Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Охранителна решетка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Охранителна решетка

Здравейте,

Някой знае ли дали са нужни документи или разрешителни при поставяне на охранителна решетка на прозорец или тераса?
    Някакви разрешителни, подписи от съседи или нещо подобно?

Благодаря предварително!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Охранителна решетка

Ако не излиза от габарита на стената, по-скоро не.

Пак ли дойде такова време?

Коментар

Не, но има монитрана решетка по изискване на застрахователя. Първи етаж е.
      От някъде се е появила жалба, че била грозна и съсипвала фасадата на блока.
      Търся някой документ, който регламентира какво може и какво не може да се монтира и съответно как.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Намери друг застраховател.

Коментар

Ако има начин монтрай решетката от вътрешната страна и дръж прозорците винаги чисти за да се вижда добре. Жалбо-подаващия ще нажълти гащите.
          42

Коментар

Проблемът е, че са две отварящи се крила и голям неотваряем прозорец в средата. За да може да се почиства в момента решетката е монтирана на 40 см навън.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              Не, но има монитрана решетка по изискване на застрахователя. Първи етаж е.
              От някъде се е появила жалба, че била грозна и съсипвала фасадата на блока.
              Търся някой документ, който регламентира какво може и какво не може да се монтира и съответно как.
              По-добре е да отнесеш въпроса към оторизираният орган който решава законноста на строителните елементи-конкретно общината ти.След като разбереш дали и доколко си в нарушение, желателно е да се сдобиеш с писмен отговор от тях , за да елиминираш бъдещи неприятности.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                По-добре е да отнесеш въпроса към оторизираният орган който решава законноста на строителните елементи-конкретно общината ти.След като разбереш дали и доколко си в нарушение, желателно е да се сдобиеш с писмен отговор от тях , за да елиминираш бъдещи неприятности.
                Точно това ми е идеята - преди да пусна флекса да знам какво имам прави да направя за да не се налага след 1 месеца да правя същото. Ще говоря с общината.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Така или иначе след като има пусната жалба, общината в лицето на РДНСК (вероятно) ще трябва да вземе отношение под формата на констативен протокол. В него ще трябва да опишат точно какво не е наред и какво е нарушено като нормативна уредба. Не знам как е при вас, но тук вероятността да получиш отговор по-бързо като си прочетеш констативния протокол е по-голяма от колкото да ти върнат адекватен отговор на нарочно зададен въпрос от твоя страна.
                  Друг вариант - искай среща с зам. кмета по строителството във вашия район, разбери какво-що и на какво основание. След това си адресирай писменото питане директно към него като въпроса ти е завъртян така, че да получиш максимално затворен отговор - " Допустимо ли е изграждането на еди-какво си на основание еди-какво си и при какви условия?..."
                  42

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                    ...решетката е монтирана на 40 см навън.
                    Не съм специалист ама това е грозно. Няма да се учудя ако те накарат да я прибереш.

Коментар

Проучи го неофициално първо , без писмен въпрос ,за да разбереш становището им.Отиваш в приемното време и така. Във всеки случай жалбата не е повод за флекс, а писмено разпореждане .
                      За протокола-по има вероятност да получиш компетентен отговор от отдел "Незаконно строителство" или началник технически отдел, отколкото зам. кметове и прочие.Отделно , че май в момента те са заети с други предизборни проблеми, та може и да не са на работа.
                      Пусни на Л.С. за коя община става въпрос....

Коментар

Предписание имаш ли? Оглед и констатация/протокол от "контрол по строителството" към района, в който е помещението? За кой район става въпрос, ако е уместен въпроса?

Коментар

Довечера ще проверя точно за какво става дума, какви документи има, от кого са издадени и до кого са адресирани.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Айде сега грозно . Всеки човек има различен вкус . Кой определя кое е грозно и кое не и в кой нормативен документ е записано ? Това няма как да е аргумент защото го няма в нормативната база и е толкова разтегливо понятие че няма на къде повече .
                            Последно редактирано от sek.1; 20-10-15, 18:04.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Айде сега грозно . Всеки човек има различен вкус . Кой определя кое е грозно и кое не и в кой нормативен документ е записано ? Това няма как да е аргумент защото го няма в нормативната база .
                              Ще се смаяш, но има как. Има доста нормативни документи в които изрично се обсъжда естетичната стойност на някакви архитектурни или други явления. Има си и специалисти по въпроса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X