Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървена къща!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Дървена къща!

Е какъв е проблема със скобите и гардероб?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160607_121144.jpg
Прегледи:1
Размер:106.9 КБ
ID:5718152 Ако набия скобите така няма ли да се сцепи гредата? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160607_121608.jpg
Размер:116.9 КБ
ID:5718154Дебелината е около 4 см. Ако ги забия така, как ще облицовам така, че да няма луфт?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160607_121047.jpg
Размер:110.1 КБ
ID:5718153 Това е варианта с планките.
      HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
        [ATTACH=CONFIG]870682[/ATTACH] Ако набия скобите така няма ли да се сцепи гредата? [ATTACH=CONFIG]870684[/ATTACH]Дебелината е около 4 см. Ако ги забия така, как ще облицовам така, че да няма луфт?
        [ATTACH=CONFIG]870683[/ATTACH] Това е варианта с планките.
        Със скобите не е добър вариант според мен заради дебелината.
        Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Планките - по начина, който си показал, то друг и нямаш при Г-образни. Скобите - по първия начин, вероятността да се сцепи бичмето не е голяма, защото това е мека иглолистна дървесина. За всеки случай, може да разпробиеш предварително по една дупка, като гледам скобите, са от 8, или 10 мм - 5, или 6 мм диаметър на дупката е най-удачно.

Коментар

Сложих планките. Повдигах долната греда с кози крак и подлагах навсякъде дъсчица. Изравни се и стана. Надявам се да няма проблеми занапред )
            Скаран съм с названията на тея дъски, защото в България не съм се сблъсквал с тези неща )))
            HONDA XL650

Коментар

Къде ги подлага тези дъсчици?

Коментар

Под фермата, върху гредите, на които се държи пода.
                HONDA XL650

Коментар

Ти на кое казваш ферма? Ако си ги набил като клинове в отворилите се луфтове, е грешка.

Коментар

утре ще снимам и ще кача! Не ми се ще на укепазя работата )
                    HONDA XL650

Коментар

Повече ме вълнува въпросът защо са се отворили луфтовете? Причината.
                      Пак се върнах на снимките от Първа страница.
                      Значи, ако не греша, таванните греди на първо ниво, които същевременно са и пода на таванското, са премостили от стена до стена, цялото помещение. Без други подпори.
                      От друга страна, скатовете на покрива носят горната столица, която е подпряна от проблемните попове(чупката на покрива).
                      Но редицата на тези попове е на известно разстояние от стената, където са подпрени подовете греди.
                      Ако са правилни наблюденията ми до тук, то излиза че подовите греди провисват, и отварят луфтовете. Защото поповете остават един вид да висят от покривната столица.
                      Подлагането на чуждо парче, според мен е било излишно.
                      Притягайки с планки, или скоби, тези луфтове ще се оберат. Същевремено, с укрепена по този начин конструкция, натоварването(тежестта) на пода на таванското, ще се поеме и разпредели и от покривната конструкция.

П.п. По-скоро и една скица на конструкцията би свършила дори по-добра работа.

Коментар

Точно изглежда на попове на висяща конструкция, а там според старите учебници се оставя луфт, заради съсъхване, натоварване от вятър, сняг....
                        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                        Е250 1998-продаден
                        Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                          Повече ме вълнува въпросът защо са се отворили луфтовете? Причината.
                          Ребрата, поповете и клещите, представляват ферми. Столицата под поповете (част от диафрагмата между етажите), е окачена на тях. Тоест, натоварването във възела на сглобката е опън (във вертикална и надолу посока). Изпълнението на този възел (успоредни на посоката опъна пирони), не осигурява адекватна на усилието връзка.

Коментар

Докато бях в Германия успях да направя проект на къщичката. Дано да помогне снимката...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160604_142505.jpg
Размер:198.9 КБ
ID:5718242
                            HONDA XL650

Коментар

Луфта се е получил от провисването на основните греди и тъй като "столицата" е по здраво закрепена за тях тя също провисва и поповете увисват. Аз бих повдигнал отдолу основните греди (преполагам отдолу има помещение ) и бих хванал с "цигански" скоби пооповете директно за основните греди , а не към тази дъска , понеже укрепването на връзката между нея и поповете ще предизвика този път луфта да се появи между нея и основните греди.

Коментар

Прави сте! Гредите провисват и от там е луфта. Следвпщата стъпка е полагане на плоскости на саморези на целият под(това ще укрепи пода и намали вибрациите) и полагане на ламинат.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160608_174728.jpg
Размер:127.6 КБ
ID:5718290
                                HONDA XL650

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X