От: Печка на дърва за кухня, събирам мнения.
И как събирате "4-5 евро" и "за една зима" в едно изречение
"? Най-доволен съм бил от едновремешните печки "Металургия". И топлеха и готвеха. Бяха с чугунени плотове и огнеупорни тухли. Сега точно такива няма, уви. Нещо подобно има при "Дипломат", но изхода за комин е 150мм, тоест нестандартен. Ако се ползва преход 150/130 може да почне неспасяемо пушлявене. По принцип аз бих търсил само печка с чугунени плотове.
И как събирате "4-5 евро" и "за една зима" в едно изречение
"? Най-доволен съм бил от едновремешните печки "Металургия". И топлеха и готвеха. Бяха с чугунени плотове и огнеупорни тухли. Сега точно такива няма, уви. Нещо подобно има при "Дипломат", но изхода за комин е 150мм, тоест нестандартен. Ако се ползва преход 150/130 може да почне неспасяемо пушлявене. По принцип аз бих търсил само печка с чугунени плотове.
Иначе точно затова уточних, че италианските са наистина много скъпи. Но пък сръбските, които са няколко пъти по-евтини, въпреки че също не се вписват в понятието "за една зима" може да заинтересуват търсещия. Аз лично, ако имам избор да дам 500 лв за една зима или да дам 2000 но за дългосрочно решение бих преценил и двата варианта.

Коментар