Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървени стълби - кое,какво и как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дървени стълби - кое,какво и как?

Ако говорим за вносен дъб 2000-2600лв. и български парен бук 1000-1200лв. , разликата е голяма , но се намира и български дъб на цена 700-1100лв. А бука независимо , че е парен , като стане на години , го нападат едни гадинки дори през лака.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Пропарването ги унищожава, то си е стерилизация. После пак може да се завъдят ,но трябва да има откъде, в жилище и съответно повърхностно обработени - вероятността е практически нулева.
      Това за цените тук е интересно (въпреки, че бенцбос не го касае). Верно ли пареният бук е по-евтин от дъб (когато не е вносен)?
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Така,овършахме околните дърварски складове и на финала хванахме на мекото твърдото или канадска ела.Всичките дървени с тия размери ги мацат с разни химикали и не били добре за вътрешни стълбища пък и не се намира сухо,а му трябвали месеци,че и години да съхне.Аз имам 10 дни и е на - Канадска ела,от меките видове най-твърдия,може да се работи и инсталира мокро,не гние,не се отмята лесно,не се цепи,ядяли го папатаците ма това да му е проблема.

12 стъпала 600 долара грубо,не искат да ми продадат твърдо и мацано с химикали,Калифорния,Канадска ела ще да е.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Тия стъпала са от слепен иглолистен материал, покритието е двукомпонентен паркетен лак. За 10г. няма следи от употреба, та не съм сигурен че разликата в цената със скъпите дървесини си заслужава за домашни условия.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150619_073053.jpg
Прегледи:1
Размер:57.9 КБ
ID:5667212
          0+

Коментар

А нещо подобно ми се върти в главата ма бая по-дебело.

За бук/дъб ми искаха около 120 кинта на греда,за тоя чеп дето съм го поръчал ме драха леко с около 80 и няколко долара.Е има и за по половината пари,но чисто строителни и ще ми се откине врьткалото от търкане с машината пък и половината са пресовани,варени,химикали разни.......и половината магазин/склад се събира да ми обяснява как така не се прави.

С 2 думи 'ич не е скъпо ако сравня с един блок за касапи,там сметката щеше да е около 4 бона за да сглобя стълбите,а за тия пари катапулт ще монтираме.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Пропарването ги унищожава, то си е стерилизация. После пак може да се завъдят ,но трябва да има откъде, в жилище и съответно повърхностно обработени - вероятността е практически нулева.
              Това за цените тук е интересно (въпреки, че бенцбос не го касае). Верно ли пареният бук е по-евтин от дъб (когато не е вносен)?
              Има едни гадинки дето оставят една малка плюнка като точка върху буковите дъски и мебели , след време от нея се излюпва гадинка която прави дървото на решето , много малки дупки в голямо количество. Нашите заводи за парен бук ги купиха чужденци , всичко качествено се изнася , остатъка се продава на нашия пазар , затова е скъп. Малки дъскорезници купуват по-дебели трупи дъб предвиден за огрев , разбичват ги , и ги продават , затова се намира по-евтин дъб.
              Бенцбос , тия нещо да не те успиват , че елата е по-твърда е вярно , но да се работи сурова и да не измята и цепи като изсъхне , много ме съмнява. Да се беше обадил по-рано , та да ти ги направя и пратя от българско , щеше да ти излезе по-евтино.

Коментар

Е в смисъл мноооого по-малко измята от други подобни дървета.Това показа и моя рисьрч та реших да рискувам пък да видим.

И аз ако почна да вкарвам идеи какво ми трябва мммммм ще ме баннат от форума.Лагер 60 см диаметър 2 см висок които да се дупчи лесно и да държи 500 кила вертикално натоварване,че му слагам една плоча горе ........бе не е за говорене,побъркал съм се нещо тия дни.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                  ...но да се работи сурова и да не измята и цепи като изсъхне , много ме съмнява...
                  Много те съмнявало! Не се прави на деликатен - такова жувотно нема!
                  Бос, ментят те здраво, а-ма пак ще си купиш. Така ще спомогнеш развитието на икономиката...

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  ...Лагер 60 см диаметър 2 см висок които да се дупчи лесно и да държи 500 кила вертикално натоварване,че му слагам една плоча горе...
                  Я сподели - да не си замислил морска артилерия на покрива...

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                  ...Малки дъскорезници купуват по-дебели трупи дъб предвиден за огрев , разбичват ги , и ги продават , затова се намира по-евтин дъб...
                  Да известна ми е тази практика. Това беше единствения начин да си намеря габър, за да си направя тезгях. Не по-евтино, или прочее, а единствен разумен начин.

Коментар

Не съм работил по американско , и затова казвам , че ме съмнява , може да са искали да кажат , че не е минало през сушилня. Иначе дърво дето се работи , шлайфа , лакира сурово , и не се цепи , не знам да има , но съм виждал редовно да се практикува.
                    Бенцбос , подобни лагери съм монтирал по мебели , като искат да си ги връткат , ама за тези килограми е трудна работа. Ако не се върти много често , може да са два метални диска с прорези за да задържат смазка.

Коментар

Пак казвам - шанса да се изметне минимален,че аз съм запънал на блокче и това си е.Дугласка зелена ела е дървото,тук го работят и сурово,колко ще изметне моето ще видим,сега нямам време за търсене,ако се събудя някой ден и е на кестерме по Канадски ще го мисля пак,но се надявам да не стане.Червения модел,идва на греди по 3 метра и 2 педи широко на поне 6 пръста дебело.Порьчах го гладко инжинерно или уж готово за работа ма колко ще е готово ще стане ясно след седмица,дано не го режат в момента.

А лагера е готов,в един момент се оказа,че жената имала един бус обувки и нямаше как да го скрие при преместването та правихме въртящ се шкаф за обувки,Кулата в Пиза ма тая е в Сан Диего,плотове от маси и екшън.Лагери има колко искаш в Амазон,тоя все още държи пък му се катерехме трима на масите.

То с моите проекти цяла тема ще трябва тия дни
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Пак аз - стъпалата съм им пернал 2 ръце мммммм безир от морския да ги запечатам и 4 ръце боя за дърво,чака ги още 3-4 ръце морски лак което ще сложи един сериозен твърд и прозрачен слой на всичко това.

Вьпроса - на Канадска ела с леко заоблени ръбове от към посоката на ходене трябва ли да слагам някакви метални лайсни за да не те чупи ръба или да се поразходя по тях докато се отчекне нещо и после атака?Гледам едни Г образни алуминиеви които мога да ги хвана с винтове за да предпазва тоя ръб и бая се чудя.

взех една като за Аляска,3 пръста широка и 2 вертикал,гледам ги слагат по разни заледени стълби,но жената ме изгледа с ония поглед Ти пак откачи.........и ми трябва нещо по-нежно,че има да чакам виелица на стълбите у нас в Калифорния.Бос не ме драска многото пък е бафмааму и желязо,а жената фин човек,лесно ще му млатна едни винтове и няма да мръдне,но ако има шанс за по нормално решение искам да го знам.

Тенкю пипъл
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Ако наистина си сложил сУрава дървесина (дето ставаше въпрос) - горе-долу когато земе да се обрушва ръба, ще има още много подробности, които ще изискват да ги подмениш. Та не се занимавай с глупости.

пп
                          Некси ми е неудобно от предварителното тенкяне, щот сум груб. Ма съм прав...

Коментар

Босе, с най-добри чувства: имама усещането, че ти иде от вътре да се увличаш/скачаш в дълбокото(да е по-голямо, по-...., по-....).
                            Не бих се учудил, ако гредите на къщата са по-тънки от тия стъпала, а на колко години са...

Моя съвет е да се огледаш какво правят туземците наоколо. Не е нужно да откриваш топлата вода по трудния начин. Условията е Калифорния не са като тези в Каспичан(климат, гадини, регулация,...), и съветите на колегите по-горе може да не успеят да ти помогнат в пълна степен.

Тези ъгълчета дето се слагат да пазят ръба на стъпалата, са също и срещу хлъзгане. Лака се хлъзга доста приятно, и да се изтрескаш по врат си е опасно(разлееш уискито докато слизаш, стъпиш в локвата и си видиш петичките пред носа). Струва ми се, че това ъгълче може да се добави в последствие, когато вече имаш време да поогледаш/преочетеш какво е удачно в твоя случай.

Успех
                            Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                            Lexus LS430

Коментар

То за това гледам едно по едно,да предпазя ръба за сега пък после каквото сабя покаже.

Май е ясна работата,ще му въртя лайсните.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

http://www.refta-bg.com/products/S_1-12105.JPG само да не изтрият линка, примерна снимка на ъглова лайсна за стъпало, 19Х15mm против хлъзгане и междувременно защитава ръбовете. Нещо такова няма ли да стои по добре от тези 3 пръста желязо.
                                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X