Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Охранителна решетка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Охранителна решетка

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Не, но има монитрана решетка по изискване на застрахователя. Първи етаж е.
    .
    Смени застрахователя.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Това, което има до момента е оплакване в общината и писмо до домоуправителя да направи нужното за да се реши проблемът без намесата на контролни органи. Това в по преразказ, не ми показаха оригинала.
      Протокол, който да удостоверява нарушение няма. Предписание за проустройство или премахване няма. До собственика няма адресирано нищо.
      Принципно при това положение най-простото решение е да не се прави нищо и да се изчака решение на не знам си кой отдел в общината. На мен не ми харесва. Ще се влезе в един дълъг конфликт със съседите и домоуправителя, а бих искал да го избегна. Никой до момента не е дошъл да се оплаче, че нещо не е неред, за наличието на проблем се разбра с идването на писмо.

Доводите в оплакването по преразказ са:
      - променя се фасадата на блока
      - улеснява достъпа до втория етаж

Преди малко говорих подоробно с домоуправителя. И двамата сме на мнение, че трябва да се преправи, след като възниква проблем, остава въпросът как точно.
      Стената е панел с прозорец на него. Няма врата и тераса.
      Опитвам се да разбера какъв е допустимият размер на решетката спрямо стената или прозореца, и дали, и колко може да бъде издадена пред прозореца.
      Приятели ми казаха, че са правили решетки по контура на прозореца и издадени до 10 см напред, но никой не можа да ми отговори от къде идват тези ограничения.
      Рових, четох, до момента не успях да намеря документ, който да ги регламентира.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Значи няма НИКАКЪВ документ в общината, а съседът от втория етаж и домоуправителят блъфират.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Значи няма НИКАКЪВ документ в общината, а съседът от втория етаж и домоуправителят блъфират.
          Това също е напълно възможно.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Ванка,да не стане та ,че ще махнеш желязото и на другият ден да останеш без ТВ КОМПА.

Коментар

Точно това ми е идеята - преди да пусна флекса да знам какво имам прави да направя за да не се налага след 1 месеца да правя същото. Ще говоря с общината.
              Сипи си една ракия и ги остави да пишат. С домоуправителя дискутирайте, мерете, умувайте, сипи му и на него една. Време много. Кажи, че флекса ти е изгорял и си го дал на ремонт. Не вярвам някой да се занимава с това освен будната съвест на жалбоподателя. Надявам се, че не пречи на движението и никой не си бие главата в нея.
              С Общината не говори, те сами ще те потърсят /евентуално/ но не вярвам.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Впрочем общината няма никакъв бизнес с домоуправителя по такъв въпрос.

Коментар

- улеснява достъпа до втория етаж
                  Смятай направо че е някой от втория етаж.

Писмото домоуправителя да рачи да ти го даде, иначе да ходят да се снимат.

Просто им кажи че имаш доброто желание казуса да се реши, но няма как да го решиш при положение че никой не ти казва какво конкретно не му харесва и как според него трябва да се реши. Дори да сложиш решетката равна с панела, достъпа до втория етаж пак е по-лесен отколкото без решетка, та очаквай мрънкане до края на света, евентуално. Не те помня да имаш вид на някой 120 килограмов бабаит, та смятай че щом се подхожда по тоя начин може да е някой абсолютен мушморок, дето и сам е наясно че мрънка за глупости.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако се стигне до премахване на твоята решетка, можеш да сложиш охранителна ролетна щора, или по-елегатна пвц външна щора, която винаги може да се прибира и спуска при нужда, също така не е грозна а и ще задоволи и застрахователите, но най-вече и за ваше успокоение, ще имате една пречка в повече при не дай си боже влизане чрез взлом

Ето снимка на охранителната щора:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:opletka1.jpg
Прегледи:1
Размер:137.6 КБ
ID:5687509

И на пвц щората, която според мен е по-елегантно решение и съседите определено няма да мрънкат при този вариант!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:57.0 КБ
ID:5687510
                    Последно редактирано от Еделвайс; 20-10-15, 23:49. Причина: Пояснение и снимки

Коментар

Апартаментът е празен, още е в ремонт и няма никаква техника вътре.
                      Имам поне месец да намеря решение преди да станат мебелите и въобще да може да се нанася нещо вътре.
                      Още съхне подовата замазка, съответно и пакркет няма даже.

Спарки, 120 кг бабаит не съм ... още. До 116 ги докарах само, но празници идват, ще наваксам

Ще предложа на наще вариантът със ролетни щори. Така ще стане най-красиво.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Спарки, 120 кг бабаит не съм ... още. До 116 ги докарах само, но празници идват, ще наваксам
                        Не е само до килограми. Знаеш...

Колкото до щорите - за съжаление почти не са застраховка за нищо. Пръстенчетата между теловете са им слабото място. Виждал съм ного пъти разбити така, единия път включително нашия офис. Режат се като кашкавал. Това ако ги слагате за нещо повече от задоволяване на изискванията на застрахователите де. Една обикновена решетка от ламаринен профил от едно време е по-здрава, поне от масовите.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако се стигне до вариант ролетни щори, алуминиевите са по-добри от ПВЦ, последните горят от слънцето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X