Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Хоби газ генератор за домашно заваряване.
Свий
X
-
-
От: Хоби газ генератор за домашно заваряване.
Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнениеДжобна горелка с флакони MAPP няма ли да ти е по-удобна при инцидентно ползване?
Един флакон кара доста време, не мъкнеш "устройство", не му трябва ток, химикали и т.н.
Пламъка е 2400-2500C
[ATTACH=CONFIG]876089[/ATTACH]
Има даже и с мързеливо /пиезо/ палене.
Ми не знам, колко време работи с заредени флакони. Като пълноправен оксижен ли е, температурата ми се вижда ОК. Два флакона ли се ползват, един с пробан бутан а другия? Конкретно сега ми трябва да запоя медни тръби да кажем Ф25. Ти работил ли си с такова?Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
Коментар
-
Флакона е един за MAPP, температурата си е ОК, не съм срещнал припой който да не разтопи.
Доста е икономичен, но пак си зависи от натоварването.
Ако искаш да пробваш преди да купуваш, особено преди да си си купил бълбукатора- насреща съм.
Коле, тоя дезодорант колко барбекюта е разпалил мързеливата ...
Коментар
-
При положение че има такова решение със сигурност бълбукатора отпада, само не каза с един флакон колко горе долу караш като работа. Примерно правиш 20 стандартни спойки или нещо в тоя дух. Цената я виждам в eBay колко е. А за барбекютата имам пропан бутанова горелка, там проблема е решен.
Сега видях че си писал колко време работи, но малко по точно?Последно редактирано от disko04; 05-08-16, 16:05.Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
Коментар
-
Много повече от 20 стандартни спойки, даже при пълно натоварване с "газ до ламарината", което в повечето случаи не е нужно
Аз ползвам горелката доста разнородно, за запояване, за разтопяване на метали и стъкло, за обгаряне на повърхности , за палене на BBQ /особено бърза и полезна
/
Коментар
-
Последно да попитам, тук в България от къде се снабдяваш с консумативи защото не съм сигурен дали поръчани тези флакони от Англия с този газ ще ги докара куриер до тук.Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
Коментар
-
Румба, има ли такова, но по-мощно.
Напоследък се замислям за резак, но не ми се разправя с още 2 бутилки в гаража, то за мен няма място, камо ли за бутилки, маркучи...
А ако има опция да нагрее един кормилен хебел например-нещо като 30х20 мм плътна стомана-ще ми върши работа и на мен.
И кажи цена.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Коле, не съм се разтърсвал за по-мощно /преносимо/. Аз не ги продавам, проЗт юзер съмПървоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеРумба, има ли такова, но по-мощно.
Напоследък се замислям за резак, но не ми се разправя с още 2 бутилки в гаража, то за мен няма място, камо ли за бутилки, маркучи...
А ако има опция да нагрее един кормилен хебел например-нещо като 30х20 мм плътна стомана-ще ми върши работа и на мен.
И кажи цена.
.
Моята горелка е Supertorch /ESAB/ и като го купувах беше нещо около 25Е
Това е достатъчно мощно, нагрявал съм без проблем плътно желязо Ф60х100мм. до бледо жълто /като жълтък на нещастна кокошка
/
Коментар
-
А вие говорите за горелката на рот.....еннн....бер-ер.Наскоро си взех да си запоявам когато се наложи медни тръби и съм доволен.За големи неща не съм я пробвал обаче.
Иначе специално моята е с пиезо запалване и възможност за сменяване на 5 вида дюзи според за какво ще се ползва.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
В хоуммaкс съм виждaл тези с флaконите. Доколкото си спомням флaконa е микс от гaзове. В по специaлизирaните зa зaвaръчнa техникa пък гледaх едни колкото двa мaлки пожaрогaсителя. Мобилно, но отивaше към 300 лв.
В тубaтa имa дост зa горелкa от бълбукaтор. Съд с обемите нa еднвремешните кaлорифери вaди смешен плaмък.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар