Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървена къща!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Дървена къща!

На работата ми купиха подобен Керхер WD3 без контакт и смуче зверски. Следващата в къщи ще е такава. Един колега ползва въздушен филтър от Рено 21 за 7 лв, вместо оригиналния за 30 лв
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Добра работа!В мойта дървения вчера довърших щранговете за подовото и радиаторите ,днеска тествам само подово.Уникално стана от "студен"под за два часа стана доста топло ,до довечера трябва да стане сауна.Котела съм го оставил на 50градуса.Дървенийка с добра изолация и добро отопление си е рахат!Не съм се съмнявал ,но се доубедих!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
        Добра работа!В мойта дървения вчера довърших щранговете за подовото и радиаторите ,днеска тествам само подово.Уникално стана от "студен"под за два часа стана доста топло ,до довечера трябва да стане сауна.Котела съм го оставил на 50градуса.Дървенийка с добра изолация и добро отопление си е рахат!Не съм се съмнявал ,но се доубедих!
        Дървен под с подово отопление? Може ли малко по-прдробно? Електрически, водни как?....

Отправлено с моего RunboX5-King через Tapatalk
        HONDA XL650

Коментар

При мене конструкцията е на един етаж ,върху бетонна подложка,фибран,водно подово и 3 см. замаска, отгоре сигурно ще е ламинат.Виждал съм подово с ламинат и въпреки ,че е един вид топло -изолатор си грее перфектно,но не отпада и варианта плочки.Проблема при тях е ,че не работи ли подовото ще има студ на краката ,въпреки изолацията с фибран отдолу.Дори и при дървен под не виждам проблем да се вкара водно подово.Усещането е страхотно,затоплянето е цялостно и равномерно навсякъде в помещението!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
            Колега би ли споделил как сте навили като свредла стоманените тръби ? С някаква специална машина ли ? И самите тръби - тръби ли са или винтове ?
            Много е яка къщата!!! Много ме кефи. И аз имам същото питане по отношение на стоманените тръби. В БГ има ли фирми които предлагат такива? Предполагам е най-добре да се поцинковат преди да се "завият" в земята. А защо сте ги пълнили с бетон? Дали в БГ може да се разчита на това ,че е преместваем/мобилен обект и да не се изисква разрешение за строеж , а разрешение за поставяне?
            Много въпоси ,но съм заинтересован , та затова...

Коментар

Първоначално публикуван от 19R Преглед на мнение
              Много е яка къщата!!! Много ме кефи. И аз имам същото питане по отношение на стоманените тръби. В БГ има ли фирми които предлагат такива? Предполагам е най-добре да се поцинковат преди да се "завият" в земята. А защо сте ги пълнили с бетон? Дали в БГ може да се разчита на това ,че е преместваем/мобилен обект и да не се изисква разрешение за строеж , а разрешение за поставяне?
              Много въпоси ,но съм заинтересован , та затова...
              Каня се вече 2 седмици да пусна нови снимки и все няма време....
              Тръбите са боядисани прахово, а са запълнени с бетон за по-голяма здравина и да не се трупа кондензат. За БГ мисля, че няма смисъл, защото почвата е по-плътна. Тук грунтовата вода е на 50 см от повърхността и е скъпо и сложно да се лее плоча.
              Ето как е направен фундамента https://www.youtube.com/watch?v=XHWyctlN_YU
              HONDA XL650

Коментар

Благодаря за видеото,но не се вижда тръбите имат ли някаква резба, с какъв диаметър са? Ако беше снимал по-отблизо...е щеше да е по-добре. В БГ обикновено май се изливат бетонни фундаметчета(армировани).Не съм виждал тук този начин със завиване на такива тръби. А дали е проблем ако тръбите се оставят по-дълги,за да може пространството под къщата да е по-високо?

Коментар

Винтов фундамет се ползва предимно за слаби почви. У нас няма особен смисъл да се инсталират за къща. Видях да се ползват на много фотоволтаични паркове. Въобще пишеш в гугъла "винтов фундамент" и разглеждаш.
                  Последно редактирано от CAESAR; 25-12-17, 15:04.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от 19R Преглед на мнение
                    Благодаря за видеото,но не се вижда тръбите имат ли някаква резба, с какъв диаметър са? Ако беше снимал по-отблизо...е щеше да е по-добре. В БГ обикновено май се изливат бетонни фундаметчета(армировани).Не съм виждал тук този начин със завиване на такива тръби. А дали е проблем ако тръбите се оставят по-дълги,за да може пространството под къщата да е по-високо?
                    Ето снимка на тръбите от гугъл. Цезар ми повтори думите, че няма смисъл да се прави такъв фундамент при плътна почва.
                    HONDA XL650

Коментар

Ето малко нови снимки. Кога да работя по къщата, ако не вновогодишните празници))).
                      Две от стение са готови на този етап, но снимката е голяма и не може да се качи. Фасадата ще бъде в стил Фахверк или просто измазана. Още не сме решили. Когато монтирах ОСБ-то, ставях росвет около 2-3мм. Сега влажността е голяма и листовете плътно са се доряли от разширението. Ако ги бях сложил плътно, щях да имам вече роблеми)
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171229_121940.jpg
Прегледи:1
Размер:304.3 КБ
ID:5777021Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171110_123459.jpg
Размер:307.5 КБ
ID:5777023Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171119_192635.jpg
Размер:239.0 КБ
ID:5777020
                      Лятото смених дограмата на Рехау. Наложи се да си наравя сам рамки и ервази за розорците от материал, какъвто намеря. Изкъртих няколко дъски от старата къщи и след малко магия взеха, че се олучиха. Още не съм решил, на колко да скъся "мустаците" от страни на первазите. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Q7egUiYFoN4.jpg
Размер:535.7 КБ
ID:5777025Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-12abe71276fb2239617bc4b07d2fe940-V.jpg
Размер:212.0 КБ
ID:5777022
                      Имах и приключения с кучето. Връам се от работа, отварям вратата и очите ми стават на понички. От мъка и емоции, псето изгризало облицовката на врата, та се наложи и с нея да се заема. Но и този проект не е завършен, защото стана студено и не ми се стои на улицата да режа дъсчици) Натиснете снимката за да я уголемите

Име:R8AXlK8Wcck.jpg
Размер:235.2 КБ
ID:5777026Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zMMbMWQ86oM.jpg
Размер:259.3 КБ
ID:5777027Натиснете снимката за да я уголемите

Име:NzbxzCVNfKo.jpg
Размер:57.0 КБ
ID:5777031Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1aCAaX0L8FQ.jpg
Размер:236.8 КБ
ID:5777030
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от peshunov; 30-12-17, 20:19.
                      HONDA XL650

Коментар

Евала, златни ръце имаш, браво за постигнатото, страхотно и с голям мерак го правиш! Весели празници и много радост да ти донесе тази къща
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Това под ОСБ ито отвън ,нали не е найлон,а мембрана?От снимките не се разбира,прилича на найлон.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                            Това под ОСБ ито отвън ,нали не е найлон,а мембрана?От снимките не се разбира,прилича на найлон.
                            Мембрана е и всичко е по технология. 100 пъти правих изчисления, за да изкарам точката на замръзване извън утеплителя.
                            Днес успях да подготвя 1 етаж за осб-то и утре ще го сложа.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F_WDX-2DziA.jpg
Размер:267.7 КБ
ID:5777146Натиснете снимката за да я уголемите

Име:iDD9KKZMdw0.jpg
Размер:292.8 КБ
ID:5777147Натиснете снимката за да я уголемите

Име:jqK8q1xd1uE.jpg
Размер:251.1 КБ
ID:5777148Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_Жилое помещени&#1.png
Размер:73.0 КБ
ID:5777149
                            HONDA XL650

Коментар

Най-после този етап е завършен! На лято ще продължа. Остана да измисля какви первази да поставя. Тези, които са масови тук за нищо не струват...
                              Ефектът на изолацията се почувства веднага. Преди, радиатора, който оставяме през деня, когато сме наработа не смогваше при температура навън около 0-та, а сега е -5-8 и вкъщи е 20 градуса. Лятото ще оправям пода и очаквам още по-добри показатели!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:97s_yFK9dDw.jpg
Размер:259.6 КБ
ID:5778240Натиснете снимката за да я уголемите

Име:OB2Qbr6oFoA.jpg
Размер:287.3 КБ
ID:5778241
                              HONDA XL650

Коментар

Тези OSB плоскости така незащитени ли ще зимуват?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X