Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Истински" автоматични предпазители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Истински" автоматични предпазители

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    Дефектнотокова на асансьор? Кой ли ще е тоя проектант, трябва да е брат на вносителя
    Вярно че има по-малко смисъл отколкото на бойлер в банята да речем ама разликата е едни 30-50лв в цени на дребно та няма голяма интрига. А е полезна понякога, все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
      ...
      Аз залагам на това, че при колегата има хидравличен асансьор, при който стартовия ток е много голям и ако предпазителите са някакви ментерливи, с времето се вижда резултата.
      Но може и да има още един куп причини.
      Че е хидравличен, хидравличен е. За другите причини предстои разбор.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Колега, ако можеш провери колко киловата е двигателя на хидравличната станция, колко ампера са предпазителите и с каква крива са и смятам, че ще мога да те насоча в тях ли е проблема.

Коментар

Когато строяхме офиса,ни трябваше трифазен ток,отоплението с котел и вентилацията са на трифазен ток,не помня но имаше проблем чисто технически нерешим.Прехвърлихме партидата на асансьора на фирмата,сега ние плащаме тока,освен това всеки етаж е на различна фаза,отделно отоплението само за топло е 12 киловата,вентилацията към 4 киловата,със това вече почти 10 години прблеми никакви,предпазител не е падал дори,с предпазителите на евн проблеми много,последно миналия месец сменяха на апартаментите в главното табло,в къщи в един през ноща дойдоха и нямаха предпазители и го пуснаха без,така и до днес,имам само в таблото при мен.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

И проблемът се оказа....

Коментар

И кажи с какви предпазители сте сега като марка...
              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Щом моторната защита не сработва значи проблема е в инсталацията след нея . Теорията казва че пусковия ток е 6 до 10 пъти номиналния а обикновено ел. двигатели под 10 киловата се връзват директно по по простата схема без прехвърляне звезда/триъгълник та компромиси в сечението на проводниците и предпазителната група не се правят . Не е проблем с най обикновени ампер клещи да се замери колко тегли на пуск и в работен режим двигателя на всяка фаза по отделно . Аз лично каквато и машина да връзвам го правя за да съм сигурен че проблеми после няма да има . Като марки Шнайдер ; АВВ ; Легранд . В работата имам по таблата от старите български предпазители които бяха лицензно производство на АЕG на повече от 25 години които си сработват съвсем коректно така че като са качествено направени живота им е много дълъг .
                Последно редактирано от sek.1; 27-07-15, 07:42.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                  И кажи с какви предпазители сте сега като марка...
                  Оригинални сименс,произведени в германия.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Оригинални сименс,произведени в германия.
                    От къде могат да се купят такива тук в България ? Щото в най добрия случай пише произведено в ЕС .

Коментар

Виждам, че има нови постове в темата и ще добавя, че след разправията с поддържащата фирма като с магическата пръчка спряха паданията на предпазителите. И понеже съм Гоуем мързел не съм се завирал из машинното.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        От къде могат да се купят такива тук в България ? Щото в най добрия случай пише произведено в ЕС .
                        Един склад във филкаб,но не е филкаб,не съм ходил отдавна,ако ти трябва нещо,мога да мина да видя какво има

Коментар

То и не ти е работа да се навираш там.
                          В машинно помещение имат право да влизат само квалифицирани лица от сервизната фирма, която обслужва съоръжението и надзора.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Един склад във филкаб,но не е филкаб,не съм ходил отдавна,ако ти трябва нещо,мога да мина да видя какво има
                            В момента нищо конкретно но често ми се налага да пазарувам разни електро компоненти.

Коментар

Аз да се включа с предложение въпреки решаването на казуса - Шрак Техник също са много добри предпазители, като ценово са малко по-ниско позиционирани от Шнайдер и АББ.
                              "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Аз да допълня - тия автоматичните предпазители има ограничен брой включвания/изключвания на късо.
                                Мисля, че производителите не гарантират запазване на характеристиките им след 3 "къси" съединения и препоръчват смяната им.
                                Виждал съм примерно 25А АББ да пада от 9...10А активен товар.
                                Може и това да е било проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X