Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ламиниран паркет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ламиниран паркет.

Днес махнах перваза има място до стената.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_7464.jpg
Прегледи:1
Размер:99.7 КБ
ID:5683926В замазката да не е проблема, нивото.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
      Днес махнах перваза има място до стената.
      В замазката да не е проблема, нивото.
      А на съседната стена има ли разширителна фуга, или само тук си проверил.
      Първа и основна причина е липсата на луфт, фуга, въздух или както там му казват майсторите (също и @коцебой и @фастер)
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Я виж луфта на перпендикулярните ( на ламелите ) страни, тази, надлъжната , не е толкоз интересна.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
          Казваш не е от това , а се е надул , а от какво се надува нещо пресовано с дървесен произход? Всички промени в размера и формата на дървени детайли , ПДЧ , МДФ , ламинат/то пак си е МДФ/ , са вследствие на промяната на влажността и температурата.
          То се надува от влага, ама не от различна влага отгоре и отдолу. Ламината е HDF, ако помня добре. Демек пресовано е малко повече. Отделно и от двете страни е запечатан и непропусклив. Като се раздува - раздува се по фугите. ама това се вижда. За чисто температурно разширение иде реч според мен. Като гледам има и шкафове върху него - ако са достатъчно тежки че да не му дават да мърда може и фугата да не стига - гледам на картинката вече не е подут.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            То се надува от влага, ама не от различна влага отгоре и отдолу. Ламината е HDF, ако помня добре. Демек пресовано е малко повече. Отделно и от двете страни е запечатан и непропусклив. Като се раздува - раздува се по фугите. ама това се вижда. За чисто температурно разширение иде реч според мен. Като гледам има и шкафове върху него - ако са достатъчно тежки че да не му дават да мърда може и фугата да не стига - гледам на картинката вече не е подут.
            Ламинат трудно се надува , и точно по изброените от теб причини , ако и сглобките са лепени , още по-трудно , но зависи какъв е и размера на помещението. Зададох ти въпроса , защото казваш , че може да липсва луфт , ако се е разширил от липса на луфт , значи е поел влага. От по-висока температура не се разширява , възможно е да се свие. В случая се е изкривил , всички пресовани материали от този тип се огъват при различни температури от двете страни или различна влажност , колкото са по-пресовани и по-тънки , толкова по-лесно и повече се огъват, мога да го демонстрирам. Ако повдигне леко последната редица от ламината така , че да излезе влагата , надутата част ще спадне , но е много важно какво има под плочата където е надут ламината.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              От по-висока температура не се разширява, възможно е да се свие
              Гледаш сумарния ефект, а коментираш само една от причините за него. И от влага, и от температура се разширява и свива. И плочата под него се разширява и свива. Плочките в офиса се надигнаха на третата година след строежа например.

Само че, когато от цялата стая се надуе само на едно място, не виждам как ще е от влага, още повече различна отгоре и отдолу.

За мен е липса на фуга, накъде. Не е нужно да е точно до мястото. Например често около врати го правят плътен към касата, а това го ограничава. Ако има къде да компенсира на друго място, проблем няма, но ако има тежки мебели и още някоя и друга врата, където е наравен пак така, издува там, където успее. Мисълта ми е че причината за огъването но конкретното място съвсем не е задължително да е близо до конкретното място. В случая ако шкафа е тежък, предвид дебелата подложка (стандартно е 2 или 3мм, а не 5), може и шкафа да го кара да се подува. Толкова дебела подложка, признавам си без бой, никога не съм слагал. Обикновено слагам 3мм най-много.
              Последно редактирано от sparkybg; 01-10-15, 12:31.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Подложката е 5мм. казаха ми че е от добра,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_7476.jpg
Прегледи:1
Размер:102.8 КБ
ID:5683944Отдолу също са помещения,преди 1гд. последно е направена замазката на пода (всичко трябва да е изсъхнало добре) .С тежестите се намести но стоят още.

Коментар

Аз съм с подложка 2х3мм ,демек 6 ,в подложката причина не търси,ако има достатъчни луфтове не трябва да има проблем,до някаква степен ламината е водоустойчив.
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

В съседната стая се надигна при свода се намести има ли начин да се среже без да се вади ламинирания паркет и с какво.

Коментар

С новите вибро триони или мaлък флекс с обороти и диск циркуляр с по-ситни зъби,зaдължително с предпaзител.
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Плътно до стената са го сложили на местата където ми повдига.

Коментар

И аз когато за първи път редих ламинат си скроих такъв номер, плътно до стената, след седмица стана гърбица, разковах первазите и рязах с дремелче, вярно бавно е, но пък с прахосмукачката до дремела и нямаше и прашинка. С вибро трион ако имаш ще ти е много по лесно. С флекс ще вдигнеш много прах.
                          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Винаги съм се чудил как може да вършиш работа на човек, при положение че не си в час с материала!За съжаление е пълно такива,дето на теория са ОКей и като стане нещо почват от десет кладенеца вода да вадят!Успех с решаването на проблема,то като е ясна причината всичко ще е 6!

Коментар

Редиха го майстори,платих си като поп.Ще дойдат да си оправят сътвореното.

Коментар

Изпуснал си едни кавички, май.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X