Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цени за строителство, майстори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: цени за строителство , маистори

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    А какво правим, ако твоя работник не си върши работата като качество и количество?
    Тази тема я дъвкахме вече, 3 пъти от лятото. Няма смисъл да я дъвчем пак, В отговор на БатДжорджоне, ще кажа че аз мога да му напиша 666 начина, по които българските работници крадат работно време. За да работят като НЕМСКИ работник, на всеки двама трябва един пазвантин, на всеки двама пазванти, друг пазвантин и така супер обременена верига. А когато трима или повече, вършат работа за двама, как да им разпределиш повече от две НЕМСКИ заплати, КАК ?
    Омагьосан кръг - трябва разбиране от двете страни, трябва обществено настроение за повишаване ефективността на работа и заплащане.
    И сега по темата за да не е спам . Посочените по горе цени са около 2 пъти под нормалното за София и 2.5 пъти под нормалното за Варна, и то ако отидеш на директно договаряне с изпълнителя. Така че са много изгодни цени.
    Не забравяйте обаче, че към това най вероятно ще трябва да калкулирате и собственото си загубено време, защото ще е необходим непрекъснат, стриктен, личен надзор и контрол. Ама тотален!
    Иначе отивате при Любо Пенев, да ви каже какво да правите
    Последно редактирано от Nik Nikolov; 14-12-07, 14:59.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Браво Ники!
      За съжаление в Бг е така:
      работодателя дава всичко условия на труд, заплата-европейска, осигуровки, стая за почивка, а и подарък за Байряма даже,
      а той -работника какво трябва да даде? ами труд с нужното количество и качество, ама не го дава...
      Защото ако е на надник се мота ден да мине, друг да дойде, а надника върви, ако е на акорд /свършена работа/ я претупва /работи бързо и некачествено/ само и само да вземе парите и чупката, А като се напие и не доъде на работа? кво става...ами взема си болничен с диагноза "общо неблагоразположение" и заплатата пак върви.
      Затуй работодателите в БГ на инструктаж про Любо Пенев.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Благодаря за разбирането

Сега още по-конкретно по темата.

Колегата davc се изказа доста подробно, благодаря за мнението, ценни неща!

Сега относно сметката за 4-500 лева колега davc мога да ти докажа лично, че се лъжеш

Спред мен ценообразуването за простите операции става просто и би трябвало да е така, примерно ама съвсем примерно поставяне на климатична инсталация в офис, цена на климатика 700 лева с ДДС, цена на труд 700 лева с фактура и 700-20% без фактура(е ако не искате после да викате шпакловчик, бояджия и чистачка, тук цената включва всичко), цена за фаянс+лайсни+фуги+почистване, фаянс стойност 1200 лева с ДДС цена за труд 1200 лева с фактура цена 1200 - 20% без фактура, общ работник цена на ден според какво прави, не може едни лелки метачки да вземат 30 лева за 3-4 часа труд в топлите офиси на бизнес парка а "бай мангал или студента" на студа по строежите да взема 20 лева за 8 часа, няма как да стане, за метене стотинки на час, за носене стотинка на килограм, нямате грижи да ви разтоваря 3-4 палета пластер или плочки ама си платете адекватно...

Аз лично доскоро(близките години) съм бачкал като общак на не един и 2 строежа, но когато минах от страната на този който плаща за да му бъде свършено нещо видях доста интересна ситуация.

Поста ми бе провокиран от шегата на братчеда, а то няма как да не е шега, повтарям шегата - общ работник за 20 лева в София ....

Нека кажем аз съм общак, цигари на ден 2 лева, кафе 1 лев, баница с боза 2 лева за закуска, 5-10 лева път газ/бензин/дизел, 9 часа бачкане на стрежа, преди и после поне едни 2 часа каране в трафика...

Нека кажем, че след разходите ми остават 10 лева делено на 10 часа май прави жълти стотинки на час...

Ей хора, все пак сме в София, все пак сме 2007ма година, вече няма дори студентски общежития от 30 лева на месец с платени сметки, няма и столове с 1во 2ро и десерт за 1 лев...

Кое живо същество искате да Ви работи за 1 лев на час и после без да рови по контейнерите да успее да преживява, ами този общак ако има семейство...

Няма нужда отново да започваме спора кое е първо кокошката или яйцето, разбирайте кой е крив работодателя, че плаща малко или работника, че не работи "както трябва", има едно НО, и то е който има проблеми но не ги вижда в себе си(да кажем работодателя) и не е склонен да се адаптира адекватно, нека пуска още шеги от сорта работник за 20 лева майстор за 50-60 лева.... аз без да съм майстор фаянсаджия ще налепя за ден плочки за 150 лева, разбирай 10 метра квадратни под(без фугите) а да ми се плати 50-60 лева, смехотворно колеги...

Премерената наглост в по-горе изброените ми искания успешно би преборила според мен неправилното мислене на неправилните работодатели и тогава работника би попаднал на идеалния за него шеф като симбиозата ще е пълна, ще поясня и защо мисля така.

Ако работник Х е устроен добре, не мисли за дневната прехрана, не мисли за подслона, защото аз не включих подслон, но той се подразбира заради ниската ставка, има сигурност за бъдещето то тогава той може да бъде управляван успешно, казвам управляван не надзираван, работник Х ще има малко повече между ушите щом иска тези 2-30 нещица и ще си опича акъла за да не ги загуби, точно защото ще има гарантиран доход над 4-500 лева месечно, ще има всички социални осигуровки и придобивки, ще може да си вземе кредит и то не само 5 000 лева, с други думи ще може да живее човешки!

Защото аз съм бил точно такъв общ работник в чужбина и за същите пари там се чуствах доста добре, както много добре се чустват и стотиците хиляди наши строители които бяха прогонени от тук...

Игнорирайки "стойностните съвети да спра да говоря глуспости" с червени точки, много бих желал да направим дискусия по този проблем, ценообразуването и как се плаща на майстор и как на общак, а защо не споделим и как се формира печалбата за предприемача, и само да вметна обикновенно ми плащат над 4 цифрена сума на ден за да говоря глупости(тренинги и уоркшопове) на хора желаещи да слушат, хора осъзнали, че имат проблем в управлението на човешките ресурси, а тук споделяме всичко безплатно, не смятам е коректно да се ругаем в стремежите си да научим нещо полезно!

Много поздрави,
        Последно редактирано от BatGeorgeone; 14-12-07, 16:44.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Добре, казано BatGeorgeone, аз няма да ти сложа червеничко, но знаеш ли заради некачествената работа извършена от работника, но заплатена от работодателя в този сектор строителството колко брак има, знаеш ли каква трябва да е себестойността на 1 кв.м. по проекто сметна документация, а какво излиза после когато удариш чертата. Всеки работодател се стреми да задържи добрите работници при себе си по всички начини, за да работи по-бързо, по-качествено и продукцията да му е с по-ниска себестойност. Какво се получава обаче на практика: влизаш в едно чисто ново жилище и гледаш качеството на изпълнение. А и благодарение пак на работниците и материалите, които се влагат в един обект са повече отколкото по ПСД.
          И ако твоята работа е да учиш работодателите как да управляват човешките ресурси, то на кого е работата да налива акъл в главите на работниците как да работят качествено, как да пестят материали и енергия, и как мислейки за работодателя да гарантират своето бъдеще.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Някой от модераторите да премести темата в "икономика, политика ...", че да си се обясняваме на воля
            Или пишете тук.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%F9%E0%F2%E0
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              Добре, казано BatGeorgeone, аз няма да ти сложа червеничко, но знаеш ли заради некачествената работа извършена от работника, но заплатена от работодателя в този сектор строителството колко брак има, знаеш ли каква трябва да е себестойността на 1 кв.м. по проекто сметна документация, а какво излиза после когато удариш чертата. Всеки работодател се стреми да задържи добрите работници при себе си по всички начини, за да работи по-бързо, по-качествено и продукцията да му е с по-ниска себестойност. Какво се получава обаче на практика: влизаш в едно чисто ново жилище и гледаш качеството на изпълнение. А и благодарение пак на работниците и материалите, които се влагат в един обект са повече отколкото по ПСД.
              И ако твоята работа е да учиш работодателите как да управляват човешките ресурси, то на кого е работата да налива акъл в главите на работниците как да работят качествено, как да пестят материали и енергия, и как мислейки за работодателя да гарантират своето бъдеще.

Пак е в ръцете на шефа да си наеме специалист по човешки ресурси да му подбере персонал, да подържа този вече нает правилен персонал, правилно да си грижи за нека кажем духа на персонала, започва се от правилен подбор, правилно планиране и правилен контрол, разходите за брак са отново от "икономиите" спестяваш от спесиалист тук и там и после ринеш рекламации с фандромата...

Сори няма какво да се заблуждаваме, хубавите неща си струват точно толкова колкото трябва, всичко друго е въпрос на цена, било като време, било като нерви, било като качество, всеки си знае за кое иска да плаща и за кое не.

Много поздрави,
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тъй като вече стана едва ли не спорт да се “плюе” по модераторите, и да се обсъждат точките за гласуване, ще кажа следното:
                Това е нарушение на правилата на форума, ако продължите да го правите умишлено, ще получите съответните административни наказания!!!
                Визирам подобни изказвания:
                Абсолютно съм сериозен в по-горе написаното и много моля поста ми да не бъде изтриван без основание!
                Игнорирайки "стойностните съвети да спра да говоря глуспости" с червени точки
                аз няма да ти сложа червеничко
                Всеки, който се чувства обиден от модератор или мисли, че мнението му е изтрито неправилно. Може да се обърне към управата на сайта. За това има и супермодератори, и администратори!
                Ето ТУК е описано това как става!
                LZ1HKW
                Реглаж на преден и заден мост
                My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

bat georgone,направи си труда па прочетеш първите постове от темата.Шегата я пусна Юли.Той пусна цена за общи работници от 20 до 60 лева.Аз тъй като съм в този бранш проявих итнерес.Просто такава цена е под минимума за София и е нормално да се поинтересувам.А и нямам навик да се шегувам с работата.Иначе davc,ги е сметнал точно нещата и не излиза нещо невероятно.Така че ако действително си бил сериозен чакам твоите общи работници.И още нещо,тъй като говорим за ремонти на апартаменти,ти можеш ли да пресметнеш разходите по персонала който контролира основните изпълнители на работата,колко струва един отдел за човешки ресурси и да ми го разпределиш върху цената която ще платят евентуалните клиенти?Повярвай че те няма да могат да я понесат.Това е въпрос с който аз се опитвам да се преборя от доста време.А ако не вярваш заповядай да се видиме за да ти го обясня обстойно тъй като си става цял доклад и просто не ми се пише някоклко страници.
                  В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    Благодаря за разбирането

Сега още по-конкретно по темата.

Колегата davc се изказа доста подробно, благодаря за мнението, ценни неща!

Сега относно сметката за 4-500 лева колега davc мога да ти докажа лично, че се лъжеш

Спред мен ценообразуването за простите операции става просто и би трябвало да е така, примерно ама съвсем примерно поставяне на климатична инсталация в офис, цена на климатика 700 лева с ДДС, цена на труд 700 лева с фактура и 700-20% без фактура(е ако не искате после да викате шпакловчик, бояджия и чистачка, тук цената включва всичко), цена за фаянс+лайсни+фуги+почистване, фаянс стойност 1200 лева с ДДС цена за труд 1200 лева с фактура цена 1200 - 20% без фактура, общ работник цена на ден според какво прави, не може едни лелки метачки да вземат 30 лева за 3-4 часа труд в топлите офиси на бизнес парка а "бай мангал или студента" на студа по строежите да взема 20 лева за 8 часа, няма как да стане, за метене стотинки на час, за носене стотинка на килограм...

BatGeorgeone, много ми е интересно как ще ми покажеш, че се лъжа! Моля заповядай.
                    Надница от двадесет лева за общ работник не е моя теза /дори напротив/, нито пък аз предлагам намирането на такива. Това, което се опитвам да ти кажа е, че дори и при удовлетворяване на твоите условия, заплащането ще е недостатъчно за свободно набиране и подбор на общи работници. Като "няма как да стане 20лв за 8 часа" защо го предлагаш?!
                    Начина на ценообразуване, който предлагаш е абсолютно необоснован! Такива съотношения вървяха при социализма, когато имаше три модела плочки и разликата в цените им беше под 5%, тогава цената на труда можеше да се обвърже с цената на материалите в такава проста зависимост. В момента се предлагат плочки от 6-8лв/кв м до трицифрени, че дори и четирицифрени числа за някои естествени каменни облицовки. Климатици също има от 500лв до 5000лв.
                    След като твърдиш, че си работил в строителството, аз няма защо да не ти вярвам, но съвсем определено си доста далеч от организацията, технологията и поддържането на процеса в жиснеспособен и възпроизвеждащ се вид!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Калкулатор за пресмятане на заплата от бруто в нето - http://www.danacite.netinfo.bg/Calc1/index.html
                      Всеки работник може да си направи сметка колко ще вземе чисто и с колко ще спонсорира бюджета.

и съответно работодателят колко трябва да плати на бюджета за служителя си - http://www.danacite.netinfo.bg/Calc3/index.html

Коментар

Здравейте, темата е много стара, но бихте ли направили съпоставка между цените на труда и материалите през 2007 и сега. ( от страна на потърпевшите де, не като емплойъри )

оглеждам се за бригада за груб строеж и не разбирам кое е по-по-най: кризата или инфлацията?!

Коментар

Браво!

В момента майсторите вият от глад и си варят коланите за да ги дъвчат!

Не се връзвайте на стари цени, всички ценоразписи са макулатура...

Примерно сега някои бригади за гипсокартон включват в цената и боята и шпакловката.../в цената на която само монтираха картона/..

Сега е време за ремонти, всичките са провесили уши като гладни хрътки!
                          А иначе - шпакловка картон - 1,5 лв/кв. за труд, боя всички ръце - 1,5 до 2 лв. кв.
                          Иначе започват пазарлъка с 3 лв. само шпакловка и то по фугите, така че трябва директно да се тръгва с цена, да не се усложнява процеса!
                          Последно редактирано от Volk; 15-05-09, 22:16.

Коментар

Ох, ела да видиш по Русенско-цените са си като миналогодишните, защото тукашните майстори все още намират работа в Румънско и не мърдат цените. 5-6 лв/кв.м. мазилки и подови замазки;4-5лв/кв.м. шпакловки цена за труд;15-25лв/кв.м. за гипскартон с материалите и т.н.
                            Последно редактирано от kokoff; 15-05-09, 22:21. Причина: допълване
                            Николай Папазов

Коментар

Стига бе!

Не мога да повярвам!

В София майсторите вече се радват на 50 лв. надник...

Преди под 100 не разговаряха!

Картона е 10 и то с опции за шпакловки и боя...та примерно 14 лв кв. - всичко..

Но вече трябва да се плаща кеш и веднага, не кълват на обещания, много от тях изгоряха...

Коментар

Еееех, да взема да си "внеса" Софийска бригада
                                Николай Папазов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X