Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гипсокартон преди да е измазана стената ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гипсокартон преди да е измазана стената ?

Отвън изолация, вътре мазилка без кухини.
    п.п. вече е било казано по-горе, но пак
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Категорично по-добре е и от вътре и отвън да има мазилка преди картон, изолация или каквото и да е. Но това особено за вътре като пари и усилия увеличава горе-долу двойно. Ако сложиш картона на метална конструкция, както трябва и положиш ватата внимателно категорично няма да духа от никой контакт, ако ще и през две тухли третата да я няма. Освен това ватата не позволява да живее никакво животно около нея, гризачи със сигурност, до колкото знам и бубулечки. Ако целта е да спестиш усилия и пари по този начин, да правилно е и ще стане и то достатъчно добре. Ако целта е да го направиш по-най-добрия начин, първо мазилка, после другото.
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Ами единственото, което ме притеснява е това с гризачите. Аз така или иначе няма да живея там. Значи ще се ориентирам към вата и картон
        Touareg 2.5 R5 TDI 7L 2005

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
          ........................ Аз така или иначе няма да живея там.........................
          Това се казва когато нещо се пудри за продажба . Моят съвет е да се запълнят поне дупките . Подходящ материал е МП 75 на Кнауф или всяка друга машинна мазилка на гипсова основа . Препоръчвам преди замазване хубаво измитане и грундиране с дълбокопроникващ грунд . И след това може дори да се ползват плоскости на кнауф с залепен за тях стериопор . За последните не съм сигурен до колко са разпространени и дали са на подходяща цена в БГ . Хубаво е да се разгледат различните възможности на сухото строителство . Сайта на кнауф ги има всичките . Препоръчвам хубаво да се разгледа и да се коментира поне с двама изпълнители и да се избере подходящ вариянт . Мисли много и дълго ,смятай и пак мисли че след като платиш ще разбереш какви направил . Да уточня че става за въпрос за вътрешно за външхо вариянтите са много повече .
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
            Ами единственото, което ме притеснява е това с гризачите. Аз така или иначе няма да живея там. Значи ще се ориентирам към вата и картон
            Никакъв гризач не може да живее в стъклено-минералната вата.

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
            ...след това може дори да се ползват плоскости на кнауф с залепен за тях стериопор . .
            Стиропора, обаче го гризкат и си правят леговища всички мили животинки - и птички и мишки. Ако се ползва такова решение, мазилката и после плътното залепяне без кухини става задължително. Сигурно би станало добре, но отива далеч от програма минимум, каквато ми се струва че търси колегата.

Всъщност аз такива плоскости не съм виждал, ако представляват някакъв сандвич, където няма открит стиропор, може и да стане както казваш.

Коментар

Предвид това , че сме чистили изпражнения от мишки във вата , не бъди толкова убеден.Въпроса е да се ограничи достъпа до кухината.Това е още една причина да не остават никакви пролуки в зидарията- т.е. да се направи вътрешен хастар.

Коментар

Мишоците не обичат стъклена, но съвременната отдавна не е, ако не забравя ще снимам едно топче ( каквото е останало ) от жълтата, направо са влюбени в нея.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Никога не съм виждал, но ако съвременната вата е станала, както казваш еко френдли към животинките, значи греша. Вкарвате ме в мисли за изолацията на моя покрив... Планирал съм 20 см вата.

Коментар

Виждал съм и съм мирисал. Огромна гнус.Конкретно беше сложена на таван над сачак,но нямаше покритие отгоре към подпокривното , от рехавата жълтеникава- плътност 30кг/м2. Но имаше достъп и животинките са се крили на топло.
                    Щом ти е за покрива, предполагам че имаш цялостен детайл и така и ще стане, няма да имаш проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                      Виждал съм и съм мирисал. Огромна гнус.Конкретно беше сложена на таван над сачак,но нямаше покритие отгоре към подпокривното , от рехавата жълтеникава- плътност 30кг/м2. Но имаше достъп и животинките са се крили на топло.
                      Щом ти е за покрива, предполагам че имаш цялостен детайл и така и ще стане, няма да имаш проблем.
                      А предложения с какво да се замени ватата за да не става на гнус?
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Знам, че перлит не харесват гризачите, скърца им между зъбките.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Вaтaтa е нa кaтегории плътност .Купи си вaтa зa фaсaдa тя е нaй-висок клaс плътност и твърдост .Кaменнa вaтa не е зa гризaчи ,aз в моментa слaгaм тaкaвa нa дървенa къщa ,но ще я виксирaм плюс подкрепящи хоризонтaлни прегрaди и с ивици пянa .Слaгaм 13см.,високо плътнa петицa отвън и следвaщ клaс осмицa отвътре.Стените в твоя случaй дори дa не ги мaжеш поне ги шприцвaй с цимент и пясък ,стaвa невероятни здрaво зaпечaтвaне,изпробвaно кaто основa зa лепене нa 50м2 кaмък.Не слaгaй стереопор,гризaчите го обичaт ,товa е съвет и от собстеник нa склaд зa изолaции от всякaкъв кaлибър.Стъкленaтa вaтa я използвaт сaмо и единствено зa индустриaлни нужди зa топлопроводи,по склaдове тaковa животно нямa,сaмо кaменнa е в рaзлични групи плътност.
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

150~250кг/м3 как се укрепва/дюбелира на стена? Тухлена стена и вата (дори с камъчета) дето мишки и гниди не гнездят, и вода не пие ще е бая зор. Защо толкова се намразиха мокрите процеси се знае само по форумите.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Не се намразиха. Малко останаха кадърните мазачи. Всеки втори стана "майстор" с гипсокартона.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                                Малко останаха кадърните мазачи. Всеки втори стана "майстор" с гипсокартона.
                                В това няма нищо неестествено. Смисълът и целта на всички нови технологии и материали са по-високи качество и ефективност, при по-ниска квалификация. Причината е, че по местата откъдето се задава тона, квалифицираният ръчен труд е свръхлукс.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X