Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цени за строителство, майстори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: цени за строителство , маистори

Софийски бригади няма.. Има софийски адвокатски колегии, пи ар агенции, рекламисти, програмисти, но не и бригади!

Те затова момчетата свалят цените, защото като не си платят наема два месеца, ще се върнат в Русе и ще ви оправят пазара!

Коментар

А дано ама надали.Кат' са върнат тука и ще драснат към румънско и пак ще се увълчат и пак ние ще плащаме скъпо.
      Николай Папазов

Коментар

А някой да знае цената на кв/м за теракот и фаянс в момента,що'т мен ми предстои.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Браво!

В момента майсторите вият от глад и си варят коланите за да ги дъвчат!

Не се връзвайте на стари цени, всички ценоразписи са макулатура...

Примерно сега някои бригади за гипсокартон включват в цената и боята и шпакловката.../в цената на която само монтираха картона/..

Сега е време за ремонти, всичките са провесили уши като гладни хрътки!
          А иначе - шпакловка картон - 1,5 лв/кв. за труд, боя всички ръце - 1,5 до 2 лв. кв.
          Иначе започват пазарлъка с 3 лв. само шпакловка и то по фугите, така че трябва директно да се тръгва с цена, да не се усложнява процеса!
          Постъпваш неправилно и самото отношение гладни хрътки и подобни отмащаваш ли на някои или си такъв злобен..... пожелавам ти успех!!!!

Коментар

Колега, /виждам че си в строителството/!

По една случайност и аз съм в него, преди година хората ми си купуваха БМВта, дойде кризата, събрахме се, разбрахме се и затегнахме коланите!
            30 % вирнаха носове /понеже са майстори/ и те сега са тия хрътки с клепналите уши...

Останалите момчета сега си работят за много по-малко пари, но със същото качество, ако пазара на имоти живне, ще съм първия, който ще им вдигне парите /оттам съм тръгнал и знам какво е /..

И аз ти желая успех!

Между другото, картонджиите ми са завъшили Университета, имам географи, биолози, биотехнолози и са стабилни и скромни!
            Тия надутите бяха с основно образование!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              Братчед имам общи работници за 20тина лева, с малко условия...
              1. осигуровки на пълното заплащане
              2. плаща се на седмица
              3. работодателя да отвори банкова сметка+дебитна карта и да превежда парите Петък до 12:00, всеки забавен час работодателя дължи 1 % наказателна лихва
              4. работодателя осигурява транспорт всеки ден до работа, ако не дава ваучери за такси - без лимит
              5. работодателя осигурява топла храна на обед + 2 малки закуски(чай бисквити вафли..)
              6. работи се от 9 до 18 часа
              7. работи се само Понеделник до Петък
              8. фиксирана обедна почивка 12:00 до 13:00
              9. уикендите се заплащат 250%
              10. всеки час отгоре се заплаща 150%
              11. сключва се договор за минимум 6 месеца, без изпитателен срок в полза на работника
              12. 25 дни платен отпуск годишно, гарантирано 10 последователни работни наведнъж = 14 дни
              13. изплаща се 13та заплата със заплатата за декември
              14. не се работи на официалните празници
              15. под -12 градуса се плаща 200%
              16. под -16 градуса навън не се работи
              17. над 30 градуса се плаща 200%
              18. над 32 градуса не се работи
              19. при запрашеност се плащат вредни - една надница
              20. при силен шум над допустимия се плащат вредни - една надница
              21. безплатен медицински преглед пълен, 2 пъти годишно
              22. платен болничен 20 дни в рамките на годината
              23. за коледа или един от 2та байрама работника получава подарък или ваучери на стойност 1/2 минимална работна заплата
              24. заплащането на работника се реиндексира на всеки 6 месеца минимум с процента на официалната инфлация умножено по 3

Абсолютно съм сериозен в по-горе написаното и много моля поста ми да не бъде изтриван без основание!

Много поздрави,
              Браво колега ето и един човек който зачита труда на работниците

Коментар

До: Цени за строителство, майстори

Пазара на строителните услуги явно доста се поизчисти...

От един месец стъпвам за по 20 мин. на обект, където работят шест различни бригади, с различни дейности, всичко върви перфектно, качествено, организирано...

Единственото условие е да се плаща точно, навреме и без тарикатлъци /според уговорките/!

Явно инвеститорите и изпълнителите се уморихме да се цакаме и надлъгваме, има една тотална апатия от типа, "дай да не си губим времето взаимно", малко приказки, много и при това качествена работа - време беше да се случи най-накрая!

Интересното е че се "шунтираха" фирмите, работниците си идват самостоятелно, цената пада два пъти...
                Извода е че фирма, която иска да оцелее, трябва да слезе от нормалните 100 - 150 %, на 20, 30 %...

Иначе работниците я прескачат, никой няма интерес от посредник..

Без хартии, всичко отива към сива икономика...
                Последно редактирано от Volk; 20-05-09, 21:00.

Коментар

И моите наблюдения по обектите са такива. Свалили сме цените над два пъти от миналата година и работим. Други не го направиха и пуснаха работниците си първо на половин работен ден, а после направо си ги уволниха. На нашите работници единственото, което им се отразява е, че тази година не им повишихме основните заплати. Но мисля, че има общо разбиране, че за момента борбата е за запазване на работните места, пък повишенията ще ги отложим за по-добри времена.

Коментар

Аз съм изпуснал дискусията и категоризацията на "хрътки ", майстори , Софииски бригади и вишисти работници( университетски ).
                    Може и такива да има по обектите - но :
                    1. Цените не ги вдигат майсторите , а инвеститорите , които бързаха да строят и .... "крадяха " работници от съседа с по-добра оферта .
                    2. Цените не са се вдигнали . Те са реалните . Нито са паднали - пак са съобразени с пазара .
                    Аз винаги ( и преди и в момента ) съм работил на следните цени :
                    - подова замазка - 4 лв/кв.м ; за стъпало - 20 лв/брой
                    - подова замазка машинно полагане с материалите - от 12 до 14 лв/кв.м
                    - фаянс , теракот - от 10 до 14 лв/кв.м
                    - шпакловка - от 2 до 3 лева/кв.м
                    - монтаж на ъгли - от 1 до 2 лв/линеен метър
                    - боядисване латексово - от 1.5 до 2.5 лв/кв.м
                    - боядисване фасадно - от 4 нагоре до 10 лв/кв.м
                    - гипсокартон - 10 лв/кв.м
                    - хидроизолация ( с материалите ) - 12 лв/кв.м
                    - топлоизолация , саниране ( с материалите ) - от 35 до 40 лв/кв.м
                    Сигурно нещо пропускам , но и сега се работи на такива цени около мен .
                    Който е плащал на завишени цени - нещо е грешал или са го заблудили.
                    Единствените цени , които ги няма в книгите за строителство са цените за заваръчни работи. Скоро завърших такъв обект , но .... по Анализи за разходни норми , време и труд . ( говоря за специалист заварчик - Паспортчик ) който може да разписва такива обекти .
                    Май се отлконих .....
                    Ако някой каже , че работи сега на по-ниски цени от тези които съм писал - значи скоро ще установи ..... че , не му работят качествено "" майсторите "".
                    Така мисля аз , а моите майстори също са образовани и ..... са майстори . Изкарват на ден надница над 100 лева , но само с труд и майсторлък . Хубави хора - зареждаш ги с материали и ..... чат-пат си пиеш кафето с тях ! От уважение !

Дано съм бил полезен с цените. Поздрави на всички !
                    Последно редактирано от Peppy; 30-05-09, 17:37.

Коментар

Цените ти са нормални, но пропусна една малка подробност...

Вероятно работиш на пловдивския пазар /ако не бъркам/...
                      Ако вземеш за пример пазара в района на Лом или Разград, цифрите ще са още по различни.

Коментара касаеше софийския пазар на услуги, незнам дали имаш опит в него?

Става въпрос единствено за съотношение търсене/предлагане на строителни услуги, да не го разтълкуваш погрешно...

Та точно на този пазар са големите приливи и отливи и там има в момента голяма амплитуда на цените...

Така или иначе, твоите цени според мен са добър ориентир, нормални цени за качествена работа...

Р.S. Това са горе долу цените и на самостоятелните майстори. Ако в тях има включена и фирма, значи или майстора няма да вземе 100 лева надница, или има някъде "заровено куче" при актуванията!
                      Последно редактирано от Volk; 28-05-09, 18:21.

Коментар

И още нещо...

Ако се ангажираш да правиш бани на тези цени, ще те зария с поръчки...

По прости сметки ремонта ще ми излезе една две надници..

Така че давай яснота за какви обекти и какви площи става въпрос...

В интерес на истината, обектите вече не са "сладки" или "шиб..ни" , а такива от които можеш да си вземеш парите и другите /болшинството/...

Коментар

Аз пък работя груб строеж на себестойност + 10% печалба!!! А да видим дали някой ще ми хареса антикризисната програма...... Сега да си инвеститоооооооор.....................
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Цените ти са нормални, но пропусна една малка подробност...

Вероятно работиш на пловдивския пазар /ако не бъркам/...
                            Ако вземеш за пример пазара в района на Лом или Разград, цифрите ще са още по различни.

Коментара касаеше софийския пазар на услуги, незнам дали имаш опит в него?

Става въпрос единствено за съотношение търсене/предлагане на строителни услуги, да не го разтълкуваш погрешно...

Та точно на този пазар са големите приливи и отливи и там има в момента голяма амплитуда на цените...

Така или иначе, твоите цени според мен са добър ориентир, нормални цени за качествена работа...

Р.S. Това са горе долу цените и на самостоятелните майстори. Ако в тях има включена и фирма, значи или майстора няма да вземе 100 лева надница, или има някъде "заровено куче" при актуванията!
                            Болна тема ми е Софииския пазар. Там работеше брат ми ( 11 год. по голям от мен).
                            Преди година почина внезапно - от тогава не ми се ходи в София....

Той имаше работници от Родопите , Смолян - много свестни момчета.
                            Работеха винаги на нормални цени . Не оставаха без работа.
                            За това писах - цените ги вдигат самите работодатели - от незнание колко струва труда . Спестяването на един Строителен техник ( заплата 1000 -1500 лв) се отразява на вдигането на надниците на работниците от 50 ...до 100 лв/ден.
                            Сложи 20 работника по 25 лева по-висока надница на ден - това са си 500 лв/ден плаща повече работодателя. Но ..... нали не ползва посредник - Строителен техник . Добре звучи , ама е глупаво .
                            Но пък номера с неплащането на доста обекти минава ....
                            Какви са цените около Разград ?
                            За баните - утре ще ти отговоря. Нека първо да говоря с момчетата .
                            За цените - нали знаеш - имаи 2 има и 200. Зависи от обекта.
                            Ако спечелим търг за обект или е държавен обекта - цените се товарят с... непредвидени разходи 10 %,още 10 % ....за човека и някои други такива. При актуването - с химикала се изкарват доста добри цени . Основно при скритите работи - кърпежи , грундиране и ?? колко ръце е боядисано . Понякога има цели пера - сваляне на стара боя , стара настилка и други .
                            Който актува - той знае !
                            Тук - пиша за съфорумци , и без скрити работи . Всичко на масата !
                            За това на някой може да изглеждат по-ниски цените . Всъщност са си нормални . Просто не са натоварени и раздути като оферта за пред баровеца.

Първоначално публикуван от Jeep_bs Преглед на мнение
                            Аз пък работя груб строеж на себестойност + 10% печалба!!! А да видим дали някой ще ми хареса антикризисната програма...... Сега да си инвеститоооооооор.....................
                            Дано да издържиш ! Иначе програмата ми харесва !
                            10 % печалба за груб строеж си е малко . Но .... всеки си знае как да работи. ! И друго - 10 % от какво ?
                            Приемливо е , ако ти зареждаш материалите и ползваш търговската отстъпка . Ако знаеш как да си оправиш и ДДС то - тогава става тази оферта ..... но реално печалбата става около 30-35 % .
                            Дали ...?
                            Тук в Пловдив - груб строеж си върви 35-45 лв/кв.м за труда.
                            Последно редактирано от bgbul; 29-05-09, 02:25.

Коментар

Това е истината, добре си я описал...

За колегата с кризисната програма, само мнение - мисля че трябва да правим малки обектчета, с къси дистанции в разплащанията. Иначе сме като в минно поле, не знаеш кой инвеститор ще ти вдигне рамене и ще си обърне джобовете...а те се научиха да го играят този театър! А тия които са на ниво груб строеж, са направо най-рисковата от рисковите групи, направо са ходещи проблеми, каквото докоснат, ще го затрият..

Има и добра страна - бригадите работят много спокойно - никой не бърза и се работи качествено...Преди подскачаха и говореха по мобилните като брокери, със следващия инвеститор, да не го изтърват..

Коментар

А тук трудът е вече 25 лв/кв.м. Как от какво? Грубия строеж е изкоп, канализация и водопровод до кота 0 , бетон, кофраж и армировка + зидария и покрив. 10% не са малко. Сметни ги от себестойността! Аз милионер за два месеца не искам да стана. Но пък не мога да се оплача от липса на обекти, докато колегите ми псуват тройната коалиция за строителната забрана в летния сезон. За сведение точно преди година тук цените за труда бяха 50 лв/кв.м - груб строеж. Очаквайте тези цени скоро и при вас.
                                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X