Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото предизвикателство, еднофамилна къща.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новото предизвикателство, еднофамилна къща.

Днес най-после остана време да прескоча до кметството и да наснимам и сканирам част от документацията.
    Ето заключението на геоложкия доклад.

Изолация на основите няма. Ще се наложи аз да изолирам отстрани и отгоре.

Ето и канализацията в кота 0

http://files.offroad-bulgaria.com/PA...20kota%200.PDF

http://files.offroad-bulgaria.com/PA...20Kota%200.PDF

Днес ми се обади архитекта че са подготвили документите за разделянето на имота със съсобствениците и понеделник, вторник сме на нотариус.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Този уикенд имаше строително изложение в Бургас и по една случайност озвучавах част от програмата. Поротерм имат нова тухла 38, която е с още по-добри характеристики. Видях на живо цялата гама керемиди на Тондах, определено съм впечатлен. Направих и консултация със спеца на Вебер за изолационна система на основите,изобщо полезен уикенд Имаше и щанд на Итонг, които също ме заинтригуваха с продуктите си.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo0747.jpg
Прегледи:1
Размер:143.3 КБ
ID:5679585

Коментар

Конкретно за Вебер не знам колко им са хубави и изгодни офертите.
        Аз преди да направя изолацията по фасадите се бях насочил към Баумит система с 10 см каменна вата.
        Опитаха се да ми вземат пари х2 за цялата система.
        Конкретно дюбела им 20 см откровено си беше марка Ейот с надпис Баумит но на двойна цена.
        Накрая си поръчах отделно дюбели от представителя на Ейот, с лепила от Баумит през друг търговец на доста по ниски цени и накрая сметката се оказа 50% от тази на Баумит.
        Извода е че всеки се опитва да си продаде нещата по скъпо в система като уж ти дава и гаранция при упражняване на контрол при полагането.

Според мен ти трябва мноооого читав изпълнител и за всеки материал специално договаряне на цените от теб лично.
        Преди да купиш обикаляш още 3-ма търговеца на същото.

Имай предвид че представителя на марката за региона не е търговец а консултант и не може да договориш директно с него голяма отстъпка.
        Потърси големите фирми в твоя град които продават съответните продукти и намери този който прави най добри отстъпки вкл. и продава БФ.

Като правило веригите от рода на Бриколаж, Практикер, Хоуммакс и подобни държат цени със зверски надценки и от тях купувай само единични бройки ако положението е на живот и смърт
        Пример лепило за вата на Баумит преди 2 години в Баумакс струваше 24 лв. Докато аз го взимах на палет по 15 лв.
        Последно редактирано от rosen_offroad; 07-09-15, 07:36.
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
          Този уикенд имаше строително изложение в Бургас и по една случайност озвучавах част от програмата. Поротерм имат нова тухла 38, която е с още по-добри характеристики. Видях на живо цялата гама керемиди на Тондах, определено съм впечатлен. Направих и консултация със спеца на Вебер за изолационна система на основите,изобщо полезен уикенд Имаше и щанд на Итонг, които също ме заинтригуваха с продуктите си.
          Имай предвид, че от миналия месец влязоха в сила промени на Наредба 7 с по-нисък коефициент на топлопроводимост, та не знам дали Поротерм 38 без допълнителна изолация ще покрие нормата. Блоковете на Итонг пък бяха бая скъпи.
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-09-15, 09:53.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега,
            помисли какво и как ще монтираш на фасада при изпълнена изолация( климатици, лампи, сенници, скоби за водостоци и др.). При дебелина на изолацията от 10 см и нагоре крепежните елементи и монтажа си е едно предизвикателство.
            Желая ти успех.
            ЖИВОТА Е ШАРЕН !

Коментар

Чавдар, точно заради новите промени са направили дясната тухла, която е съвсем нова и още я няма в каталозите. Ванка, още се чудя дали да ползвам външна изолация, може би ще заложа само на тухлите.

Коментар

Чавдар, точно заради новите промени са направили дясната тухла, която е съвсем нова и още я няма в каталозите. Ванка, още се чудя дали да ползвам външна изолация, може би ще заложа само на тухлите.
                Въобще не се чуди! Поне 5 санта външна с нищо няма да навреди, а ще помага и зиме и лете.

Коментар

Аз ти предлагам друго. Направи си къщата с 38-ци, измажи ги отвън с хастар и поживей 1 зима така. Ако те кефи ,ще завършиш на пролет с финишна мазилка ,ако не ( което е по-вероятно) ще залепиш изолация. Между другото, точката на оросяване е в тухлата, което не е добре!

Коментар

Миро, това е разумен съвет
                    След обсъждане на семейния съвет се реши че ще имаме подово отопление, кое е най-удачно, ел или водно ?

Коментар

Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
                      Аз ти предлагам друго. Направи си къщата с 38-ци, измажи ги отвън с хастар и поживей 1 зима така. Ако те кефи ,ще завършиш на пролет с финишна мазилка ,ако не ( което е по-вероятно) ще залепиш изолация. Между другото, точката на оросяване е в тухлата, което не е добре!
                      Доста неразумен съвет, защото дебелината на изолацията ако се сложи както трябва впоследствие ще покрие дограмата.
                      Моята дограма се монтира на 10 см от тухлите върху трупчета.
                      Всичко трябва да се направи по проект иначе ще имаш големи термомостове.
                      За изолацията важи Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече."
                      Всеки лев в изолация прави спестявания години наред.
                      След обсъждане на семейния съвет се реши че ще имаме подово отопление, кое е най-удачно, ел или водно ?
                      В някой от по горните постове съм споменал.
                      Водно нискотемпературно подово за най голям комфорт.
                      Вече с какво го топлиш зависи от кесията и нагласата.

От незанимателните варианти:
                      Най скъпо в началото и евтино в сметката термо помпа.
                      Най евтино в началото и по скъпо в сметката природен газ кондензен котел.

От по занимателните пелети.
                      Последно редактирано от rosen_offroad; 07-09-15, 22:35.
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Прав си Росене за обръщането. Абе тази тухла си е е...си рекламната тъпотия.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          ...
                          За изолацията важи Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече."
                          Всеки лев в изолация прави спестявания години наред. ...
                          Ахъм, само дето от един момент нататък набиването на пари в стиропор си губи смисъла ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Да ама само конструктора по ОВК само може да реши колко е тази дебелина.
                            Най вероятно няма да е 10 см а 25-30 там откъдето се губи смисъла.
                            Например напълно ще е излишно да се слага изолация при непрекъснат термомост по пода.
                            Както и при дограма от най евтините.
                            VW Golf VI variant

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              Да ама само конструктора по ОВК само може да реши колко е тази дебелина.
                              Най вероятно няма да е 10 см а 25-30 там откъдето се губи смисъла. ...
                              При 25 см керамичен блок ОВК сметна 12 см изолация. Това - на 1400 н.м.в. Ако някой се засили да прави пасивна къща, може и 40 санта да сложи, ама за мен това е екстремизъм. Да набиеш един куп пари за изолация, при която (теоретично) от реализирани икономии ще си избиеш вложените средства след 20-30-40 години ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                При 25 см керамичен блок ОВК сметна 12 см изолация. Това - на 1400 н.м.в. Ако някой се засили да прави пасивна къща, може и 40 санта да сложи, ама за мен това е екстремизъм. Да набиеш един куп пари за изолация, при която (теоретично) от реализирани икономии ще си избиеш вложените средства след 20-30-40 години ...
                                ...и това, при положение че още не ни е предоставена сметката за демонтаж, съхранение (унищожаване, рециклиране) на тези инертни материали. Рано или късно, това време ще дойде, но отсега едва ли някой би се наел да каже колко ще струва.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X