Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се справя с трева/плевели в градината?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да се справя с трева/плевели в градината?

Ааааа Кольо,сакън,да не чувам някой да те ''банва'',бая пъти си ми давал акъл,та ако ще те банват,дай си телефонния номер,да ти се обаждам когато има нужда За копанетои физическата работа,нямам проблем.Просто ако е да правя някоя джипка в гаража,мога и там да спя докато я направя,ама виж за копането не баш така.Ама като се налага,хващам се и омитам всичко.Пуснах темата защото чувам всякаки противоречиви мнения относно справянето с тревата,но май най истинското е мотиката.А това за найлона,не си правя майтап-наистина има много голям ефект.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Найлона наистина има сериозен ефект, но мотиката си е много по-естествено средство, макар и да иска повече труд. Ам без труд не става.
      С окопаването се разрохква почвата, влиза въздух при корените, а при поливането влиза и повече вода. Като ториш-с окопаването се заравя тора, и така се разполага равномерно, и така се оползотворява най-пълно.
      А с найлона-почвата отдолу се сбива, намножават се всякакви гъбични процеси-желани, безвредни, или силно нежелани, под найлона се запарва, абе гадно е.
      Виж, може да пръснеш слама в реда-нагъсто, та да не позволява на слънцето да прониква до почвата, ама пак е гадно-корените на доматите(образно казано, иначе всички растения са така) си искат достъпа на въздух.
      Направи си сам експеримент идната пролет и лято-половината растения мулчирай с найлон, а другата-окопавай редовно, поливай в открита вада, и тори равномерно. И наблюдавай растенията...

Иначе телефона ми е 0898 942541. Звънкай по всяко време, Ма ако съм на работа не мога да вдигна, че ще ме уволнят.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не можах да намеря по подходяща снимка ама и от тази се вижда найлона, конструкцията и засенчващата мрежа. Ефекта е поразителен по отношение на плевелите и поливането. Всичко вече мулчирано. Не ме мързи ама и 1000 квадрата са си немалко хамалогия.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160822_074354.jpg
Прегледи:1
Размер:145.5 КБ
ID:5732508

Прикачени файлове
        GPS системи https://www.easytracking.bg/
        Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Моето мнение е ако садиш нещо и го ползваш за ядене,НИКАКВИ препарати,само мотика.Иначе си ги купи от пазара продуктите(излиза мноого-по евтино)

Коментар

Значи след консултацията с всички вас,май си оставам на мотиката и найлона,който ползвах тази година.А относно препаратите,и аз не искам да пръскам с нищо,но в днешно време с тези хиляда болести по зеленчуците,става една........
            Yamaha Yz450F
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
              Моето мнение е ако садиш нещо и го ползваш за ядене,НИКАКВИ препарати,само мотика.Иначе си ги купи от пазара продуктите(излиза мноого-по евтино)
              Това въз основа на многогодишен опит с резултати болни от неизлечими болести деца, почти всички хора от опитите са се разболели от рак, или някакви неизвестни болести, а хората които са пръскали с препаратите са умрели в адски мъки, гърчейки се и с кървава пяна на уста? И докато се гърчат са молили някой да ги застреля, проклинайки химията, препаратите, BASF, Singenta, и другите фирми за растителнозащитна химия?

Аман от наплашени потребители.
              Ходете да хрупате моркови в балкана, дето няма отрови. А не си ли давате сметка, че ежедневния стрес на градския живот е много по-вреден за здравето ви, отколкото мнимата вреда от "препаратите".
              Вероятно не знаете колко тестове за безвредност се правят преди даден пестицид да бъде пуснат на пазара, отделно дето в нашата държава сме по-католици от папата, та препарати които се ползват масово по света-тук не са разрешени за ползване.
              Вероятно не знаете също, че почти всички съвременни формули на химичните съединения се разпадат от ултравиолетовата светлина(дето и викате "слънчева"), за сравнително къс период-от няколко часа до няколко дни. За това има и карантинни срокове, като е правили производителя да се презастрахова, заради възможните съдебни искове срещу компанията, ако се докаже, че някой потребител е кихнал, и това е вследствие на недокрай разпадналото се химично съединение...

Просто сега царува модата на здравословното хранене, и много хора са станали жертва на масовата психоза, вместо да помислят и да си направят своите изводи кое е вредно и кое не.

Същата психоза е и с ГМО, ама там е отделна тема.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                ,
                Просто сега царува модата на здравословното хранене, и много хора са станали жертва на масовата психоза, вместо да помислят и да си направят своите изводи кое е вредно и кое не.

Малко съм не съгласен. Сам знаеш, колкото повече препарати, толкова повече болести. Оттам още препарати и още болести...Това дето са го рупали предците, отдавна го няма.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Божко, и ти си заблуден.
                  Жалко, щото инак си читав човек.

Коментар

Смяташ че "Това дето са го рупали предците, отдавна го няма" не е вярно? Доказателството е на всяка крачка. Ежедневно ядем безвкусен талаш и само ако си отгледал нещо вкъщи има някакъв вкус.

Коментар

Това с вкуса е съвсем друго.
                      Заради търговския вид и транспортабилността са загърбени другите качества на растенията, добивността също има голямо влияние върху безвкусността на сегашните зеленчуци, но въпреки това-няма вредни последствия от яденето на такива храни. Просто не са толкова вкусни.
                      А отгледаните вкъщи домати са вкусни защото у дома се сеят семена от старите сортове, които си бяха вкусни, но те са селектирани по времената когато добивът не е бил вся и всьо, а дали ще загният 20 домата в повече за едно лято не се е отразявало на печалбата на производителя.
                      Ако в градината си сееш домати с ген за негниене, и добър външен вид, па не ги пръскаш и ги копаеш редовно-пак ще получиш същите безвкусни домати.
                      И обратно-ако сееш сорт "Идеал"(това е долу-горе стандарт в домашното производство)-можеш да ги пръскаш колкото си искаш, да не ги копаеш(ама тогава няма да има и домати, хи хи), да не ползваш гадните химични торове, но пак доматите ще са си вкусни.

Коментар

Вече пример 2 години подред-Аз пръскам цялата градина на всеки 14 дена,заедно с асмата-комшийте не пръскат,защото било вредно.Две години аз имам супер здрави и хубави домати и чушки,а те две години ги скубят рано,рано защото са почернели целите.Та,така....
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Как да се повреди химически домат?!

Коментар

Това въз основа на многогодишен опит с резултати болни от неизлечими болести деца, почти всички хора от опитите са се разболели от рак, или някакви неизвестни болести, а хората които са пръскали с препаратите са умрели в адски мъки, гърчейки се и с кървава пяна на уста? И докато се гърчат са молили някой да ги застреля, проклинайки химията, препаратите, BASF, Singenta, и другите фирми за растителнозащитна химия?

Аман от наплашени потребители.
                            Ходете да хрупате моркови в балкана, дето няма отрови. А не си ли давате сметка, че ежедневния стрес на градския живот е много по-вреден за здравето ви, отколкото мнимата вреда от "препаратите".
                            Вероятно не знаете колко тестове за безвредност се правят преди даден пестицид да бъде пуснат на пазара, отделно дето в нашата държава сме по-католици от папата, та препарати които се ползват масово по света-тук не са разрешени за ползване.
                            Вероятно не знаете също, че почти всички съвременни формули на химичните съединения се разпадат от ултравиолетовата светлина(дето и викате "слънчева"), за сравнително къс период-от няколко часа до няколко дни. За това има и карантинни срокове, като е правили производителя да се презастрахова, заради възможните съдебни искове срещу компанията, ако се докаже, че някой потребител е кихнал, и това е вследствие на недокрай разпадналото се химично съединение...

Това чак сега го прочетох.ЛИЧНОТО ми мнение че ако имам възможност не бих пръскал. Възможно е даже и да са полезни препаратите само и само да върви търговията с тях.На тестове за безвредност някак си не вярвам.(последния пресен пример са турските ваксини)и то не на доматите а на НАШИТЕ ДЕЦА.В магазините плодовете и зеленчуците са едни хубави,лъскави без червеи.Имам някое дръвче в градината еми ябълки, круши червиви са.Но предпочитам ги пред магазинските (не че не ям и от магазинските)ама мойте по-си ги тача (сигурно че си са мои знам ли).Ето примерно пилетата в магазина от яицето до витрината процеса е...45 четиредесет и пет дни.Отглеждам си понякога за лично ползване еми същия процес 10 месеца (е вярно хормоналните храни им ги избягвам)подобна е схемата и с останалите животни.Далече съм от мисълта че ще ми покарат крила като не пръскам с препарати но се старая да го сведа до минимум.Колкото до градския стрес вярно гаден е (може би затова живея предимно в гората)Мнението си е лично мое и не ангажирам никой с него.

Коментар

... А не си ли давате сметка, че ежедневния стрес на градския живот е много по-вреден за здравето ви, отколкото мнимата вреда от "препаратите"....
                              Не си дават сметка.
                              С Е-тата е подобно
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Без да пръскаш варианта е такъв

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mikroklimat.jpg
Прегледи:1
Размер:47.3 КБ
ID:5736267

Снимката е от гугъл. Майка ми така си сее ягодите, мисля, че е аналргично и за останалите култури
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-12-16, 09:01.
                                HONDA XL650

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X