомпите, говорим за 5 цифрени суми като стойност.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар