Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надут паркет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Надут паркет.

Та така, след наводнение паркета в двете ми стаи тръгна.
    Дайте акъл ко да правя.
    Паркета гони 40 години и не ми се хвърля.
    Има ли чалъм да го спася.
    Поздрави!
    VITARA, SAMURAI
    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
    RENAULT ESPACE QUADRA
    ...и едно сивикче за града...

От: Надут паркет.

Веднага го разреждаш. Исушаваш, редиш, циклиш,лакираш и до следващото наводнение.

Коментар

Да сложите мощен обезвлажнител в стаите, да поддържате темп. над 22С, за да работи оптимално обезвлажнителя, и да поддържа влага под 40%, да загрявате умерено с ютия дъските, за да започнат да губят влага.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ни става...поне при мен. Но вземи бързо решение, преди да ти бутне някоя стена.

Коментар

Има чалъм естественно.
          Махаш первазите, и вадиш паркета парче по парче.
          Започва се от най-малките триъгълни парчета по краищата, които са пълнеж.

Редиш на проветриво място парчетата да изсъхнат, през това време сушиш бетона на плочата.
          След десетина- петнадесет дена (преглъщайки неудобствата на липсата на паркет на пода) редиш наново от края.
          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Ако го изсушиш мощно, ще се свие. Ама не е сигурно че няма да се разкриви. После фуги, прах и симфонични звуци нощем при ходене.

п.п. имай предвид че със скок върху "корема" на паркета имаш сериозен шанс да срутиш някоя тухлена стена.

Коментар

Паркет когато е върху бетон , задължително се лепи поради няколко причини. Този след като е на 40 години , би трябвало върху бетона да има сгурия за изолация , върху нея дъски за които е прикован паркета , другият вариант е , да е ползван 40г. паркет , нареден върху бетон. Коя от тези възможности е , какъв е паркета , в каква форма е нареден , какво е нанесеното покритие?
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                Паркет когато е върху бетон , задължително се лепи поради няколко причини. Този след като е на 40 години , би трябвало върху бетона да има сгурия за изолация , върху нея дъски за които е прикован паркета , другият вариант е , да е ползван 40г. паркет , нареден върху бетон. Коя от тези възможности е , какъв е паркета , в каква форма е нареден , какво е нанесеното покритие?
                Ами, не съм точно съгласен с написаното.
                Преди 40-50 години паркета се е редял направо върху изравнения бетон,
                справка -апартамента на родителите ми, пуснат в експлоатация 1965 година.
                В началото на осемдесетте в Габрово имаше режим на водата през лятото
                и редовно имаше забравени отворени чешми, с все последствията върху паркета.
                Проблема ми беше първото вадене- докато намеря "заключващите" триъгълничета.
                След втория случай на наводнение в рамките на 3 месеца, даже ги оставих без жлебове- за по- лесно вадене.
                После ваденето за сушене ставаше за норматив.
                И до днес този паркет не е лепен.
                Преди 15-на години го пренаредих, изциклих и лакирах и не е мръднал.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Сега е момента да се пренареди, изцикли и лакира.
                  Имам проверен майстор 0878 67 55 07 Краси.
                  Прати му поздрави от мен.

Коментар

Във всички стари апартаменти в центъра на София , в които е правен ремонт и съм присъствал , това е бил начина на полагане на паркет и дюшеме. А до колкото съм се образовал как работят на запад , винаги паркета се залепва към пода , но в България всичко е възможно. Важното е , че в единия случай се спестява вадене , сушене , пренареждане ,...

Коментар

Имаш две седмици сушене на паркета и плочите при настоящите климатични условия и после прилагаш варианта на дедо Коко ако си си майстора в къщи или варианта на Пенчо ако знаеш само възрастта на паркета.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

А ако има сгурия и отгоре талашит кво прави?
                        Щото и аз сичките дето съм виждал са такива.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Може да има и смола - преди 2 години на един стар апартамент вадихме паркета, монтиран някъде края на 60-те години...
                          Отдолу на всяка дъска имаше битумна смола (и паркета стана идеалната разпалка)...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            А ако има сгурия и отгоре талашит кво прави?
                            Щото и аз сичките дето съм виждал са такива.
                            Тогава ги редяха под формата на "рибена кост" , това позволява раздуването да се разпредели в четири хоризонтални посоки , но зависи колко вода е текло. В повечето случаи е за основен ремонт , все пак 40г. не са малко.

Коментар

Малиии колко отговора
                              Благодарско колеги.
                              Ми не знам ко да правя.
                              Бая бабуни направи, рибена кост е реден.
                              От едната страна е бетонова стена, ма другите стени са тухла.
                              Това с бутането на стените на майтап ли беше.
                              Гадното е че имам детска стая във стаята на 2 нива сглобена на място и трябва време да се разглоби/ако е възможно разбира се/ и тогаз да се мисли да се махат первази и прочие.
                              Мислех си щерката да свърши даскало към 30 юни и тогаз да почвам, ма щом викате че може и стена да бутне.........
                              Направо не знам.
                              Да почвам ли да изнасям, чудя се......
                              И все си мисля че ако го махна повече няма да го сложа, един ламинат и и те така, поне няма да има толкоз поразии ако недай си боже се случи повторно.
                              Напрао ме боли главата кво може да стане от една скъсана скапана мека връзка.....
                              Поздрави!
                              VITARA, SAMURAI
                              FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                              RENAULT ESPACE QUADRA
                              ...и едно сивикче за града...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X