Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на живак от пода на стая

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване на живак от пода на стая

Нашите навремето като съм чупил върху паркета - търкаха с белина и после сапунка с домашен сапун- това по препоръка на учителка по химия.

"Новите" с незнам какво си вътре са отврат-бицепс-трицепс да правиш. И чаааакаш.....Големия вече се научи да ги трае, ама малкия - абсурд.

С електронните контактни нещо съм скаран - поне 5 различни имам по шкафовете, вкл. и един дето е като биберон - нъц. Никой не ще да вдигне повече от 35 градуса - даже и аз като си меря темпа. А и пак си трябва държане известно време.

И последно съм страшно доволен от един безконтактен Dr. Frei MI-100 (трийте, ако се сметне за реклама) - преди няколко месеца го взех за 40-на лева, няма 100 функции - само темп си мери, но мери веднага, като сравнен с един живачен и един от "новите" показва или едно към едно или с отклонение една десета (примерно ако другите показват 36.6 -тоя - 36.7).
    Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
    Grand Cherokee 3.0

Коментар

Поредната тема на наплашен от живака човечец.

А моето голямото лапе като беше мъничко направо излапа живака от термометъра. Майка му пищя, врещя, та го карахме на спешен лекар. На него му стана смешно, ама явно се уплаши от разтревожената майка(страшно нещо са, да знаете). та му предизвикаха повръщане, и дълго се кьориха в повръщаното...

Живейте си живота, и не приемайте всичко което сте чули на пазара от лелката за чиста истина.

Чудя се защо не започнаха да правят термометрите с "червен живак"... Нали великия съветски съюз направи и такова откритие...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тоя Кольо с червения живак ме върна в едно друго време.Та червения живак бил като социалистическия реализъм-всички са чували за него ,ама никой не го е виждал.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Именно-такова нещо не съществува, всичко е плод на пропагандата, зер трябваше да се изтъкваме, че сме по-напред от гнилия капитализъм...

Та и страха от разсипания живак е плод на пропаганда. Несъзнателна, но пропаганда.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Та и страха от разсипания живак е плод на пропаганда. Несъзнателна, но пропаганда.
            Кольо, виждал съм човек пострадал от хронично отравяне с живак. Не го е постигнал лесно но пък резултатът е ...

Коментар

Ооо, няма спор, че живакът е гадна отрова, но както се каза вече-трябва системно и целенасочено да се въздейства върху даден човек за да се разболее. Айде, да речем, не чак толкова целенасочено, но постоянното излагане на въздействието на парите на живака е доста рядко стечение на обстоятелства, че да представлява някаква причина за тревога.
              А какво е на практика-масово хората се психират като чуят за разлят живак, и се държат сякаш са погълнали половин кило цианкалий.

Много пъти съм казвал, сега пак:
              Психологията е много силно нещо, под нейно влияние са формирани масови психози, до степен да са толкова силни, че да властват над половината свят.
              Пример за това са всички видове религии. Или вярата в светлото бъдеще на комунизма, или...

Коментар

Ще ти кажа откъде идва и пропагандата: от борбата с черния му пазар. А черен пазар на живак има защото (1) се използва в самоделните взривни устройства и (2) се използва най-циганските форми на незаконен златодобив.

Коментар

Кажи сега и за червения живак, моля.

Коментар

Ако мен точно питаш - не знам. Преди години (началото на 1990-те) имаше някакво вероятно преброяване на аджамиите в контрабандата. Поне 200 (без преувеличение) човека ме питаха какво е това и откъде да се вземе ако не същото то подобно вещество, та да се спечелят много пари. И тогава не знаех.

Коментар

Червения живак е пропагандна измишльотина на КГБ. Или на която там служба е отговаряла за това.
                      Не знам с каква точно цел е изфабрикувана, но е придобила голямо разпространение, а в онези години тези които се присмиваха над теория на конспирацията бяха мноооого по-малко от тези които се вълнуваха от това, и им беше интересно да вярват, а като вярват и говореха за супер новото и суперсекретно(колко суперсекретно е след като Сульо и Пульо знаят за него е друг въпрос), оттам и нови хора се залъгват, и лавината тръгва.

А в действителност няма такова нещо. Който го е измислил сигурно се е смял с гъза си...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Не знам с каква точно цел е изфабрикувана, но е придобила голямо разпространение...

А в действителност няма такова нещо. Който го е измислил сигурно се е смял с гъза си...
                        Да, ама пазарът на черно (щото легален никога не е имало) на "червен живак" е донесъл около 10-на милиарда $ на Русия в онези "лихие девяностые". Поне половината от парите са били дадени от агенти на западни спец-служби, които искали да разгадаят "тайното вещество". Та им пробутвали цинобър (близо до живака, все пак), червен пипер, смлени тухли и какво ли не още.
                        P.S. Разновидност в БГ-вариант беше "цирконият" заложен от Г.Агафонов ("Банка Славяни") и по-късно от В.Нинов ("Балканска универсална банка") срещу рефинансиране от БНБ за незнам-си-колко милиона $.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X