Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парно за селска къща?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Парно за селска къща?

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
    Ами проблема е точно в пълненето с антифриз. Много е трудно да се добави нов.
    Колега, изрично не се препоръчва пълнене на инсталацията с антифриз, затова има пропилен-гликол /за справка етилен гликол е антифриз а и като цена са приблизителнио еднакви/ а пълненето и добавянето на нов става елементарно и бързо но това става с подходящите уреди. Затова си карам и джипа в сервиз , защото у дома в гаража нямам подемник! Просто ме е яд да чета изказвания на хора нямащи и 1/3 от нужните познания. Както казах темата е обширна и не може да се обхване в един/два отговора .
    Yamaha XV1900-личен
    Range Rover L322, 3.0 td6 Vogue-за кучето, 3.6/272 PS 2008- на детето
    JEEP WJ4,7-продаден със сълзи на очи
    Daihatsu Rocky Fourtrak отново ме усмихна

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
      помага срещу котления камък.
      Антифриза категорично не помага на котления камък.
      Котлен камък се натрупва в система където има постоянно набяване на нова вода - примерно в електрически бойлер.
      В затворена система с едно доливане на месец примерно котления камък като количество е пренебрежимо малко за да създаде проблем.
      Предимството е че черните метали не корозират от антифриз.
      Недостатък е че е скъп, има повече течове и трудно се отстраняват.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        ...................
        Недостатък е..............., има повече течове и трудно се отстраняват.
        Течовете са следствие от употребата на етилен гликол там където е фитингите и уплътненията им са предвидени за пропилен-гликол!
        Подовото и конвекторите се предпочитат заради ниската температура с която могат да работят. Минус на подовото е инерцията с която започва и спира да топли. Минуса на конвекторите е въдушния поток създаден от вентилаторите и шума от работата им. Не се препоръчва подово в спални и детски, кухня коридор и баня са ОК!
        Yamaha XV1900-личен
        Range Rover L322, 3.0 td6 Vogue-за кучето, 3.6/272 PS 2008- на детето
        JEEP WJ4,7-продаден със сълзи на очи
        Daihatsu Rocky Fourtrak отново ме усмихна

Коментар

Първоначално публикуван от TodorVt Преглед на мнение
          Колега, изрично не се препоръчва пълнене на инсталацията с антифриз, затова има пропилен-гликол /за справка етилен гликол е антифриз а и като цена са приблизителнио еднакви/ а пълненето и добавянето на нов става елементарно и бързо но това става с подходящите уреди. Затова си карам и джипа в сервиз , защото у дома в гаража нямам подемник! Просто ме е яд да чета изказвания на хора нямащи и 1/3 от нужните познания. Както казах темата е обширна и не може да се обхване в един/два отговора .
          Полезно уточнение! Наистина аз пиша "антифриз", но нещото, което наливах в парното го купих от парнаджийския магазин. Като мирис и оцветяване беше различен от това което слагам в колата. Твърдението беше и че е по-малко токсичен от автомобилния. Течове - няма засега (вече 11 години). Просто няма никъде снаждане. Тръбите са от "таблото" директно до радиатора. Всъщност това са по-скоро маркучи. Може да има протичане на самото "табло" или при радиатора. Там се отстраняват лесно.

Коментар

Към колегата Тодор от Велико Търново: ще Ви помоля, ако ще ни обяснявате как не знаем какво правим , да не спамите темата! Аз лично съм тук за да науча нещо ново !

Ясно е , че системата ще се прави от професионалист.
            Аз уча за ландшафтен архитект, работя като проектант на оптични и телефонни мрежи ... т.е. нищо общо с парното.
            Правя каквото мога за да се получи максимално добре системата (чертежи, схеми и тнт).

Просто не ми се иска родителите ми да бъдат подлъгани с нещо което няма да им хареса (и на нас с брат ми!).
            Към момента офертата е 6500лв за всичко. Почти 2000 от които са за радиаторите а тук ги намирам за доста по
            И понеже тази оферта е предложена на майка ми , която има нужда да си настрой часовника на телефона, смятам , че не са и обяснени много неща.

Точно поради тази причина писах във форума, да събера информация и като отида да плащам (нямам време, желание и знания да се занимавам с къртене, мазане и подобни) да обясня точно какво искам и най-вече от какво имам нужда!
            Месечните разходи няма да са от толкова голямо значение (+- 50-100лв на месец ще ги преживея), колкото напъна за обслужване (зареждане, чистене) на системата.

Извинявам се предварително ако не съм описал ситуацията добре в първия пост към темата.
            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Течовете са следствие от употребата на етилен гликол там където е фитингите и уплътненията им са предвидени за пропилен-гликол!
              Не е само от уплътненията непредвидени за пропилен гликол.
              Пропилен гликола не раздува кълчища примерно
              Но не всеки го знае....

Не се препоръчва подово в спални и детски, кухня коридор и баня са ОК!
              Тука вече не съм съгласен че подовото не ставa за спални
              Подовото не дига прах повече от стая без подово.
              Температурата на пода не е по голяма от тази на въздуха и не уврежда разширените вени
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Аз съм със антифриз и нямам проблем.Доста е разреден умишлено и не мръзне.
                Иначе съм за пелетен котел на въпросната къща.
                Дори горелките имат функция да се включват под 10градуса против замръзване.

Коментар

6500 лева ако е само за труд е прекалено скъпо,ако е с матеряли котел горелка и т.н. е доста ефтино което навежда на подвеждаща оферта да се хване клиента и после на час по лъжичка изненади да се докара цената.

Скриването на тръбите освен чудесен декоративен ефект има и лоша страна при евентуална авария всеки елемнтарен за отсраняване теч на открита система е като малък основен ремонт на такава със скрити в стените тръби.

Имам наблюдения на няколко апартамента изградени преди 7-8 години с белите ПЕХ тръби като тогава са сложени най добрите за времето си тръби и пак поддават тук там на едното място 3 пъти на различни места на прави участъци.

От тогава ползвам само ППР или медни.
                  Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                  Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Бре хора само аз ли бих почнал със събаряне на съществуващото къще?
                    ...
                    Спамец, като искат да трият, ама какво верно не хареса на къщата? Двуетажна, предполагам плоча, строена в имощните години за соца.

п.с. Плащам за бързи курсове по SketchUp.
                    Последно редактирано от Ivan Terziev; 17-04-18, 21:55.

Коментар

Пак да се върна не предложението Термопомпа въздух/вода.
                      +по ефективна, по-лесно управляема, няма хамалогия по зареждане, чистене и разглабяне на котел, няма нужда от предварително закупуване на пелети, транспорт и склад.
                      Естествено че е необходима нискотемп. система.

Да поясня, че в къщи имам и пелетен котел и ТП и това при заварена система с радиатори.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                        Спамец, като искат да трият, ама какво верно не хареса на къщата? Двуетажна, предполагам плоча, строена в имощните години за соца.
                        Ами именно:

1. Двуетажна за инвалиди които няма да ползват 2-рия етаж но натам много топло ще отива.
                        2. Терасите и антрето и пристроената баня как се топлоизолират?
                        3. Стълбището и покрива също?

И това само на първо четене отгоре отгоре.
                        В подобни по функционалност и разпределение къщи са живеeли преди 100 години

Сигурен съм че ако се тегли чертата в дългосрочен план да речем 10 годишен една едноетажна нова сглобяема къща 50 м2 ще е 2 пъти по евтина и с по добро качество на живот в нея.
                        VW Golf VI variant

Коментар

Kaто станат инвалиди директно затапват горния етаж и това е. Проблема с топлоизолацията не го схванах. За сглобяемите четох много, и не съм много убеден, че такова ще е по-добро от конкретно тази къща.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                            Kaто станат инвалиди директно затапват горния етаж и това е. Проблема с топлоизолацията не го схванах. За сглобяемите четох много, и не съм много убеден, че такова ще е по-добро от конкретно тази къща.
                            Ами когато отопляваш една площ за да не даваш пари на вятъра трябва да изолираш
                            Втория етаж гълта топлото по естествена конвекция.
                            Освен ако не се изолира но в подобни къщи е почти невъзможно.
                            Покрива и той като гледам даже и плоча няма над втория етаж.
                            банята е пристроявана покрай къщата, мазата е в къщата а там се очаква да е студено и .т.н......
                            Това е къща достойна за печка на твърдо гориво дето като ти угасне печката пази топлото 20 минути след това.
                            хайде стига лакърдии
                            VW Golf VI variant

Коментар

... хайде стига лакърдии
                              И аз това казвам. Въпросът е как да се направи парното, а не за умни съвети как да се събори къщата и да се построи наново ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Още един плюс на прекарването на тръбите към радиаторите в гофрирани маркучи, а не директно в стената - тръбата може да се подмени без да се прави основен ремонт. Откача се тръбата от двете страни, изтегля се старата, прекарва се новата и се закача.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X