Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си отмъстя на сервиз?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да си отмъстя на сервиз?

Историята е следната(още не е завършила):
    Миналата седмица ми отказа пералнята.
    Предположих къде е проблема, но тъй като е гаранционна реших да не пипам нищо. Миналия четвъртък(20.08 ) сутринта баща ми се обади на телефона който пише в гаранционната карта и малко по-късно през деня излязох от работа да пусна "техниците" при пералнята. Дотук добре, отзоваха се бързо.
    Дойдоха поогледаха без да отварят нищо и писаха програматор и май още нещо. Докато не гледах много много видях, че вкара отвертката в ключалката и пералнята тръгна. Изпратиха ме да си изкарам някакъв документ в магазина, тъй като касовата бележка е избеляла и без нея не можело да поръчат части. Разбрахме се копието от бележката да остане в магазина, с него да поръча части и да чакам да ми се обади.

Тази вечер ми звъни телефона малко след 18:30ч. и ме питат ходил ли съм до магазина да изкарам документ за избелялата бележка? Обясних му, че съм направил както сме се разбрали и да си я вземе от магазина. Каза ми, че утре ще отиде да провери и евентуално ще се опита "още утре" да поръча частите. На въпрос кога евентуално да очаквам да ми оправят пералнята, каза, че се надява още другата седмица да стане. Замълчах, но побеснях и реших да си оправя пералнята сам, или поне да я излъжа та да изкара едно пране.

Очаквах, да се е прецакало ключето на ключалката и не отчита, че е затворена врата. Мислех да го окъся и да си изпера прането.
    Проблема се оказа по-прост. Мястото в което влиза чопа на вратата беше мръднало леко и като го понаместих с отвертката пералната тръгна. Цялата процедура по откриване и оправяне на проблема ми отне около 2 минути.

Изпрах си прането и сега се чудя какво да правя? Как да си отмъстя на гадовете, че ще ме оставят 10 дни "без" пералня?
    Най-лесно е да се направя пак на луд да и да проверя дали ще сменят нещо и след това си призная, че съм си я оправил сам.
    Не искам да оставям нещата така.
    Пералнята е Беко с 5 години гаранция които изтичат май месец 2016г.. Закупена е от Технополис.
    Работя във фирма произвеждаща техника и знам, че сервизите злоупотребяват. Годишните отчети за дефекти идват при мен.
    Въпроса е как да им го върна?
    Последно редактирано от Иван Жоров; 24-08-15, 21:35.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

От: Как да си отмъстя на сервиз?

Скрита камера и после ги направи известни.

Коментар

Не давай да ти пипат пералнята,че може и да не тръгне повече!
      Ти ще имаш нов програматор,те също.
      Последно редактирано от georgipetkov64; 24-08-15, 21:56.
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ради, тия крадат от шефа си най-вече. Най-добре се свържи с него . Един път тия юнаци го крадат, втори път ти да му създаваш лоша репутация...
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Че крадат, крадат, но локалното им шефче най-вероятно е в схемата, защото после като оправят извънгаранционен уред с изгърмял програматор ще делят. Може да се окаже, че в България няма нито един човек, който е заинтересуван и мотивиран да пресече тези кражби.

Коментар

Бат Марто,не шефа а представителството за България.
            Да не се разсъдиш,просто пояснение
            Ма то май,едно и също ще излезе

Коментар

Първоначално публикуван от mdn Преглед на мнение
              Бат Марто,не шефа а представителството за България.
              Да не се разсъдиш,просто пояснение
              Ма то май,едно и също ще излезе
              Да де, не някакво локално шефче , а собственика.То от локално шефче какво да откраднеш...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
                Скрита камера и после ги направи известни.
                Това е най евтиното и ефикасно ,ако искаш ,повикай и нотариус,но за твоя сметка ако искаш нещата да са под твой контрол,но с първото е сигурно че ще стане весело.
                Не крадат,просто се борят за една надница,а програматора ще им дойде бонус,може някой ден и да потрябва,той става само за твоя модел,бавят те не щото искат,просто работата трябва да "мяса"...по принцип няма начин да им доставят по бързо програматора ,никой няма да им повярва че за един ден са доставили и сменили програматор,ако стане издънка и ти ще изревеш че 10 дни си чакал и така всичко си е в реда на нещата,повредения програматор се връща в доставчика,но труда по смяната е възможно най скъп в една пералня,лошото е че ставаш заложник на тяхната схема.Да бяха казали виж ся кво,работата е такава и такава,искаме да сложиш един подпис,пък ние ще ти пуснем пералнята веднага.....Не вярвам да им откажеш ама......цървулска работа.
                При нас се прави експертно становище от трети лица ако е необходимо да доказваме нещо,с нотариус и правоспособен техник с нужната квалификация подплатена с документи можеш да ги изправиш за разстрел,потърси контакт с вносителя и им обясни ,той ще вземе много по ефикасни мерки от всички,защото реално крадат него.

п.п Днес бях в същата ситуация,отивам спешно за ремонт на едно скъпо устройство с условието днес да заработи,утре комисия и ако не работи лошо.Поглеждам го и за 30 секунди го пускам да бачка,обяснявам на директора че немога да взема пари щото не съм правил нищо което да си струва да се заплати ,но съм на процент и ако няма против да им пусна фактура за загубеното време на стойност Х,нищо не ми пречеше да си подменя устройството за 1800$ ама нещо не ми идва от вътре за такива наглости
                Последно редактирано от Roninn; 24-08-15, 23:56.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Всички гаранционни ремонти са за сметка на производителя . А той още с пускането на модела на пазара е заложил процент гаранционни ремонти така че реално набутан няма . На времето когато бях началник сервизна база на една немска фирма за повдигателни съоръжения в началото дефектиралите части ги връщахме в Германия . След няма и година от там ни наредиха да ги държим на склад 3 месеца и ако от там решат им пращахме това което искат . След още няма и половин година им написахме един мейл в стил казаци пишат на турския султан във връзка със затруднения при съхранението почваме пак всичко да им връщаме и от там ни отговориха направо да караме на вторични всичко щото транспорта е по скъп от частта . Остана да им връщаме само компютрите защото бяха Сименс и БОШ но такъв за всичките години дефект са дали един два броя .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това че са некфалифицирани не ги прави крадци. Ключалката на новите перални не е проста като на перла 05 и със закасяване нямаше да стане най-вероятно дори е с повече от два кабела. Настина да тръгнеш да сменяш програматор без да си проверил всичко друго е тъпо ама толкова си могат хората. Аз незнам как направо не са ти сменили цялата пералня, напоследък така правят като знаят що за боклуци продават. Според мен си се афектирал излишно , тегли им една майна и си гледай живота
                    088455338две
                    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                    Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                      Това че са некфалифицирани не ги прави крадци. Ключалката на новите перални не е проста ... Според мен си се афектирал излишно , тегли им една майна и си гледай живота
                      Наистина ли така мислиш? Утре ще сменят Негаранционен програматор. Крадци са и са потенциални ликвидатори на фирмата, дето храни не само тях. Производителят, па ако е Беко (хич не е малък), лесно ще намери с кой да ги смени. Обясниха ти го подробно.
                      Последно редактирано от veskov; 25-08-15, 08:14. Причина: изедена буква
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Аз читав оторизиран сервиз за бяла техника не съм виждал. Или сам си го правиш или никой някой майстор викаш, който да работи за себе си. На КиК сервиза е същата сволоч. На Зора също и т.н.
                        Поне в Габрово са така - неграмотни, некултурни, непрофесионални. Най-вероятно е и защото са нископлатени, та читави хора не се свъртат просто.

Звънни им да им кажеш, че проблема е изчезнал, явно не е програматора и засега предпочиташ да не правите нищо. Тъкмо ще се сетят, че са ти ясни. Ако много настояват, им кажи, че ще разрешиш ремонта, само след като се консултираш първо с централа им, тъй като смяташ, че една пералня с развален програматор, не може да се самооправи и искаш второ мнение на диагностиката им. Едва ли реално може да се осъществи, но пък ще ги поуплашиш.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Наистина ли така мислиш? Утре ще сменят Негаранционен програматор. Крадци са и са потенциални ликвидатори на фирмата, дето храни не само тях. Производителят, па ако е Беко (хич не е малък), лесно ще намери с кой да ги смени. Обясниха ти го подробно.
                          Вариантите за ремонт за 2 - да си го оправиш сам, или да платиш на някой да го оправи. В световен мащаб трети вариант няма. За останалото се грижат всички по веригата във фирмата. Ако са си на мястото - фирмата ще я има, ако не са, няма да я има, рано или късно.

При положение че си си решил проблема, за да тръгнеш да се разправяш с това означава да имаш доволно свободно време. Аз такова рядко имам и съответно не бих се разправял, при положение че пералнята е гаранционна и нищо не излиза от твоя джоб. Ако пък е извънгаранционна така или иначе аз си я ремонтирам и при повече от 2 трудоемки за оправяне проблема за 2 месеца отива на вторични.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вариант 3 :
                            Набий ги с 5 годишна гаранция за качеството...

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                              Вариант 3 :
                              Набий ги с 5 годишна гаранция за качеството...
                              Вариант 3 издава пълна липса на въображение и мисъл за поне няколко часа напред = 0 .
                              Надявам се - нямаш разрешително за оръжие, нали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X