Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кит за електрически велосипед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кит за електрически велосипед

Миналата година направихме едно автомобилче триколка с този кит за състезанието Шел еко маратон. Батерията беше 14,5Ач на 48 волта. Изкарваше на равен терен около 50км с едно зареждане. Теглото на колата е 71кг и пилота 70кг. С по-лек пилот изкарваше малко повечко. Няма възможност за регенерация, но пък така се получава добра ефективност от свободния ход на ротора.
    Тогава всичко ни излезе 1400лв въпросното комплектче с батерията.

Коментар

Реших в крайна сметка най-добрия вариант за мен, велосипеда ми да си остане велосипед и да мога да си го карам нормално, взех си вчера бензинова тротинетка и няма такъв кеф , само трябва да внимавам и да го карам бавно за да му свикна а и да се разработи правилно двигателя

Не съм го снимал но тротинетката е такава:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:035288952.jpg
Прегледи:2
Размер:14.5 КБ
ID:5657155

п.с. Най-хубавата екстра е, че за 5 секунди се сгъва кормилото и тръбата от кормилото става като дръжка за носене на самата тротинетка, вчера я качих в градския транспорт с една ръка, не заема повече място от голям скейтборд и е много удобно да го пренасям на ръка при нужда където и да е, което си е важна и полезна екстра
      Последно редактирано от Еделвайс; 29-04-15, 11:02. Причина: п.с.

Коментар

Евала бартми! Виждал съм 2-3 такива в Софето и много им се кефя!

0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Абсолютно същата тротинетка е като от клипа, само че моята е от по-мощните 71 кубиков двигател, трябва да го разработя лекичко поне 500 км, тъкмо да му свикна и да пробвам екстремни маневри, сега се чудя каква каска, наколенки за краката и за ръцете да взема ? Иначе голяма малка машина и е истинско удоволствие да го караш

Коментар

500 км????

то това е от София до Варна и околностите дори?

Какви пари е една такава мотобъзикация?
            Не, че бих се качил на нещо с гуми с такъв диаметър, ама ми е интересно.

Щом се кефиш, Павка - честито!!!

Коментар

Каска за мотокрос /примерно Airoh/ + очила.
              Наколенки - има комплекти за колена и лакти, или ризница + колена.
              0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                500 км????

то това е от София до Варна и околностите дори?

Какви пари е една такава мотобъзикация?
                Не, че бих се качил на нещо с гуми с такъв диаметър, ама ми е интересно.

Щом се кефиш, Павка - честито!!!

Мерси за пожеланията Вени , преди повече от 10 години баща ми беше купил чисто нов мотопед 50cc двутактов, в сервизната книжка официалната от производителя пишеше за разработването на двигателчето по спомен, първите 150 км да не се вдига повече от 25 км/h, после още 250км не не вдигам повече от 35km/h и последните не помня колко километра още беше, след което си вдигаше максималните за него 60км/h, макар че аз се изкушавах понякога да му давам повечко газ, но за кратко и в резултат мотопдчето работи прекрасно все още и до днес, но се ползва на село за да се ходи до смесеното магазинче, за вода и т.н.
                Тротинетката лично вносителя ме предупреди и ми каза да не се изкушавам да му давам повече газ по време на разработването първите 500км и тогава да сипвам 30мл масло на литър бензин, като мине 500км тогава да смесвам 25мл масло на литър бензин, километрите за разработката не са чак толкова много за София, като тръгна от Младост към Борисовата после към НДК и от там към южния парк и обратно ще навъртя едни 20 км само за ден , при хубаво време сметни колко бързо ще ги навъртя тези километри , максималната му скорост е внушителна 60-70км/h но аз едва ли ще посмея да ги вдигам че ще се претрепя някъде

Гумите са 12-ки безкамерни - шарка мотокрос - без вътрешна гума, не бях виждал такива , колкото до цената по-добре да не ти казвам със сигурност няма да си купиш, на мен ми е мерак от дете да имам такова чудо и съм много доволен

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                Каска за мотокрос /примерно Airoh/ + очила.
                Наколенки - има комплекти за колена и лакти, или ризница + колена.
                Със сигурност ще пообиколя спортните магазини да си харесам прилична екипировка, като тези за планинското колоездене.
                Последно редактирано от Еделвайс; 30-04-15, 09:39. Причина: пояснение

Коментар

Вени, цената е , като на Опел Астра на 15 години.
                  Павка, да си го ползваш със здраве и безаварийно.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Вени, цената е , като на Опел Астра на 15 години.
                    Павка, да си го ползваш със здраве и безаварийно.

Мерси майсторе , между другото къде се намира адреса на магазина ти за велосипедите, имаш ли хубав скоростомер сигма или друга марка, който да купя от теб и да ми го монтираш на тротинетката? Може и на ЛС

Коментар

Добре си дошъл, бул. Пенчо Славейков 41.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

На Кроса съм карал ето тези китове (и двата модела), и това е идеалното колело за тази работа :
                        http://evparts.alle.bg/e-bike-kit/
                        Скачал съм с тях, слизал съм, и съм се качвал по стълби. На голям баир пак върши супер работа - примерно всичките там около бул. Черни връх и от сорта покрай него. На колегата стана на 7-8 години мотора и още върви на пушка. Това не е случайно - в този мотор има само 2 лагера и никакви други движещи се части и това го прави много здрав.
                        В много мотори има разни планетарни механизми, а те са таралеж в гащите рано или късно..

Важна е електрическата идея да се развива защото с всичко друго само "п@рдеж и смЪрдеж" правим.
                        Хората дишат "смрада", а после ракове и астми се ширят ли ширят по стари и млади...
                        Аз имах и разни мотоциклети преди и моторни колелета- имам чувството, че тези вибрации от ДВГ мотори ме изнервят и стресират - честно! Просто усещането на ток е друго..

Да се върна пак на Кроса - много колелета видях изпочупени, но това не. Също "Номад" модела беше супер здрав помня.
                        CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                          Реших в крайна сметка най-добрия вариант за мен, велосипеда ми да си остане велосипед и да мога да си го карам нормално, взех си вчера бензинова тротинетка и няма такъв кеф , само трябва да внимавам и да го карам бавно за да му свикна а и да се разработи правилно двигателя

Не съм го снимал но тротинетката е такава:

[ATTACH=CONFIG]796397[/ATTACH]

п.с. Най-хубавата екстра е, че за 5 секунди се сгъва кормилото и тръбата от кормилото става като дръжка за носене на самата тротинетка, вчера я качих в градския транспорт с една ръка, не заема повече място от голям скейтборд и е много удобно да го пренасям на ръка при нужда където и да е, което си е важна и полезна екстра
                          Внимавай много с тия малки гуми е страшно . Един колега имаше такава уцели една по голяма дупка прескочи моторетката и спря с глава в задното стъкло на паркиран автомобил . Едвам оцеля беше болнични почти половин година . Аз като човек с доста стаж като моторист на такова не бих се качил и за проба . Това трябва да го забранят със закон !
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Внимавай много с тия малки гуми е страшно . Един колега имаше такава уцели една по голяма дупка прескочи моторетката и спря с глава в задното стъкло на паркиран автомобил . Едвам оцеля беше болнични почти половин година . Аз като човек с доста стаж като моторист на такова не бих се качил и за проба . Това трябва да го забранят със закон !
                            Ти като моторист без каска ли го натрупа стажа или си имаш едно наум? Тия малки гумета ако се карат с екип за мотор или по-серизен екип за колело със скорости до 20-30км/час си е сравнително безопасно.
                            С електрическа можеш да се движиш като бърз пешеходец по тротоари и алеи, също така да ползваш метрото.
                            Последно редактирано от ANARCHY; 02-05-15, 10:23.

Коментар

Това с малките гуми наистина не е шега работа, когато карах мотопеда и той беше с мали гуми, как съм падал и е поднасял не питайте, да не говорим при малки неравности какво става, да не говорим за дупка... Тротинетката хич не възнамерявам да я карам екстремно, колко да се придвижвам безопасно предвиждайки евентуални дупки по пътя..

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Внимавай много с тия малки гуми е страшно .......

.....Това трябва да го забранят със закон !
                                Ами то жироскопичния ефект никой не го е отменял...

Който мисли, стига до твоя извод.
                                Който не мисли - пак стига до там, но по трудния начин..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X