Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спалня по поръчка - от масив? (София, Пловдив...)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спалня по поръчка - от масив? (София, Пловдив...)

Преди да го дам да го правят, искам да си уточня някои елементи.
    Може ли да ме посъветвате реалистични ли са очакванията на това което съм замислил? Бюджета ми е 200-350лв. (може и аз да го байцвам и финиширам)

Как може да се постигне тази чупка при материал - иглолистна дървесина?
    - матрака е 144 х 200см. на 25см?

Би ли оскъпил ненужно спалнята едни 7-10 градуса наклон на таблата?
    Трябва да е изцяло от дърво (освен планките разбира се)
    Само тук срещнах нещо подобно, но е дъгова извивката, а не под ъгъл. Мисля да ги питам дали може да я направят права.
    http://biomebelivelingrad.com/index....-dvoini&id=128

Може би две опорни греди за "таблатА" ще са малко, предвид дъсчетата от 4-5см ширина, които искам да са ми опора зад главата.
    Но засега май ще са 3 греди (предвид материала ), понеже по-тесните дъски ми се струват по-добре изглеждащи от едрите, както е тук:

Проектът:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:spalni407smAL333.jpg
Прегледи:1
Размер:23.8 КБ
ID:5776200Натиснете снимката за да я уголемите

Име:spalni403Small333.jpg
Размер:20.5 КБ
ID:5776199

Царгите и челната дъска ще са разположени на една линия и с еднаква дебелина/височина (15 или 20см), с крака от вътрешната страна.
    Какъв е минимумът за дебелина на царгите при иглолистен материал?

2. вариант 1 (сглобката под 45 градуса) - здрава ли ще е, тъй като стандартната (застъпваща се челно- вариант 2) не ми допада като дизайн, заради оголване на челната дъска?
    Подматрачната рамка ще е дървена.

Име:сглобка на царги Смал.jpg
Размер:50.6 КБ
ID:5776198

Последно редактирано от hakama; 18-12-17, 16:16.

Коментар

Ъпдейтнах чертежа на сглобката.
      Опитах се да поровя за крепежни планки, но открих само тези.
      Оказват се доста остри ъгли (изглед "А' и стандартната сглоба (снимка 1), която влиза чрез приплъзване -- може да отчупи трески от ръба (имал съм такава спалня със царги под прав ъгъл и имаше триене с дървото при сглабяне/разглябяне).
      снимка 1 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:metalna sglobka 90a.jpg
Размер:10.5 КБ
ID:5776267
      ---------------------------------------------
      Може би този вид - с винтове ще е по-стабилен и щадящ. От какво зависи луфта, може ли да се обере или е въпрос на късмет и точност - как ще пробиеш отворите (там няма много място за проба-грешка). Има ли такъв механизъм, който обтяга сглобгата, обира луфта?!
      NB. Дървото е меко и следва да са повече крепежните елементи (рапиди).

Име:metalna sglobka s rapidib.jpg
Размер:15.6 КБ
ID:5776268

Относно чупката за таблата, струва ми се че може да стане с клиновидна сглобка?!
      Kaква дебелина на царгите препоръчвате за чам?

Коментар

Сглобките за легла не са подходящи за варианта посочен с А. Не биха могли да осигурят добро напасване и няма възможност за реглаж. Освен това да спомена само, че на двойно легло се предполага да има разни действия свързани с вибрации и по този повод конструкцията трябва да е по-масивна.
        Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

За мебели от масив / от бук и от дъб/, от личен опит, препоръчван мебели ,,Класа". Мебелите се произвеждат в Троян. Имат офис на площад ,,Македония", по-надолу от ,,Руски паметник", по посока на Агенция ,Пътнаинфраструктура" , в дясното локално платно за движение...Два пъти съм купувал и съм предоволен...
          не евтино обаче / моите мебели са от дъб /.
          https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Аз пък мога да препоръчам фирма "Богора" Велинград. Поръчахме цялата стая на щерката (две секции, гардероб с надстройка, легло с ракла, етажерка и бюро). По наши размери и изисквания. Всичко беше направено за един месец и ми го доставиха до вратата в Разград.
            Нямам никакви забележки!
            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Оказа се явно много различен проекта ми от серийното производство и всеки отказва, имам само 1-2 оферти, но над 600лв... говоря за чам, без байц/лак!
              Толкова ли е сложно: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fan-kba-baumwolle.jpg
Размер:226.0 КБ
ID:5780118

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
              Аз пък мога да препоръчам фирма "Богора" Велинград.
              Минах през техния магазин в Сф, нещо не ми вдъхват доверие.

Коментар

За времето за което ще ти изработят един модел по поръчка , ще изработят пет серийни , затова ти отказват , и за това цените са такива. Покажи точно какво искаш , размери , последен бюджет , и ще ти кажа дали бих ти го направил.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Правиш такива неща или?

Коментар

Имаш доста търпелива булка - 5 месеца не си избрал доставчик на спалня. Много я пази.

Коментар

Чакам още едни да се произнесат в понеделник - ако не отивам в някой мебелен магазин...
                      повече от 300лв ми се струва излишно за чамов модел.

Коментар

И аз съм минал по твоя път. В такива случаи, материалът не е от първостепенно значение и motor_man в #22 съвсем ясно ти го казва. Не си попаднал на някои откровен производител, който да ти обясни нещата - за да се направи тази спалня читаво трябват едни часове труд на едни специалисти + други часове труд на не толкова големи специалисти и това всичко + материалите няма как да е евтино. Разбирам те, че искаш да спестиш от финиша, но не там са заровени големите разходи.

Мебелите от масив по поръчка са скъпи навсякъде по света и или преглъщаш високата цена или минаваш на конфекция или се пробваш да станеш дърводелец-мебелист-аматьор-пенкилер. Последното ще ти излезе най-скъпо. Вервай ми.

Коментар

На село имам няколко запазени (чисти) бичмета (чамови) от някакъв амбалаж към 10х10х 60см, с премахнати болтовете... идеята е от едно да излязат две трупчета 10х10х20см .
                          Трябват ми 8-9бр. понеже са две рамки (една до друга).
                          Т.е. от 4-5 трупчета ще трябват към 12-16 среза на банциг.
                          Някой в София (или посока Костинброд) - да има на разположение банциг?

Това е временно решение, за да поставя подматрачната рамка на нещо, докато/когато ми направят спалня...
                          Прикачени файлове

Коментар

С резачка, няма ли да стане?

Коментар

С ръчен циркуляр ще се справиш с лекота.
                              Венцислав Петров
                              Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                              Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                              0889 62 8четири 6четири

Коментар

и с бичкия е за нула време работа, еб.....х го в чама
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X