Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за готварска печка Prolux?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за готварска печка Prolux?

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
    Щото нямаш някой свободен електрон на 1,5-2 години, дето върви на всякъде и врътка и натиска всяко копче ...

Щепселът за който говори Дедо Коко е добра идея
    М, е така от връткане, някога си га бях малък и глупав, котлона беше станал червен. Е, реших да го пипна да видя - ми вече не пипам червени котлони и на жив съм.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Искам да я вържа със щепсел понеже ще се налага да се мести-за чистене,може да и сменя и мястото скоро,та затова.Най лесно е да се бележи с един маркер щепсела и контакта и се знае-фаза,нула.Иначе и аз знам че се вързва директно,но заради горепосочените съображения мисля да е с щепсел.
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Ако имаш място сложи такъв контакт и щепсел.
        Така се гарантира земя(дългия крак) нула (средния крак) и фаза.
        И хем са за 25 А, т.е. над 10 киловата, хем не можеш да го сложиш наопъки поради двете каналчета..
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25A monoifazen.jpg
Прегледи:1
Размер:9.7 КБ
ID:5625851
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kontakt25a.jpg
Прегледи:1
Размер:10.5 КБ
ID:5625852
        Или пък новите индустриални евроконектори (кръглите)
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Да сложа и моите 2ст в темата
          Когато правя контакт, щепсел или разклонител, след като стегна хубаво кабелите към винтчетата ги запоявам и с калай. Ползвам си един китайски газов поялник (като горелка ) но може и с обикновен.
          Така контакта става много по добър. иначе връзката се разхлабва и почва да грее

Коментар

За многожичен кабел се ползват едни тръбички като накрайници, щото понякога калая не е добре да го има в контактната точка. Колкото до заигравките с щепселите, категорично не е за препоръчване да се ползва Шуко. В някои уреди нулата и корпуса са свързани (обикновено от някой домашен майстор), а всички са опроводени така, че ключовете да изключват фазата. Затова обръщането им не е добра идея. Освен това Шукото е до 16 А (около 3 кВт) и нагаря за норматив. Само фурната е 2 кВт. Или да се ползва качествен контакт за 25 А, или твърда връзка и кабел не по-малко от 4 кв. мм.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X