Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с ламиниран паркет.
Свий
X
-
От: Проблем с ламиниран паркет.
Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнениеДнес махнах перваза има място до стената.
В замазката да не е проблема, нивото.
Първа и основна причина е липсата на луфт, фуга, въздух или както там му казват майсторите (също и @коцебой и @фастер)Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Я виж луфта на перпендикулярните ( на ламелите ) страни, тази, надлъжната , не е толкоз интересна.
Коментар
-
Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнениеКазваш не е от това , а се е надул , а от какво се надува нещо пресовано с дървесен произход? Всички промени в размера и формата на дървени детайли , ПДЧ , МДФ , ламинат/то пак си е МДФ/ , са вследствие на промяната на влажността и температурата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеТо се надува от влага, ама не от различна влага отгоре и отдолу. Ламината е HDF, ако помня добре. Демек пресовано е малко повече. Отделно и от двете страни е запечатан и непропусклив. Като се раздува - раздува се по фугите. ама това се вижда. За чисто температурно разширение иде реч според мен. Като гледам има и шкафове върху него - ако са достатъчно тежки че да не му дават да мърда може и фугата да не стига - гледам на картинката вече не е подут.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнениеОт по-висока температура не се разширява, възможно е да се свие
Само че, когато от цялата стая се надуе само на едно място, не виждам как ще е от влага, още повече различна отгоре и отдолу.
За мен е липса на фуга, накъде. Не е нужно да е точно до мястото. Например често около врати го правят плътен към касата, а това го ограничава. Ако има къде да компенсира на друго място, проблем няма, но ако има тежки мебели и още някоя и друга врата, където е наравен пак така, издува там, където успее. Мисълта ми е че причината за огъването но конкретното място съвсем не е задължително да е близо до конкретното място. В случая ако шкафа е тежък, предвид дебелата подложка (стандартно е 2 или 3мм, а не 5), може и шкафа да го кара да се подува. Толкова дебела подложка, признавам си без бой, никога не съм слагал. Обикновено слагам 3мм най-много.Последно редактирано от sparkybg; 01-10-15, 12:31.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Коментар
-
Аз съм с подложка 2х3мм ,демек 6 ,в подложката причина не търси,ако има достатъчни луфтове не трябва да има проблем,до някаква степен ламината е водоустойчив.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
И аз когато за първи път редих ламинат си скроих такъв номер, плътно до стената, след седмица стана гърбица, разковах первазите и рязах с дремелче, вярно бавно е, но пък с прахосмукачката до дремела и нямаше и прашинка. С вибро трион ако имаш ще ти е много по лесно. С флекс ще вдигнеш много прах.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Винаги съм се чудил как може да вършиш работа на човек, при положение че не си в час с материала!За съжаление е пълно такива,дето на теория са ОКей и като стане нещо почват от десет кладенеца вода да вадят!Успех с решаването на проблема,то като е ясна причината всичко ще е 6!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар