Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов покрив на къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов покрив на къща

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
    А защо не помислиш за битумни карамиди. ( бардолин ). Лесни за монтаж и дълъг живот.
    И аз имам да оправям покрив тази година та се бях замислил за този вариант. Дори не керемиди ами направо битумна изолация с посипка върху ОSB плоскости. Само не знам при силен вятър какво ще се случи. Знам де, ама как да не го допусна? Моля колегата дето с това си изкарва хляба за коментар?

Поздрави!
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Аз я лепя с горелка, дори върху дърво или плоскости.
      Под застъпванията, може и да се прикове.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това за лепенето е ясно. Въпроса е как да се укрепи дървената конструкция при четири скатен покрив така че да не я отнесе вятъра?

Коментар

Изпълнението на покривната конструкция (и в частност укрепването ѝ), независимо какъв вид, няма общо с вида покривка. И е тривиално решен въпрос.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Изпълнението на покривната конструкция (и в частност укрепването ѝ), независимо какъв вид, няма общо с вида покривка. И е тривиално решен въпрос.
            И как точно е решен?
            Може би не се изразих правилно! Ще правя ремонт на стар покрив който в момента е с керемиди. Т.е. направен е да носи тежест от няколко тона и във времето се е доказал. Намерението ми е да махна керемидите и летвите, върху мертеците да се наредят и закрепят дървени плоскости върху които да се лепи битумна изолация. Та въпроса е как точно да се закрепят тези дървени плоскости които са в десетки пъти по-леки от керемидите, така че при силен вятър да не отлетят? На практика това е един голям парашут а не тежките керемиди през които вятъра си минава както си иска. И понеже споменах парашут, може би както при него най-добре ще стане с вентилационни отвори с подходящи капандури. Само разсъждавам и не съм наясно с материята!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
              Само разсъждавам и не съм наясно с материята!
              То тука повечето разсъждаваме.Намери някой дето е наясно със материята!
              Няма да стане покрива със компютър и клавиши ще трябва и тесла!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                И как точно е решен?
                Може би не се изразих правилно! Ще правя ремонт на стар покрив който в момента е с керемиди. Т.е. направен е да носи тежест от няколко тона и във времето се е доказал. Намерението ми е да махна керемидите и летвите, върху мертеците да се наредят и закрепят дървени плоскости върху които да се лепи битумна изолация. Та въпроса е как точно да се закрепят тези дървени плоскости които са в десетки пъти по-леки от керемидите, така че при силен вятър да не отлетят? На практика това е един голям парашут а не тежките керемиди през които вятъра си минава както си иска. И понеже споменах парашут, може би както при него най-добре ще стане с вентилационни отвори с подходящи капандури. Само разсъждавам и не съм наясно с материята!
                Махането на летвите и поставянето на плоскости върху ребрата не променя същността на конструкцията, в някаква степен дори я заздравява. Дори ако ребрата не са бичени, а дялани - т. е. не съвсем прави (понеже говориш за мартаци), може и да не махаш летвите. Те би трябвало да са подравнени в равнина и кривините на ребрата да са компенсирани, като така, летвите представляват идеална скара (стига собственото им състояние да е задоволително) за плоскостите. Плоскостите трябва да монтираш към ребрата, дори и да оставиш летвите (тоест, през тях), конкретното изпълнение на крепежа може да е всякакво - от пирони, през винтове до скоби и пр. и пр.
                Това там за парашутите да не те вълнува. Резонно е, независимо, че на теб може и да не ти е ясно, този който е правил покрива да е знаел как. Разбира се, съществува и вероятността да не е така, но тогава единствено оглед намясто от компетентен човек има смисъл, инак става като „акуширане по телефона".
                Капандури, табакери и т. н. нямат функция, свързана с противоветрова защита.

Коментар

С винтове, че с тия пирончета с голямите глави това с вдигането на покрива го играхме веднъж. Сега е с метални лайсни и винтове върху тях.
                  Nissan Terrano 2.7 TDi
                  ----------------------------
                  Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Съгласен с колегата davc.
                    Плоскостите + воалита, не са много по-леки от креремидите (само на скара) на квадратен метър.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

За къща си трябва нещо доказало се, като керемидите, тези интернет покриви според мен стават само за бараки и беседки.
                      Това лято си покрих беседката с битумни керемиди, издържа тази зима но си е смешно и несериозно за къща.
                      Според мен това нещо и е опасно, все едно да държиш няколко тона навта на покрива.
                      Оглеждам се ако ми изпаднат запазени керемиди втора ръка защото новите са малко с неясно бъдеще, но в краен случай ще взимам и нови, няма как.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                        ... Това лято си покрих беседката с битумни керемиди, издържа тази зима но си е смешно и несериозно за къща. ...
                        Не е смешно и несериозно, но качествените битумни керемиди не са по-евтини от другите варианти.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Изобщо, доброто изпълнение, с качествени материали и спазване на технологията (комплекс/система), не е евтино, независимо от избрания вариант.

Коментар

Ако ще е битумна хидроизолацията, то трябва задължително да е от модифициран битум, АПП или СБС, според зависи. Да обаче той е много по-скъп от натуралния. За мен, за скатен покрив на къща няма по-добро решение от качествени керамични керемиди. На нашите къщи керемидите са производство 1925-1930 година на "Керамична фабрика звезда" (не реклама, защото вече не съществува!) И до ден днешен не са мръднали. Само преди десеттина години ги разкрихме, за да може на ламперията да монтираме ХИ и отгоре летви. Преди това бяха налепени с кал.
                            Кольо Динев

Коментар

Тези керемиди - тип „Марсилски", или както са популярни: „цигли", са много качествени, но при тях проблема е, че са правени в много вариации и вече е много трудно да се съберат еднотипни, в достатъчно количество за цял покрив, но не че е невъзможно де.

Коментар

http://www.jilishta.com/stroikom2001.html
                                Тези съм ги виждал монтирани от десетина години, добре изглеждат. Избрал съм ги за моя покрив това лято, за да компенсирам допълнителния товар, който ще добавя при надзидването.
                                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X