Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ниско налягане на топлата вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ниско налягане на топлата вода

Здравейте ,

В момента правя основен ремонт на банята и сме почти преди финала. Отделен е въпроса , че комшиите ме смятат за луд , където го правя по това време на годината ( по необходимост е )
    Днес след като закачихме бойлера , забелязах очевидна разлика в налягането на топлата и студената вода. Бойлера е нов , тръбите също .
    Някакви насоки къде да търся проблема , тъй като по план в понеделник ще затваряме всички тръби , връзки и т.н. ?
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

От: Ниско налягане на топлата вода

Ако е ниско налягането и на студената, разликата с топлата става очебийна.

Коментар

Ниско е да , 15 етажен блок сме и много комшии се оплакват от ниско налягане по принцип. Лощото е , че не бях обърнал внимание преди за разликата между топлата и студена вода и просто сега се зачудих да не би нещо да сме объркали.
      Който търси , намира !

Коментар

Огледай добре предпазния клапан... Моя го смених в момента, в който монтирах клапана... Освен слабото налягане започна и да свири като парен локомотив.
        Смяната на клапана с нов реши проблема (все пак виж как стои въпросът с гаранцията при теб)...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Новият бойлер е с комбиниран клапан, който дроселира с още 0.2 бара налягането, затова се усеща. Спасението е старата схема - предпазен +възвратен, но:
          1) няма вече гаранция
          и
          2) лесно става бомба, ако се прави от гъзорък

Коментар

Бойлера дойде с монтиран клапан , предполагам комбиниран. Явно от там е проблема. Гаранцията наистина отпада ако го сваля по някаква причина.

Ще има ли осезаема разлика , ако сложа отделно възвратен и предпазен ?
            Който търси , намира !

Коментар

Виж на водомерите има цедки нещо боклуци да няма.

Коментар

Бойлера струва 190 лв. и в крайна сметка гаранцията не е чак толкова от значение . По-важното за мен е да ми е комфортна струята като се къпя и да е обезопасено разбира се. Ако с два клапана се реши проблема , ще го направя.
                Който търси , намира !

Коментар

Разликата е 0.2 както казах, но при 0.5 на студената се усеща. Но не те съветвам да пипаш нищо. Само коментирам фактите.

Коментар

Първоначално публикуван от moci111 Преглед на мнение
                    Виж на водомерите има цедки нещо боклуци да няма.
                    Водомера го сваляхме , но точно където е цедката не сме го развивали , много вероятно да има боклуци , тъй като при всяко спиране на водата после тръгва батак.
                    Който търси , намира !

Коментар

Преди години когато правих ремонт майстора цял ден дрънка как ако се нагрее полипропилена повече може тапа да се получи и свърши всичко пуска водата а тя църцори. Ужас опада му косата тюхка се добре че се сети за тая цедка и водата тръгна

Коментар

Долу горе нещата се поизбистриха , или проблема е в комбинирания клапан , ниското налягане на водата по принцип или в задръстена цедка на водомера.

В понеделник ще довършим спокойно ремонта , а ако проблема ме дразни , имам достъп за действие до всички вероятни места на проблема.

Благодаря на всички отзова ли се !
                        Наздраве , допивам си ракийката и към леглото !
                        Който търси , намира !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                          Бойлера дойде с монтиран клапан , предполагам комбиниран. Явно от там е проблема. Гаранцията наистина отпада ако го сваля по някаква причина.
                          И при мен дойде с тези - пластмасовите розови клапани...
                          Купих някакъв пак комбиниран, но метален (вече нямах вяра на пластмасовия )...
                          Да, опитаха се да ми направят проблем при гаранционен ремонт (изгоряла термозащита), но им показах сертификата на клапана, че е еднакъв по параметри с техния, и ги убедих, че им е по-изгодно да си направят гаранционния ремонт отколкото да връщам клапана, и те да го сменят за тяхна сметка

Дали ще има осезаема разлика - не знам... При мен основния проблем бе свиренето, и явно заради вълновите процеси потока бе 'насечен' и по-малък.. Но по принцип налягането е достатъчно голямо при нас и дори тогава не ми създаваше дискомфорт...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                            Долу горе нещата се поизбистриха , или проблема е в комбинирания клапан , ниското налягане на водата по принцип или в задръстена цедка на водомера.

В понеделник ще довършим спокойно ремонта , а ако проблема ме дразни , имам достъп за действие до всички вероятни места на проблема.

Благодаря на всички отзова ли се !
                            Наздраве , допивам си ракийката и към леглото !
                            Ако и това не помогне ето решение за 15 етажни блокове :

Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              При мен основния проблем бе свиренето, и явно заради вълновите процеси потока бе 'насечен' и по-малък.. Но по принцип налягането е достатъчно голямо при нас и дори тогава не ми създаваше дискомфорт...
                              Свиренето е досадно, но то поне е индикатор, че клапанът работи правилно. Трябва да свири когато пускаш студената обаче

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X