Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпотяване в стъклопакета между стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изпотяване в стъклопакета между стъклата

Когато е "изпуснал" вътре между стъклата влиза въздух от вън.
    Влагата от въздуха кондензира от вътрешната страна на стъклопакета, и това се забелязва веднага.

Ако не забелязваш "мътност" от вътрешната страна на стъклата - значи няма абсолютно никакъв проблем и не го мисли.

Коментар

Да, това ми е ясно.. при мен почти всички са изпуснали, но ме интересува дали има друг метод за проверка.
      ATV Shineray АТВ

Коментар

E какво още да му проверяваш?!? Видиш ли го, че ти прави конденз отвътре - работата е ясна. Лекува се със смяна. Като изпуснат всички - става неприятно.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Представи си го като гума на кола - или е спукана и спаднала, или е здрава и седи надута.

Щом не се появява влага вътре - значи към момента е здрав. Има ли влага - значи се е разхерметезирал.
          При стъклопакета обаче, за разлика от гумата няма смисъл да се търси къде се е компрометирал - така или иначе се заменя се с нов.

Ако въпроса ти е дали има начин да се диагностицира здрав стъклопакет дали скоро ще "изпусне" - не, категорично няма начин.

Коментар

Проблема с разхерметизацията на стъклопакетите, по-рядко е по причина от производителя, най-честите случаи при разхерметизация е когато има усукване на стъклопакетите, при транспортиране, пренасянето по стълбите, при леко усукана каса или крило на дограмата при неправилен монтаж, с една дума стъклопакетите не трябва да са подложени на усукване, удари и от там предпоставка за разхерметизацията им, най-податливи на това са тежките стъклопакети с тройните, четворните слоеве стъкла...

Коментар

Най вече си е проблем на производителя.

Стъклопакетите у нас доскоро се правиха при допотопни условия. На пръстите на едната ръка се брояха фирмите с надеждна и съвременна екипировка за тази дейност.
              В момента не знам как е, откъснал съм се, но не ми се вярва да е много по различно, тъй като машините за това са доста скъпи.

Основният проблем, че заливането се прави с съмнителни материали, или с остарели технологии. Вторият проблем е, че при заливането се спестява максимално материал, и като добавим малко небрежност на оператора - проблемите са почти сигурни. Отделно, че втората бариера в масовия случай се прави с бутилова лепенка, а не с горещ бутил

А това дето от усукване в рамката ще се разхерметезират, ще го повярва само старата ми шапка, и евентуално някой заблуден клиент.

Коментар

Първоначално публикуван от wert Преглед на мнение
                ...А това дето от усукване в рамката ще се разхерметезират, ще го повярва само старата ми шапка, и евентуално някой заблуден клиент.
                Виждал ли си поставена дограма, при която са спестили армировката на крилата, или сложени само малки парчета армировка с цел икономия при крайния продукт? Занимавал съм се с продажби на пвц профили, обкови, армировки и.т., та съм бил свидетел на достатъчно от малките "гаражни" фирми производители, да правят този тарикатски номер, без да монтират армировка даже и на касата , та впоследствие отказвахме да продаваме на такива фирми нашите продукти, заради гаранцията от наша страна за пвц профилите и обкова, та смятай за какво усукване става на крилото и цялото напрежение го отнася стъклопакета, да не говорим че самото пвц без армировка почва след не много време от монтажа, зловещо да се цепят по ъглите на профилите, но това е друга тема....
                Последно редактирано от Еделвайс; 27-01-16, 17:24. Причина: Пояснение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X