Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търсим съвършенната ограда на "добра" цена!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търсим съвършенната ограда на "добра" цена!!!

В форума ми помогнаха страшно много за юбилей на съпруга ми, оставам вече един месец под впечатлението на помощта и съдействието!!! А, сега - имаме вила тип "оффроуд", на 42 км от София от които, 12 черен път, и ние сме от "нивовозите",там е страхотно, ние я купихме готова, но си представяте какво значи "готова"... Мъжът ми - юбиляра е перфексционист, всичко друго ще го направим, т.е. почти го направихме, вкарахме вода от извор, сега ще се слагат хубави подови настилки, "моята кухня", окачени тавани и т.н, обаче от едната страна е изцяло без ограда! Иска ни се да бъде хубава, но и да се връзва с цялата природа - просто на най-близкия ни комшия-овчар, говедар и гледащ прасета, т.н. "стока" си влиза като у дома си, но не само това е проблема, водиме си домашните любимци, които са тип "паркетни" и ни се ще да не влиза всякакъв "добитък" - див и питомен! Моля Ви, дайте идеи, претърсих всички търговци на огради, но уви... Разчитам за пореден път на помощ! Като си помисля за предишната за юбилея, мисля че и тоя път ще бъде съвършенна /помощта, де!!!/!!!! Това, което виждате, е края на двора, ни.....
    П.П. Ето и снимка, като долу в ляво се вижда най-близкия съсед, този с овцете и кравите! Това е, друго наоколо няма!
    Прикачени файлове

До: Търсиме съвършенната ограда на "добра" цена!!!

Първоначално публикуван от Marianski Преглед на мнение
    ..........обаче от едната страна е изцяло без ограда.
    А какво има от другите три страни?
    B+

Коментар

Имам вила и краварите и свинарите нарочно ми бутаха оградата за да вкарват "стоката" си.Какво ли не опитах.На края позволих на един от селото да ползва вилата и насажденията в двора и всичко се оправи.Знам че не е оптимистично,но или дувар 3 метра висок или човек там да има.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Единственото непреодолимо и практически неразграждаемо е спирала на Бруно. Ма не съм сигурен че човек който има висящи тавани мечтае за баш такова на края на двора си. Пък някой може и да умре в тая работа. Животно - сигурно.
        Нямам значи читава идея за неоткрадваема ограда.

Коментар

Все едно си писала за моята вила.Там положението е същото.Нямам никаква ограда.От една страна всичко което казваш е така,от друга сливането с природата е по-пълно без ограда.Все пак доста съм мислил дали да сложа ограда и единственото което мисля,че няма да ме дразни и да бъде не на място,е една класическа ограда от дъски подострени в горния си край и боядисани в бяло.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Колеги човека пуснал темата иска да се предпази от околните животни и от контакта им със своите домашни любимци.Не от крадци.
            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Не, не става дума наистина за крадци /пък, те да имат проблем, някъде??!!/, просто като отидем, ми се иска да се чувсваме, по-някакъв начин, наистина сами! Естествено, местните алкохолици /2 броя/, веднага ни надушват, но пък ние ги наричаме и СОТ, пътна помощ /овчаря има катър!/, ако не дай си Боже стане нещо! От другата страна има пак ливади и гора и някакви къщи, които ходят по-рядко и от нас, но е заградено /горе-долу/! Аз, видях на "Сливница" и на "Опълченска", онзи ден, почват някакъв строеж в дворове със стари къщички, оградите ми се видяха прилични, и казвам да попитаме строителите може и да ги продават, но на мъжа ми не му харесаха, той иска нещо по-така, сто на сто е прав, ако ще го правиме да го направиме, като хората! Открих, само няколко снимки /стари, отпреди 2 години!/ и я слагам едната, за да добиете впечатление!
              Прикачени файлове

Коментар

Какьв тип ограда тьрсите?Метална конструкция,или нещо друго?Питам,защото бащами се занимава с направата на метални огрди,парапети и др.От Дупница сьм но не е проблем да се монтира,кьдето и да е,а и цените не са,като Софийските.При интерес мога да снимам,няколко изработки.-0888300834-Асен

Коментар

Много бих, била благодарна да ги снимате! Проявихме интерес! Като метри не е много, около 30, но се замисляме изцяло да я подменим, с изключение на горната част, където растителността е направила естествен жив плет, и за да не се изложа, като с "окачените тавани" моля Ви да разберете, че става дума за хижа в много див район! На магазина му карат с каруца вторник и петък само по поръчка хляб и там каквито продукти поискат местните хора - общо около 20-тина човека, на площ горе-долу колкото София! И, да си кажа да "офродачиите", там мисля че е неоткритото място за Вас, също и за ловджиите! Хем близо, хем дивно!
                  П.П. В по-човешко време сигурно съпругът ми ще Ви звънне!

Коментар

Здравейте,аз произвеждам градински мебели,веранди..всичко за градината. Мога да ви предложа различни модели дървени огради,но ще си позволя да ви дам един съвет/съобразявам се с обстановката/ :Засейте два реда шипки,опънете тел и ше се получи естествена ограда през която никакви животни и хора не биха минали...,на метър от шипковата ограда си сложете ограда от обли трупи-ще подхождат много на пейзажа. Този метър разтояние е необходим за поддръжка /резитба/на шипките. Ако е необходимо ,ще ви пратя снимки.

Коментар

Това е интересно.Би ли пуснал снимки.

Коментар

За да не се разваля пейзажа, според мен е най-добре плет от тръни или жив плет. И двете трябва да се поддържат, сухите тръни по-рядко.
                        Със сигурност в селото има кой да ви покаже как се прави.
                        Не си разваляйте гледката! И е екологично - модерно.

Коментар

Здрасти,
                          И ние се оглеждаме за ограда и ето какви цени открихме (цитирам):

1. Dyrveni kolci 8 na 8mm, s duljina 4 m stryva 10,20 lv
                          2. Betonovi kolci s visochina 2,10m stryvat 7,50/br
                          3. Mreja ogradna pocinkovana 1 top (15m) s visochina 2 m = 88,32lv
                          4. Mreja ogradna pocinkovana 1 top (15m) s visochina 1,5 m = 66.24lv
                          5. Bodliva tel 150m (1 top) = 54 lv
                          6. Plastmasova mreja - 12m =40/50lv
                          7. Ima metalni kolci s fi 20 i dyljina 6 metra(t.e rejat se na dve
                          mesta) =7,20 lv
                          8. Transport v ramkite na sofia - 15lv
                          9. Kazali sa che razstoianieto triabva da byde naj-mnogo 2,50m mejdu
                          kolovete
                          Нашата ще е телена колкото да не влизат разни животни и т.н. То е ясно, че от кражба можеш да се предпазиш само посредством застраховка.
                          Георги Гатев

Коментар

На мен ми отказват застраховка срещу кражба.Дай координати кой може да я направи за вила.

Коментар

Според мен, най-добре изглежда, слива се с природата и е функционално да има зид, каменен тип суха зидария. Незнам дали е приложимо, но определено е най-доброто ако става дума и да се впише и изглежда. Другото е жив плет с мрежа вътре, м/у 2 слоя плет, да не се вижда...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X