Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спалня по поръчка - от масив? (София, Пловдив...)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спалня по поръчка - от масив? (София, Пловдив...)

Търся фирма за изработка на спалня от чам.

Таблата ще е с чупка и не знам дали всеки би се навил. Без метал.
    Цените които ми казаха са от 250 до 700лв, търся икономично решение.
    Смятам да си я байцвам и лакирам (с натурални вакси и масла), което даже ще смъкне и от цената, но едва ли ще имам гаранция?
    Има ли смисъл от 2г гаранция - каква е вероятността да се изметне някоя дъска?

Идеи за фирми в София, Пловдив или в региона около София? Добре е да има мостри, за да преценя преди да дам капаро.

От: Спалня по поръчка - от масив? (София, Пловдив...)

Ако е изработена от читав (сух) материал не 2 а 200 години няма да изметне някоя дъска .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Намери си материала и само им дай идея или чертежи какво искаш,после един яхтен лак и гаранцията и сложи 2 нули както се каза в горното мнение.

Сухо дърво ти трябва,стара селска плевня примерно и няма да изметне никога.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ако ще измята или ще се нацепи , разлепи , съсъхне , ще стане още тази зима като пуснеш парното- От чам до чам има много голяма разлика , в твърдост , съсъхване , измятане , смърча не го препоръчвам. Материала трябва да се нареже така , че да се изчисти от големи чепове , сърцевина , дефекти. След което да се слепи странично , за да се получи нужната широчина. Чама е мек материал , не е подходящ за вакси и масла , както казва морския , най-добре да се лакира с подходящ лак. За да стане както трябва е нужно поне месец подготовка на материала , нарязване , подбиране и въртене на слънце или близо до печката. Ще ти снимам тези дни една дъбова като идея.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Фирма от Велинград става ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Yury Преглед на мнение
            Фирма от Велинград става ли?
            Може ли по-конкретно.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

И а предлагам от Велинград - изработиха ми битов ъгъл от състарен чам и го доставиха до Варна.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Масив, пък бил той и чам и "икономично решение" са абсолютно несъвместими.

Коментар

мебели Банко е троянски производител, но има магазин в София

Коментар

Потърсете в интернет за "Стенли Мебел" ООД. Момчето е много сериозно.

Коментар

за Пловдив фирма Акордо 0885666844 Недялко .Двама братя са и работят много качествено

Коментар

Става и Велинград. Идеята ми беше да е по-близо - да видя някаква мостра, а не на сляпо - то сигурно пак ще трябва да отида, да предплатя предполагам?! Но ако цената и качеството си струват- защо не?
                        Първоначално публикуван от Yury Преглед на мнение
                        Потърсете в интернет за "Стенли Мебел" ООД. Момчето е много сериозно.
                        - Явно са много търсени - чак за 2месеца напред работят. Което ми е доста време.

За хоуммейд вариант - нашите ми предложиха с дъски от амбалажа на стъклопакетите, той поне трябва да е сух?! Но предполагам, че ще е с дупки от пирони или голял телбод ако добре си спомням - ползвахме ги за бараки на село. С този вариант ще ми излезе...евтино, но не знам дали някой дърводелец ще се навие да го работи, при положение, че може да има метален елемент скрит.
                        Материалът колко % е от цената?

Бюджета е 200-300лв (зависи кой вариант ще избера - имам две идеи), без повдигащ мех-м, само една табла ще има (т.е. с 4 крака).

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                        Масив, пък бил той и чам и "икономично решение" са абсолютно несъвместими.
                        какво имаш предвид? По техен модел - голяма фирма - изработват и струва 240лв. Не виждам нещо фрапиращо за 144х200см става дума.
                        Последно редактирано от hakama; 08-09-17, 15:42.

Коментар

Ами дано останеш доволен и ти я направят качествено. Аз съм си поръчвал спалня по мой проект и излезе някъде към 0,3 м3. Таблите глътнаха най-много, както може да се предположи. Последно знам за читав чам на цена от около 550 лв./м3. Това прави само материал 165 лева. Може и да може в 75 лева да влезе рязане, фрезоване, сглобки ,шлафане, лакиране, пак шлайфане, пак лакиране, материалите и обкова и транспорта, но се съмнявам.

От друга страна легло вероятно може да се направи и с 0.15-0.20 куб. м. и тогава сметката би излязла.

Коментар

Първоначално публикуван от miro666666 Преглед на мнение
                            за Пловдив фирма Акордо 0885666844 Недялко .Двама братя са и работят много качествено
                            Тази фирма ми се струва (поне от сайта) че е за бутикова мебел.
                            Банко - имат няколко модела от 500лв нагоре (за масов модел).
                            "Стенли Мебел" ООД - два месеца напред приема...

- Други идеи?

Коментар

Я дай нещо чертеж, скица и размери на това, което искате пък аз ще попитам тук там какво ще предложат като цена. Да уточним, че искаш изделието да бъде нелакирано?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 116,523 в 10:45 на Днес.

Зареждам...
                              X