Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен кофраж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прецизен кофраж

Повърхността на сниманите колони не е чак па недостижим връх. Когато строих, преди десетина години, постигахме подобно, че и по добро, само с кофраж от нови платна хидроустойчив шпертплат + прилично вибриране.

Коментар

По ред- майстор, зидария, кофраж (днешен, не от таборки). После вече е лицето/фасадата. Армиране, пльтност на бетона и вибриране (на 2м. не е проблем) е отново Майстор.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Много моля моето мнение да не се взима предвид, защото явно според някой Модератор, който иначе не може да си напише мнението открито съм некомпетентен със своя стаж на управител на строителна фирма от 1997г досега.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-05-15_173252.png
Прегледи:1
Размер:2.4 КБ
ID:5660963
        Така че извинете ме, драги съфорумци - началството казва, че съм ви заблудил. Е както обикновено от засада, но пък не е за сефте...
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Е може пък да не е от модератор.
          Ние простите узери - не можем ли да даваме червени картони?

Я докато ни заблуждаваш, кажи къде да прочета каква добавка да му турна на бетона, че да стане така хубав и мазен, то за вибрирането и хубавия кофраж е ясно.
          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
            ...каква добавка да му турна на бетона, че да стане така хубав и мазен...
            Sika PerFin и цимент 300+ кила на кубик
            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Доколкото съм запознат, утвърден и старши участник, не могат да дават червени картони.
              Поне аз така знам.
              Съмнявам се и от модераторите да е.
              Както и да е ...
              С търпение, всякакъв кофраж се прави.

Защо ли не съм убеден, че е полезно да се слага повече цимент от необходимото...
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ми така пишат от Sika, а на тях им вярвам, донякъде. Говорим за Sichtbeton , не го знам как е на български, бетон, който остава видим след това.
                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  С търпение, всякакъв кофраж се прави.
                  ...Защо ли не съм убеден, че е полезно да се слага повече цимент от необходимото...
                  Дори с майсторско търпение не става всичко. И на майстор материал си му трябва.
                  Повече цимент в никакъв случай. За сезона, гонената цел и евентуалното изпълнение добавките са непрепоръчителни.
                  п.п. извинявам се, на #20 не съм обърнал внимание. Да, това не са от коментираните добавки.
                  Последно редактирано от veskov; 15-05-15, 20:23.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Само съм гледал как отливат такъв "мазен" видим бетон, в интерес на истината. Но без добавка не минава, просто до днес не се бях сещал да погледна каква точно. Впрочем и за уплътняването на кофража много вероятно да са плеснали от тези:

http://bgr.sika.com/bg/group/News/ne...sikaswell.html

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                      Само съм гледал как отливат такъв "мазен" видим бетон, в интерес на истината. Но без добавка не минава, просто до днес не се бях сещал да погледна каква точно. Впрочем и за уплътняването на кофража много вероятно да са плеснали от тези:

http://bgr.sika.com/bg/group/News/ne...sikaswell.html
                      Не, не е това. Това е за конструктивни фуги, които трябва да са водоплътни, или при заставяне на бетон (стар/нов). Надува се много бавно - с часове. Преди години, слагах такъв материал във вода за видя как работи, реакцията е след 10-12 часа.
                      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                        Много моля моето мнение да не се взима предвид, защото явно според някой Модератор, който иначе не може да си напише мнението открито съм некомпетентен със своя стаж на управител на строителна фирма от 1997г досега.
                        [ATTACH=CONFIG]800821[/ATTACH]
                        Така че извинете ме, драги съфорумци - началството казва, че съм ви заблудил. Е както обикновено от засада, но пък не е за сефте...
                        Неприятна случка, без никакви аргументи,която освен да отблъсне стойностни колеги , не знам каква друга цел може да има.
                        Обаче ,като подкрепил и доразвил мнението , и аз също априори съм на опашката за картон.
                        Допълнителен бонус би бил и факта , че също "некомпетентно" управлявам строителна фирма.
                        Така или иначе , коректно е да се изложи ,какво точно не разбираме с колегата.А, и кой го казва все пак.Щото ние тези дейности сме ги вършили , без да се излагаме и да ни бият.
                        Иначе строго по темата още едно допълнение, за което няма да се извинявам : Добавката е пластификатор, важен момент е и прецизното армиране , т.е. бетоновото покритие да е гарантирано. А най-доброто вибриране ще се получи от окачен вибратор на кофражният елемент. Подразбира се и че през бетоновото сечение не трябва да минават шпани, шуг болтове и всякакви укрепители за кофраж.

Коментар

Кофражът и бетонът са изпълнени след зидарията. Кофражът мисля (до сигурност) е метален, от елементи/форми по поръчка за конкретния детайл. Бетонът е с пластификатор и вибриран. Не на последно място е и прецизно изпълнение на зидарията, и качествени елементи за нея.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                            ...Тухлите са редят на летвички - това не е проблем - става.
                            Въпроса е с уплътняването на кофража ...
                            Летвичките да служат като уплътнение по време на изливането на бетонните елементи, и да се свалят при декофриране?
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

"...Тухлите са редят на летвички..."

В Италия ползвахме синтетично въже с подходяща дебелина за зидане "фача а виста".
                              По-лесно се маха после, отколкото летвичките.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                                "...Тухлите са редят на летвички..."

В Италия ползвахме синтетично въже с подходяща дебелина за зидане "фача а виста".
                                По-лесно се маха после, отколкото летвичките.
                                Това е интересен похват, требва да се пробва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X