Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пералнята пуска центрофуга преди да е източила водата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пералнята пуска центрофуга преди да е източила водата

Абе ши видя дали и как може да се прозвънят... ама вече мисля да взема да сваля казана от моята и да го хакна на донора
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Казана пък за какво ще сваляш?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Казана пък за какво ще сваляш?
        Защото на пералнята, която ползвам за донор са му счупени ушите, с които се захваща за амортесьорите. Смятам, че всичко друго работи. За това си мисля дали да не използвам МОЯТА за донор и да сглобя другата.
        Последно редактирано от Veselinv; 13-04-16, 13:39.
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Щом ти се занимава...

Аз бих отишъл до магазина за перални. Като изгубя повече от 2-3 дни в разправии с махане и слагане на чарколях с неясен резултат, покупката на нова започва да излиза и по-евтино.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И на мен започна да ми дотяга. Ама за сега поне пари не съм давал.
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Слагай и времето в сметката, под формата на кинти за единица време спрямо заплатата ти, и ще се учудиш някои неща колко скъпо излизат.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Слагай и времето в сметката, под формата на кинти за единица време спрямо заплатата ти, и ще се учудиш някои неща колко скъпо излизат.
                Точно в конкретната ситуация мога да се определя като "скъпоплатен безделник"
                Suzuki GSXR
                VW Touareg
                Mitsubishi Pajero II

Коментар

А, ако се забавляваш или разтоварваш с това, хавата е друга, разбира се. На мен такива неща обаче отдавна не са ми интересни. Затова и наскоро смених моята - смених уплътнение, щях да сменям амортисьори, ама междувременно тя спря да върти, та вероятно трябваше да сменям и четки. И отидох до магазина за нова....

Коментар

Тази реверсивна операция с твоя казан на другата перална е умно решение, и ще бъде интересен резултата. Очаквам да споделиш.
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Мисля, че след едноседмични тестове и размисли успях да се справя с проблема.
                      За да елиминирам всички "големи" възможности смених всичко, което можеше да се смени, включително и програматора (покрай него се наложи да сменя и заключалката, защото само нейната букса не съответстваше).
                      С навиране и въртене на пералнята проследих и сноповете с кабели, но всичко и при тях изглеждаше ОК.
                      С думите "като последен вариант" принудих майстора да вземе стария ми електромотор и да му смени тахото. Хич не му се щеше, говореше за нов, за пренавиване и т.н., но накрая се съгласи. Смени тахото, като ми даде да разбера, че това е много труден за намиране детайл - намирал ги на едно място по 35 лева и били със срок на доставка 2 седмици. Това, обаче го взел от майстора на ел. мотори, с който работел и струвало само за 20 лева.
                      Сложихме мотора и работата заспа. За 3 дена жената пере вече 4-та пералня и всичко е ОК.
                      И така - за пореден път се потвърждава правилото, че точното определяне на "дефектното поведение" е първата правилна стъпка и поне половината от решаването на проблема.
                      Като гледам какво съм писал в началото направо ме е срам - жената каза "пуска центрофуга" и аз й повярвах. Ето тук, обаче аз седнах да гледам какво прави и веднага ми замъждукаха идеи за тахото или програматора. Оптимизирах се и от това, че Спарки и Паджеровода също се насочиха към тахото. Ако не беше тяхната подкрепа никога нямаше да се напъвам да убеждавам МАЙСТОРА да пробва да го смени
                      Благодаря
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Всъщност през цялото време се съмнявах, че донорът, от който вземах части е страдал от същата болест, като моята пералня и за това е със строшени уши на казана. Като връщам лентата назад се сещам, че с моя двигател проблемът се проявяваше често, но не винаги, докато след като сложих от донора започна всеки път. Това донякъде ме улесни с дефектирането. Иначе всички занят колко е неприятно да седиш и да чакаш да се появи проблем, който се появява само "понякога".
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Благодаря за споделянето. Аз имам AEG на която пише с малки букви и Electrolux така че ме касаеше лично при евентуален проблем. Можеш ли да снимаш дефектната част за да имам на идея на какво прилича?
                          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                            ... да седиш и да чакаш да се появи проблем, който се появява само "понякога".
                            Тези са ми любимите.
                            А колко ти легна цялото упражнение като цена, защото работата в екип с майстор е кофти идея финансово. Аз се справям винаги сам и сметката е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Аз се справям винаги сам и сметката е друга.
                              И аз се справям винаги сам ама като си погледна фиша и често пъти излиза дявол на магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                Тези са ми любимите.
                                А колко ти легна цялото упражнение като цена, защото работата в екип с майстор е кофти идея финансово. Аз се справям винаги сам и сметката е друга.
                                Абе... де да знам - викнах майстора, защото след първите ми опити за отстраняване на проблема усетих, че няма да е тривиален (т.е. рутината, която имам няма да е достатъчна, за да се справя). Ето - например до сега не знаех, че оборотите на двигателя се регулират с обратна връзка от тахометър.
                                50 лв. му платих първъят път, когато дойде и смени двигателя и нагревателя с тези от донора, като в това беше включено и сваляне на програматора, за проверка дали няма проблем в него, както и за четенето на грешките.
                                После още 20 лева за тахото или общо - 70 лева на майстора. Честно казано ми се струва, че сумата е приемлива, като се има предвид, че в нея се включват 3 сваляния/качвания на ел. мотор, 2 на нагревател и 2 на програматор. Човека работи поне 2 часа плътно у дома. Трябва да се има предвид, че прави и транспортни разходи. Не подлагам на съмнение компетентността му, защото още при четенето на програматора каза, че има проблем с тахото и нагревателя. Малко, обаче и той на доверие (като мен) прие изправността на мотора от донора, въпреки, че мери там нещо на място...
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X