Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гредоред или плоча

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гредоред или плоча

От Австрия , има и с дължина 12м. , парен бук на 4м. също внасят. А тези греди дето са ги ползвали за 150 годишните къщи , нямат нищо общо с днешните , добивали са ги в точно определени дни от годината , подбирали са кои дървета да отсекат , ........ , затова нито са изгнили за тези години , нито са се счупили.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
      От де се внасят тея греди ?
      В наше село вносни греди няма.Повечето къши са на над 150 години.
      Ама и паднали къши няма !!!
      Петьо, тука в нашия град има една къща от 15-ти век, гредоред и дърво, и не е мръднала. Проблема е, че вътре като ходиш и всичко скърца, лопа и кънти. Иначе и двореца във Версай е предимно от дърво, и изобщо всичко в центъра на градовете във Франция е дървено, ама де да знам ............. Аз лично викам плоча, просто е по-комфортно и стабилно.

http://images.google.fr/imgres?imgur...10DpIQrQMIPDAK
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        Аз лично викам плоча, просто е по-комфортно и стабилно.
        Аз също викам така.И ще кажа защо.
        Вярно е че,дървото е супер екологично и в известна степен по уютно,обаче,дървото изисква грижи.
        Дървото е доста податливо на природните предизвикателства.Различните видове по различен начин.
        Дори и най здравите дъбови греди ако бъдат подложени на непрекъснато мокрене и сушене ще се предадат.
        Така че,според мен нека да си направи човека полочата бетонна а дървото да си го ползва за по обикновенни гъзариики !

П.П. Между другото при мен в къщата имам една бетонна плоча и един гредоред.Просто така ми се вързаха нещата.
        Но ако сега повтарям упражнението бих избегнал гредореда.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
          Защо пък да е сух материалът ?
          Сухия материал се купува мокър! Купуваш колкото ти трябва, оставяш го една година да съхне, сетне бичиш.
          Ако разчиташ да купиш сух - ще те "изпържат"!
          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
            Сухия материал се купува мокър! Купуваш колкото ти трябва, оставяш го една година да съхне, сетне бичиш.
            Ако разчиташ да купиш сух - ще те "изпържат"!
            За тази работа си има влагомер , но и този който си разбира от работата ,няма как да го "изпържат" със чамов материал. Нужно е да е сух , за да може да се импрегнира така , че да не остане влага в него , а и докато съхне дървото се измята.

Коментар

Лесно е да се каже мокрия материал да съхне.
              Скороста на съхнене е 1 см в дълбочина за година в помещение с контролирана влажност или по малко в специална сушилня.
              Аз съм 1000% за плоча - лесно, бързо, по евтино (по нашия край кофражисти бол ама дърводелци йок), по дълготрайно, липса на подръжка, абе т.н......
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                Лесно е да се каже мокрия материал да съхне.
                Скороста на съхнене е 1 см в дълбочина за година в помещение с контролирана влажност или по малко в специална сушилня.
                Аз съм 1000% за плоча - лесно, бързо, по евтино (по нашия край кофражисти бол ама дърводелци йок), по дълготрайно, липса на подръжка, абе т.н......
                За времето за изсушаване си напълно прав, при положение ,че гредореда ще е от орех. Но обикновено се прави от чамов материал , и в случая му е достатъчна година , година и половина в зависимост от дебелината , на проветриво място без пряка слънчева светлина.

Коментар

Един пропуснат ефект.
                  Гредореда е много топъл, прекрасен избор за таван. така топлото остава в стаята. Даже не е необходим плътен вариант - греди с изолация и дъсчен обков- много красиво
                  За под бетон, евтин, здрав. Особено ако имаш мазе под целия етаж. Не видях плановете добре, но ако зимника е със зидани камъни- бетонната плоча го заздравява. Второ
                  пропуска много топлина- лошо е че стаята изстива, Но много важно е че държи една по висока температура в мазето и не позволява мръзнене , буркани, картофи, и тръби

Коментар

А стените от какво са? Да не се наложи да се правят колони в ъглите? Междинната стена половин тухла ли е?

Аз бих пуснал куприя от лепени талпи и гредоред с висящ покрив над голямата стая. За гредореда 10х16 см - 400 лв на кубик. анкериран в бетонен пояс.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Решихме да е плоча над етажа. Темата може да бъде заключена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X